به گزارش ایرنا از مرکز خبر حوزه، وی روز پنجشنبه در دیدار محمد امید، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهوری اظهار داشت: از جمهوری اسلامی انتظار می رود که به فکر مناطق محروم باشد و اگر نباشد، خلاف طبیعت نظام است و این توجه به مناطق محروم در نظام جمهوری اسلامی امری واضح است که قابل انکار نیست.
وی گفت: امام راحل به مساله رسیدگی به مناطق محروم توجه خاصی داشتند؛ اما امروز آن خدمتی که باید انجام می شد، انجام نگرفته است.
وی ادامه داد: کار اول شما مسئولان در ارتباط با مناطق محروم این است که چه کار کنیم این نوع مناطق از محرومیت بیرون آمده و مردم از روستاها به شهر مهاجرت نکنند و درعین حال خودشان را محروم ندانند.
آیت الله مکارم شیرازی بر توجه به مساله و احیاء فرهنگ اسلامی مانند ساخت مسجد، کتابخانه، حضور مبلغان و غیره تاکید کرد و گفت: اگر به این مساله در روستا توجه شود، به طور حتم باعث می شود مردم در روستاها بمانند.
وی همچنین توجه به سبک نوین کشاورزی را مورد اشاره قرار داد و افزود: فعلا دامداری و زراعت به سبک سنتی نتیجه کاملی ندارد؛ باید سبک های جدید کشاورزی به مردم آموزش داد؛ البته نمی گویم صنعت دامداری عظیمی در روستا باشد بلکه منظور این است سرمایه ها را روی هم بگذارند و واحدی مقبول و سودده راه اندازی نمایند.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته خواستند اصلاحات ارضی ایجاد کنند که در این راستا 6 هکتار به روستایی ها زمین دادند، بعد دیدند دادن زمین به تنهایی کافی نیست و در کنار آن تعاونی ها درست شد ولی به هر حال موفق نشدند.
این مرجع تقلید با بیان این مطلب که نباید اتفاقات ناموفق گذشته تکرار شود،‌ تصریح کرد: اینکه بیاییم زمین های کوچک آنها را آباد کنیم و چند دام داشته باشند، در شرایط فعلی جواب گو نیست؛ باید روح تعاون را زنده کرد تا با همکاری یکدیگر، کارها را پیش ببرند؛ ما ایرانی ها زیاد اهل تعاون و همکاری نیستیم چون فرهنگ جمعی در کشور حاکم نیست.
وی اضافه کرد: اروپایی‌ها فهمیدند که برنامه ها با کارهای جمعی پیش می رود و شاید دنیا در آینده به سمت کارهای جمعی پیش رود.
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: از وظائف شما این است مردم در روستاها را به کار کردن باهم دعوت و ترغیب کنید و نسبت به آینده امیداور نمایید؛ دنبال این نباشند که به شهرها بیایند و حاشیه نشین شوند؛ این حاشیه نشینی آثار بد اخلاقی به همراه دارد.
وی اظهار داشت: قرآن می فرماید «باید نسبت به محرومان و مستضعفان خدمت کرد»؛ ولی نمی دانم با این اعتباری که دارید می توانید کارها را به خوبی پیش ببرید یا نه؟ اگر می بینید نمی توانید، اعتبارات را بخش بخش نکنید که هیچ چیزی برای افراد نداشته باشد.
7403 / 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.