رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم، از افتتاح ۴۰ طرح صنعتی، بازرگانی و معدنی به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران خبر داد.

به گزارش ایلنا از قم، محمود سیجانی، امروز شنبه در نشست خبری تشریح فعالیت‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم، که به مناسبت فرارسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران برگزار شد، اظهار داشت: در ایام دهه فجر، ۲۷ طرح تولیدی با سرمایه گذاری یک هزار و ۴۷۰ میلیارد ریالی و ایجاد اشتغال برای ۸۵۰ تن افتتاح خواهد شد.

وی ادامه داد: همچنین، ۲ طرح معدنی با سرمایه گذاری ۳۰ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای ۳۵ تن به بهره برداری می رسد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: اجرای پنج طرح زیربنایی و عمرانی در شهرک‌های صنعتی با اعتبار ۱۳۵ میلیارد ریال از دیگر طرح‌هایی است که به مناسبت ایام الله دهه فجر در قم مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. افتتاح سه فروشگاه بزرگ و مجتمع‌های خدماتی با اعتبار ۱۴۵ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای ۱۹۰ تن از دیگر طرح های قابل افتتاح در این استان به شمار می آید.

وی گفت: طرح‌های صنعتی قم از فردا یکشنبه چهاردهم بهمن‌ماه به‌صورت همزمان با حضور مسئولان ملی و استانی افتتاح خواهد شد.

سیجانی در ادامه گفت: ستاد بزرگداشت چهلمین بهار انقلاب اسلامی از ۲ ماه گذشته در سازمان صنعت، معدن و تجارت قم دایر و برنامه‌ریزی‌های لازم با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط انجام شده است.

وی بیان کرد: در همین رابطه طرح بازدید از ۴۰ واحد صنعتی استان با حضور مسئولان ملی و استانی طی ۴۰ روز برنامه ریزی شده است که این طرح تا پایان بهمن ماه ادامه می‌یابد. حضور در نمایشگاه دستاوردهای چهل ساله انقلاب در مصلای قدس قم از دیگر برنامه‌های این سازمان در ایام‌الله دهه‌فجر است.

سیجانی گفت: نمایشگاه بین‌المللی کفش و دمپایی استان نیز با حضور مسئولان ملی و استانی و ۸۰ مهمان خارجی روز سه شنبه، شانزدهم بهمن‌ماه جاری در محل دایمی نمایشگاه‌های قم به بهره‌برداری خواهد رسید. همچنین در این ایام طرح ایجاد شهرک تخصصی کفش و دمپایی استان در فاز توسعه شهرک صنعتی شکوهیه قم اجرا می‌شود. کفش و دمپایی از جمله صنایع بومی استان است که سالانه ۱۰۰ میلیون دلار صادرات دارد و ۲ هزار تن در این صنعت اشتغال دارند.

وی ادامه داد: با اجرای ۳۸ طرح صنعتی، معدنی و بازرگانی با اعتبار یک‌هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال در استان قم، زمینه اشتغال یک هزار و ۵۰ تن به وجود می‌آید.

سیجانی افزود: در همین رابطه ۲ طرح مهم صنعتی دیگر نیز تا پایان بهمن‌ماه جاری در قم به بهره‌برداری می‌رسد که در مجموع طرح‌های قابل افتتاح سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، ۴۰ طرح می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی رشد حوزه صنعت در استان بی‌نظیر بوده و تعداد واحدهای صنعتی فعال از سال ۵۷ تا کنون، ۵۸ برابر افزایش یافته است.

وی بیان کرد: ایجاد هفت شهرک و چهار ناحیه صنعتی جدید کنار رشد ۵۵ برابری اشتغال در واحدهای صنعتی استان از دیگر افتخارات ۴۰ ساله بخش صنعت، معدن و تجارت استان قم است. همچنین در این مدت تعداد معادن استان با رشد چهار برابری مواجه بوده است.

سیجانی همچنین به گسترش نظارت‌های این سازمان بر روند فعالیت‌های بازار استان اشاره کرد و گفت: امسال با توجه به شرایط ویژه اقتصادی، طرح ویژه نظارت بر بازار از اول بهمن‌ماه با همکاری دستگاه های تخصصی همچون اتاق اصناف و تعزیرات آغاز شده است.

وی بیان کرد: سازمان صنعت ، معدن و تجارت قم تمام تلاش خود را برای تامین کالاهای مورد نیاز مردم استان از جمله در اقلام پروتئینی به کار گرفته اما در این زمینه مشکلاتی وجود دارد که با همکاری سایر دستگاه های اجرایی، از جمله سازمان جهاد کشاورزی به دنبال رفع آن هستیم.

وی همچنین درباره وضعیت استقرار صنایع در شهرک‌های صنعتی قم گفت: براساس قانون هوای پاک دنبال استقرار صنایع نوین، کم آب‌بر و با درصد آلایندگی تحت کنترل در استان هستیم و در این رابطه نکات زیست محیطی را مورد توجه قرار خواهیم داد.

سیجانی ادامه داد: افتتاح طرح‌های مرتبط با تکمیل زنجیره تولید و تهیه صنایع تامین‌کننده سوغات استان از جمله راهبردهای سازمان صمت قم است.

وی درباره سرنوشت کالاهای کشف شده از محتکران گفت: نیمه اول سال‌جاری که شاهد تلاطم شدید بازار بودیم جلسات ستاد مبارزه با اختفا و احتکار را به صورت هفتگی و مستمر تشکیل داده‌ایم و با همکاری دستگاه‌های اجرایی استان، نیروی انتظامی، تعزیرات، دادگستری و سایر نهادهای مرتبط، کالاهای احتکار شده زیادی در سطح استان کشف که پس از قیمت‌گذاری در کمیته‌های تخصصی در مناطق مختلف قم توزیع شد که اطلاعات مرتبط با آن موجود است.

سیجانی درباره ویژگی‌های صنعت در استان گفت: در قم ظرفیت‌های خوبی برای ایجاد واحدهای صنعتی با فناوری پیشرفته در بخش صنایع غذایی، لوازم‌خانگی و قطعه‌سازی وجود دارد که می‌تواند اشتغال بسیاری را فراهم کند.

وی درباره وضعیت صادرات کالاهای تولید شده در استان نیز گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها سهم صادرات قم nv سال جاری، ۲۵۲ میلیون دلار بود که تاکنون ۱۷۰ میلیون دلار آن محقق شده و تلاش برای تحقق کامل رقم تعیین شده تا پایان سال ادامه دارد.

سیجانی درباره وضعیت آلایندگی برخی واحدهای صنعتی فعال در قم نیز گفت: با واحدهای متخلف پس از دادن مهلت قانونی برای بهبود وضعیت عملکرد برخورد می‌شود. در بحث صنایع مرتبط با سرب به واحدهای جدید متقاضی مجوز داده نمی‌شود و واحدهای موجود نیز موظف به رعایت استانداردهای لازم هستند که در همین رابطه برخی واحدهای فعال در این صنعت مجهز به سیستم نظارت پایش آنلاین سطح آلودگی خود هستند.

وی بیان کرد: ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی در قم وجود دارد که از این میان حدود ۵۰۰ واحد راکد هستند و برای فعال شدن مجدد آن ها ستاد تسهیل و رونق تولید استان با محوریت سازمان صنعت، معدن و تجارت اقدام های گسترده را از جمله در بخش پرداخت تسهیلات مورد نیاز صنعتگران با مشارکت بانک های عامل انجام داده است و تعداد قابل توجهی از واحدهای راکد به چرخه تولید بازگشته اند.

۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود ۹۰ درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از ۵۳ هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می‌کنند.

قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمود آباد، ثامن الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.