عادل علیپور روز دوشنبه در همایش معرفی سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در سالن اجتماعات پردیس فارابی دانشگاه تهران در قم اظهار داشت: نظارت نداشتن بر قیمت کالا و خدمات نیز از دیگر ایرادهای سامانه یادشده میباشد.
وی اجاره اموال منقول از قبیل خودروها و ماشینآلات دولتی و عدم وجود یک وحدت رویه برای تعریف آن در سامانه را نیز از نقصهای سامانه عنوان کرد و گفت: ازآنجاکه کالاها در بورس قیمت واحدی دارند و بهغیراز بورس نیز هیچ مرجع ارائهدهنده قیمت برای کالاها وجود ندارد، خرید از بورس کالا که در این سامانه تعریفشده از دیگر مشکلات آن است.
وی ادامه داد: خرید تضمینی محصولهای کشاورزی نیز از دیگر معایب احصا شده در این سامانه است، چراکه اعلام قیمت خرید محصولات کشاورزان از این سامانه مصداقی ندارد.
وی برگزاری مناقصه از طریق ستاد را بر اساس موارد مندرج در ماده ۲۹ قانون برگزاری مناقصهها دارای اشکال دانست و گفت: مناقصه کم و کیفهای مربوط به خود را دارد و قانون نیز قیدهایی دارد ازاینرو برگزاری مناقصه ارتباطی به این سامانه ندارد.
علیپور در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه توسعه دولت الکترونیک یکی از موضوعهای پررنگ در دولت تدبیر و امید است، گفت: این موضوع در چند سال گذشته شتاب بسیار زیادی گرفته و اقتصاد و دارایی که قبلا جز وزارتخانههای آخر در این زمینه بود، اکنون در ردیف وزارتخانههای برتر شناخته میشود.
وی با یادآوری اینکه در حوزه فعالیتهای اقتصادی از سوی دولت سامانه مهمی در کشور راهاندازی و فعالشده است، بیان داشت: سامانه جامع سادا یا سامانه اموال دستگاههای اجرایی یکی از این سامانههاست که از طریق آن کار مولدسازی اموال صورت میگیرد.
وی اضافه کرد: این سامانه در سطح بسیار وسیعی بهعنوان یک ابر سامانه و پروژه اقتصاد مقاومتی است که در کمترین زمان ممکن میتواند فهرست و ارزش ریالی کل اموال و داراییهای موجود در کشور را با قید هر استان و بخش و دستگاه ارائه کند.
وی بابیان اینکه دو سامانه دیگر نیز بهمنظور دریافت اطلاعات مربوط به بدهیها و داراییهای دولت و همچنین نظارت مالی و تفریغ بودجه در کشور ایجادشده است، گفت: سامانه تدارکات الکترونیکی دولت یا ستاد از مهمترین سامانههای الکترونیک دولت در حوزه اقتصادی است که مدیریت آن بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است ولی عملیات اجرایی آن را وزارت امور اقتصاد و دارایی بر عهده دارد.
وی افزود: با توجه به جدید بودن این سامانه سال گذشته برای ایجاد هماهنگی لازم در حوزه نظارت، با ذیحسایان و مدیران دستگاههای اجرایی چند کارگاه آموزشی در استان برگزار شد.
وی گفت: استان قم در خصوص فعالیت این سامانه سیاستها و برنامههای خاصی را دنبال میکند. که رونق تولید اولویت اصلی آن است.
همایش معرفی سامانه تدارکاتی الکترونیک دولت با حضور جمعی از کارشناسان و مدیران دستگاههای اجرایی قم برگزار شد و طی آن از تعدادی از نمایندگان دستگاههای اجرایی که در تامین کالا و خدمات و برگزاری مناقصه و مزایده توفیق هایی حاصل کردند، تجلیل شد.
۷۴۰۳ / ۱۱۷۵