به گزارش ایرنا، ابوالفضل خاکی روز چهارشنبه در نخستین جلسه کارگروه توسعه صادرات قم درسالجاری، افزود: صدها پروانه تولیدی برای واحدهای کوچک و بزرگ صادر شده و این واحدها مشغول تولید انواع مبلمان هستند.
وی اضافه کرد: روزی 100 دستگاه کامیون و وانت حامل مبلمان نیمه ساخته از صبح تا نیمه های شب از استان خارج می شود و به سمت تهران حرکت می کند و هنوز سرمایه گذاری چرخه تولید مبلمان در قم کامل نشده است.
وی در ادامه گفت: حضور تولیدکنندگانی از استان های دیگر در نمایشگاه های داخلی جزو ملزومات است و باید مسیر را برای حضور تولیدکنندگان خارجی در سال های آینده هموار نماییم.
خاکی تاکید کرد: تولیدکنندگان قم توانایی پرکردن همه غرفه های نمایشگاه ها را ندارند،به همین دلیل 50 درصد از غرفه ها به استان و 50 درصد دیگر به خارج از استان واگذار می شود.
به گفته وی،درحال حاضر فضای مفید نمایشگاه قم یکهزار و 200 مترمربع است که سال آینده با راه اندازی نمایشگاه بین المللی، این فضا افزایش چشمگیری خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان گفت: با توجه به مشکل انتقال پول از سایر کشورها به ایران، باید راهکاری ارائه شود تا از جابه جایی ارز به صورت دستی خودداری شود و این کار از طریق صرافی های مورد تایید بانک مرکزی صورت گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی قم افزود: باید ارز نیمایی حذف تا تکلیف صادرکنندگان و واردکنندگان نسبت به نرخ ارز و بازگشت ارز حاصل از صادرات مشخص شود.

* رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز دراین جلسه گفت: بسته تشویقی برای کسانی که ارز حاصل از صادرات را برای واردات استفاده می کنند، در نظر گرفته شده است.
محمود سیجانی افزود: ثبت سفارش نیز از زمانی که به استان ها واگذار شده، با سرعت بیشتری گرفته و اخیرا در یک روز ثبت سفارش و به بانک ارجاع می شود.

*مدیرکل استاندارد قم نیز دراین جلسه گفت: با توجه به اعمال تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی و مشکلات و محدودیت های به وجود آمده برای صادرات کالاهای ایرانی، سازمان ملی استاندارد شیوه نامه حمایتی جدیدی برای ارزیابی کالاهای صادراتی مشمول استاندارد در نظر گرفته است.
منصور فرزانه افزود:دراین شیوه نامه مساعدت ها و ملاحظات خاص حمایتی در فرآیند ارزیابی کالاهای صادراتی مشمول استاندارد نظیر رفع محدودیت شرایط بسته بندی و نشانه گذاری ساخت ایران و همچنین امکان صادرات متناسب با ویژگی های فنی و شرایط تحویل مورد پذیرش خریدار خارجی و کشور هدف با تاکید بر تعهد عدم عرضه در داخل کشور دیده شده است.
وی ادامه داد: این شیوه نامه برای مدت یک سال به ادارات کل استاندارد استان های سراسر کشور ابلاغ شده است.

* رئیس بانک توسعه صادرات شعبه قم نیز دراین جلسه با بیان اینکه برای پرداخت تسهیلات محدودیتی ندارد، گفت: با وجود اینکه تعداد پرونده های پرداخت تسهیلات قم نسبت به سایر استان ها بیشتر است، ولی تاکنون رقم بالای صادراتی برای درخواست تسهیلات به این بانک مراجعه نکرده است.
غلامرضا رومیانی نژاد افزود: صادرکننده هایی که تسهیلات دریافت می کنند بیشتر درحوزه فرش هستند و درخواست آنها یک تا 3 میلیارد تومان است، در حالی که این بانک تا 6.5 میلیارد تومان نیز سقف پرداخت تسهیلات دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه منابع ارزان قیمت در اختیار داریم، اگر درخواستی باشد آماده ایم تا تامین مالی نماییم.
وی با اشاره به عملکرد سال گذشته بانک توسعه صادرات، گفت: پارسال 46 فقره تسهیلات به ارزش 657 میلیارد تومان به صادرکنندگان استان پرداخت شده و مانده تسهیلات نیز 895 میلیارد تومان بوده است.
به گفته رومیانی نژاد، حدود 80 درصد تسهیلات پرداخت شده منابع ارزان قیمت با میانگین نرخ سود 13.5 تا 14.5 درصد و 20 درصد با نرخ سود 16 تا 18 درصد پرداخت شده است.

* یکی ازعاملان فروش مبلمان قم نیز دراین جلسه گفت:نمایشگاه مبلمان از سال 92 آغازشده که عمدتا ازاستانهای دیگر غرفه ها را در اختیار می گیرند.
امیر ولی افزود: این اتفاق در استانی است که قطب اصلی تولید مبلمان است و عاملان تولید تمام هزینه ها از جمله مالیات و عوارض را پرداخت و اشتغالزایی می کنند اما متاسفانه بهره آن را دیگر استانها می برند.
درنخستین جلسه کارگروه توسعه صادرات قم با حضور اعضا در سالن جلسه های امام جواد(ع) برگزار شد و ارائه گزارشی از صادرات و واردات کالا در سال گذشته و بیان مشکلات در عرصه صادرات از جمله مباحث مطرح شده در این جلسه بود.
/2085/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.