یک نانوای سنتی با بیان اینکه هیچ گاه حاضر به کار در نانوایی های ماشینی نیستم، عنوان کرد: از زمانی که به خاطر دارم، یک نان سنتی که در تنورهای قدیمی پخت می شد، مزه و طعم بسیار خوب و لذیذی داشت، اما با ماشینی شدن پخت نان، آن کیفیت گذشته در طعم نان دیده نمی شود.
به گزارش ایسنا منطقه قم، امروزه تکنولوژی و صنعت بر اغلب جنبه های زندگی انسان تاثیر گذاشته و در این میان، تغذیه بشر نیز از این قاعده مستثنی نبوده است، "نان" نیز از ابتدا یکی از قوت های غالب و اصلی آدمی به شمار می رفته و شاید بتوان گفت هنوز هم به همین شکل است.
بو، طعم و مزه ی این قوت غالب، از ابتدا برای اکثر ایرانیان اهمیت داشته و می توان گفت روی کیفیت آن حساس بودند، البته که هنوز هم این حساسیت وجود دارد اما گویا با گذشت زمان، آن طعم و مزه ای که از یک نان خوب و لذیذ انتظار می رود، ‌وجود ندارد.
قطعا علل زیادی می تواند بر کیفیت، طعم و مزه‌ی یک نان تاثیرگذار باشد، احتمالا شیوه پخت نان نیز یکی از همین عوامل است، تا چند دهه اخیر یک "نان" در تنورهای به اصطلاح سنتی و آمیخته به گل و ریگ پخته می شد اما رفته رفته، ماشینی شدن زندگی انسان بر شیوه پخت "نان" نیز تاثیر گذاشت.
اینکه ماشینی شدن در پخت نان تا چه میزان بر کیفیت، مزه و طعم آن موثر است؟ و به طور کلی مزایا و معایب ماشینی شدن پخت قوت غالب نسبت به روش سنتی چیست؟ از سوال های اساسی است که باید از متخصصان این حرفه پرسیده شود.
هیچ گاه حاضر به کار در نانوایی های ماشینی نیستم عبدالله تاج زاده، نانوای 70 ساله ای که 54 سال است در نانوایی سنتی کار می کند، در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه قم، با بیان اینکه هیچ گاه حاضر به کار در نانوایی های ماشینی نیستم، عنوان کرد: از زمانی که به خاطر دارم، یک نان سنتی که در تنورهای قدیمی پخت می شد، مزه و طعم بسیار خوب و لذیذی داشت، اما با ماشینی شدن پخت نان، آن کیفیت گذشته در طعم یک نان دیده نمی شود.
وی گفت: کسانی که کیفیت این قوت غالب برایشان اهمیت دارد، به خوبی متوجه می شوند که یک نان سنگکی که به روش سنتی پخته شده به راحتی در غذاهایی مثل آبگوشت آمیخته می شود، در حالی که نان سنگک ماشینی اصلا به این شکل نیست و آب را مثل نان سنتی به خود نمی گیرد.
این نانوا ادامه داد: تعداد قابل ملاحظه‌ای از نانواهایی‌هایی که به روش ماشینی نان پختند را می شناسم که پس از یک دوره پخت نان به روش ماشینی، مجددا به روش سنتی و قدیمی بازگشتند.
رعایت بهداشت در نانوایی، به کارگر بستگی دارد نه شیوه پخت نان تاج زاده با اشاره به اینکه میزان رعایت بهداشت در یک نانوایی به عوامل و کارگران آن بستگی دارد، بیان کرد: درست است که در پخت نان به روش ماشینی، دخالت دست در مراحل پخت نان کمتر است، اما بارها از نانوایی های مختلف سطح شهر بازدید کردم و از نزدیک کار آن ها را دیده ام، در این میان، برخی از نانوایی هایی که به روش ماشینی هم پخت می کردند، نکات بهداشتی را آنطور که باید رعایت نمی کردند.
وی گفت: غالب نانوایی هایی که به پخت نان مشغول هستند، بر رعایت بهداشت تاکید داشته و ملزم به این کار هستند، اما به طور کلی در بهداشتی بودن یک نان، عوامل انسانی یک نانوایی بیشتر موثرند تا نوع دستگاه و تنوری که نان را می پزد.
معتقدم مزه و طعم نانی که به روش سنتی پخت می شود بهتر است این نانوا اظهار کرد: در بسیاری از موارد، فرصت کار در نانوایی ماشینی داشتم و یا اینکه پیشنهاد شده است تا دستگاه های جدید و مدرن را به نانوایی ام بیاورم و آن را جایگزین تنور سنتی کنم، اما به هیچ وجه تمایلی به این کار ندارم، چراکه معتقدم مزه و طعم نانی که به روش سنتی پخت می شود با شیوه ماشینی قابل مقایسه نیست.
کارگران نانوایی به میزان سال 93 حقوق می‌گیرند تاج زاده با اشاره به پایین بودن میزان حقوق کارگران نانوایی گفت: همه نانواهای باتجربه دوست دارند تا نان خوب به دست مردم برسانند، اما متاسفانه به دلیل پایین بودن میزان حقوق کارگران، اکثر شاطرها و کارگران باتجربه  تمایلی به کار در نانوایی ندارند.
وی بیان کرد: 5 سال است که میزان نرخ نان هیچ تغییر محسوسی نداشته  و کارگران نانوایی همچنان به همان میزان سال 93، حقوق دریافت می کنند و هیچ زمان ما نانواها علت این امر را متوجه نشدیم!
در ادامه این گزارش، نظر یکی از نانوایان صنعتی و توضیحات رئیس اتحادیه نانوایان در این خصوص، منتشر خواهد شد.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.