به گزارش ایرنا، بهرام سرمست عصر یک شنبه در جلسه سازمان نظام‌مهندسی کشاورزی در سالن جلسه های استانداری افزود: برهمین اساس، تمام طرح های عمرانی استان باید پیوست زیست‌محیطی داشته باشد و این کار به معنای سربار شدن محیط ‌زیست در مسیر توسعه استان نیست.
وی ادامه داد: محور توسعه پایدار بر اهمیت و نقش‌آفرینی نیروی انسانی است، در بخش صنعت و کشاورزی قم توازن درستی وجود ندارد، نمونه عدم توازن صنعت در قم در استان‌های دیگر مشاهده نمی‌شود.
سرمست تاکید: بخش خدمات مهم‌ترین و اولویت دارترین مبحث توسعه آینده قم بوده و بعدازآن نیز بخش‌های صنعت و کشاورزی از اهمیت بیشتری برخوردار است.
وی با انتقاد از عدم توسعه متوازن شهرنشینی در استان قم افزود: توزیع اراضی و زیرساخت‌های شهری به‌ صورت عادلانه در قم صورت نگرفته است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت فعالیت تشکل‌ها در استان گفت: تشکل‌های تخصصی و صنفی مختلف باید به تصمیم سازان دستگاه‌های مرتبط با خود تبدیل‌شده و در سیاست‌گذاری‌های استان تاثیرگذار باشند.
استاندار قم در بخش دیگر سخنان خود تصریح کرد: ادامه فرایند اصلاحی در رابطه با واحدهای آلاینده موجود و اجرای الزامات قانونی در صدور مجوز واحدهای صنعتی جدید به‌صورت جدی در قم دنبال خواهد شد.
سرمست ابراز کرد: میزان آلایندگی برخی از واحدهای صنعتی به‌هیچ‌وجه برای استان قابل‌قبول نیست، تعداد این قبیل از واحدها در منطقه سلفچگان بیشتر از سایر شهرک‌های صنعتی است.
وی حفظ اشتغال موجود را از اولویت‌های قم دانست و افزود: تعطیلی واحدهای آلاینده با بیکاری افراد شاغل در آن همراه بوده که سبب می‌شود تا در تصمیم‌گیری‌های استانی ملاحظات دیگر نیز مدنظر گرفته شود.
2 هزار و 300 واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود 90 درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از 53 هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می‌کنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن‌الائمه (ع)- قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خور آباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
سرمست در ادامه گفت: باوجود سهم اندک قم در نظام کشاورزی کشور اما تاثیرگذاری تشکل‌های بخش کشاورزی و روستایی ازنظر دانش فنی و مهارت از تشکل‌های مدنی قوی‌تر است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می‌کنند.
7403 / 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.