رئیس اداره امور بینالملل آستانه حضرت معصومه (س) گفت: قم شهر متفاوتی است و گردشگران خارجی میتوانند تجربه مسلمان بودن را با حضور در شهر قم احساس کنند؛ هرچند زمان حضور این گردشگران خیلی زیاد نیست ولی با نظرسنجی انجام شده، قم را جذابترین شهر کشور میدانند.
به گزارش ایسنا منطقه قم، کمال ثریا ازدکانی در سی صد و شصت و ششمین جلسه هفتگی بنیاد قم پژوهی که دردانشگاه طلوع مهر قم برگزار شد، با بیان اینکه از سال ۹۴ تاکنون تعداد گردشگران خارجی در شهر قم رشد قابل توجهی داشته است، افزود: قم شهر متفاوتی است و گردشگران خارجی میتوانند تجربه مسلمان بودن را با حضور در شهر قم احساس کنند. کمال ثریا اردکانی اظهار کرد: یک جامعه شناس آلمانی در سفرنامه خود به قم این شهر را شهر مهم و جذابی توصیف کرده است پس باید از این ظرفیت مطلوبتر استفاده کنیم، هرچند زمان حضور این گردشگران خیلی زیاد نیست ولی با نظرسنجی انجام شده، قم را جذابترین شهر کشور میدانند.
رئیس اداره امور بینالملل آستانه مقدسه حضرت معصومه (س) با بیان اینکه در قم گردشگری از نوع معنوی در حال شکلگیری است، افزود: از سال ۹۴ تاکنون گردشگری خارجی با رشد قابل توجهی روبرو بوده است و باید برای ارتقای گردشگری مذهبی، زیرساختهای شهری تغییر کند و با کیفیت شود.
وی با اشاره به حضور تعداد زیادی مهمان ویژه خارجی طی سال گذشته، بیان کرد: سال گذشته برنامهریزی کردیم تا از سفرای چند کشور خارجی و مهمانان ویژه همچون رئیس جمهور، رئیس مجلس و یا گروه سیاسی و مذهبی برای حضور در قم دعوت کنیم؛ همچنین سال گذشته از ۵۵ کشور گردشگر مسلمان و از ۸۶ کشور گردشگر غیر مسلمان داشتیم ولی باید زیرساختهای ما برای گردشگری هم در حد بینالمللی افزایش و ارتقا یابد.
قائم مقام دانشگاه علمی کاربردی شهرداری قم نیز دراین جلسه که با موضوع «قم؛ قطب گردشگری مذهبی» برگزارشد گفت: باید از ظرفیتهای مطلوب بخش خصوصی در زمینه توسعه گردشگری قم استفاده شود. سید رسول موسوی نژادیان با اشاره به ظرفیتهای بالای قم در زمینه گردشگری، گفت: در حوزه آسیب شناسی گردشگری مذهبی قم باید گفت مشکل مدیریتی و ساختاری وجود دارد.
وی افزود: با توجه به وجود معاونت امور زائران در استانداری قم ولی در زمینه گردشگری مذهبی هنوز ورود خوبی نداشتهایم و خروجی مطلوبی هم نداشتیم بلکه مشکلات را پاس کاری کرده و حتی در ارائه آمار مسافران نوروزی هم دستگاههای مرتبط انسجام ندارند.
رئیس مرکز نوآوری گردشگری قم با بیان این که مهمترین اولویت توسعه قم؛ گردشگری مذهبی است و در سندهای بالادستی و افقهای ۱۴۰۴ چشم اندازی برای این نوع گردشگری در نظر گرفته شده است، گفت: باید بخش خصوصی وظیفه خود را به درستی انجام دهد و دستگاههای دولتی تنها در این زمینه ناظر باشند.
وی تصریح کرد: در حالی که گردشگری مذهبی بیشترین ظرفیت توسعه استان است، در این زمینه مشکلات جدی داریم و این شهر مذهبی را آن طور که باید برای گردشگران معرفی نکردیم.
موسوی نژادیان با تأکید بر اینکه فعالان گردشگری در زمینه معرفی این ظرفیتها از ظرفیت فضای مجازی استفاده کنند، گفت: در بحث برگزاری رویدادها ورود نداشتیم؛ در حالی که در بعضی شهرها و حتی روستاهای کشور به خاطر همین رویدادها جهانی شدند.
وی با بیان اینکه میتوان در روز ورود حضرت معصومه (س) به شهر قم این روز را روز قم نامید و برنامهها و جشنوارههای مختلف فرهنگی برگزار کرد، گفت: از لیدرهای گردشگری هم میتوان برای حضور گردشگران در قم بهرهمند شد و گردشگری مذهبی میتواند عاملی برای معرفی ظرفیتهای دیگر گردشگری قم باشد ولی ما هنوز هم در بهرهگیری از گردشگری مذهبی ماندهایم.
قائم مقام دانشگاه علمی کاربردی شهرداری قم افزود: در معرفی ظرفیتها و جاذبههای این استان حرفهای وارد نشدیم و نه حاضریم از کشورهای دیگر و حتی از استانهای مجاور خود الگوگیری کنیم؛ در حوزه اطلاعرسانی خیلی ضعف داریم؛ در حالی که گردشگران خارجی بعضاً ذهنیت مختلفی از شهر قم دارند و باید این ذهنیت را با معرفی مطلوب این شهر تغییر دهیم.
وی گفت: در معرفی ظرفیتها تولید محتوا نداریم، که در این راستا باید در شهر قم کیوسکهای اطلاعرسانی برای معرفی بهتر قم در سطح شهر ایجاد شود.
انتهای پیام
کپی شد