به گزارش ایرنا، رضا سیار روز سه شنبه در دومین جلسه شورای اقامه نماز قم در سالن جلسه های جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: موضوع مرمت سکوهای نماز مدت هاست که مورد بحث قرار دارد، ولی به دلیل کمبود اعتبارات عملیاتی نشده، اما می توان با استفاده از ظرفیت واقفان این کار را سامان بخشید.
وی همچنین با اذعان به نامناسب بودن سیما و جلوه شهر قم از نظر تبلیغات فرهنگی برای نماز گفت: در تبلیغات شهری و استفاده از هنر‌های تجسمی باید از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته و اعتبارات خوب شهرداری استفاده کرد.
وی گفت: ما باید نمودی از تبلیغات شهری با موضوع نماز را در حوزه تبلیغات شهری داشته باشیم.

** مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در این جلسه گفت: وزارت ارشاد همواره درصدد بوده که امور دینی از جمله نماز را با بهره گیری از هنر و آثار هنرمندان در جامعه ترویج کند.
سید موسی حسینی کاشانی همچنین به برخی از اقدام های صورت گرفته در این خصوص اشاره کرد و گفت: امسال برگزاری نخستین جشنواره سرود رضوی و جشنواره مطبوعات و کنگره شعر آیینی از جمله برنامه های فرهنگی بود که موضوع نماز بخش اصلی و ویژه آنها را تشکیل داده است.
وی خاطرنشان کرد: در کنگره مذکور یک هزار اثر ارائه شده توسط ادیبان و شاعران آیینی به نماز اختصاص داشت.
وی همچنین با اشاره به جشنواره ملی نماز و نیایش گفت: تاکنون هشت دوره از این آیین به دبیری و میزبانی قم برگزار شده و در نهمین دوره آن نیز آثار خوبی در رابطه با نماز در قالب فیلم کوتاه ارائه شده که آیین پایانی این رویداد در اردیبهشت سال 98 برگزار می شود.
حسینی کاشانی حمایت از این جشنواره سراسری را ضروری دانست و گفت: اجرای آن به حدود سه میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که یک میلیارد ریال آن از طریق وزارت ارشاد تامین شده است.

** مدیرکل آموزش و پرورش قم نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه در سه سال گذشته نماز، قرآن و احترام به والدین شعار محوری آموزش و پرورش بوده و در راستای ترویج آن کلاس های آموزشی ضمن خدمت برای معلمان و مربیان مدارس در دستور کار قرار گرفته است، گفت: در سال تحصیلی جاری و با توجه به گسترش فضای مجازی و تبلیغات ضد فرهنگی دشمن، نماز به عنوان کامل ترین ابزار برای مقابله با تهدیدات در راس امور فرهنگی مدارس قرار گرفته است.
حمید رضا شیخ الاسلام گفت: در همه یک هزار و 400 واحد آموزشی قم نماز جماعت اقامه می شود و تلاش داریم دانش آموزان را در درجه اول به سمت باور و اعتقاد به نماز و بعد به تبدیل انجام این فریضه به یک عادت روزمره سوق دهیم.

** مدیرکل اوقاف و امور خیریه قم نیز در این جلسه با تاکید بر نقش آموزش و پرورش در تبلیغ نماز گفت: 70 درصد کار فرهنگی نماز باید بر روی مدارس و محیط های آموزشی متمرکز شود.
حجت الاسلام عباس اسکندری همچنین فارغ از سخنرانی و تولید کتاب، ایجاد یک الگوی مجسم برای نسل جوان در هدایت آنها به سمت نماز را موثر دانست و گفت: زمینه سازی و تسهیل شرایط و امکانات برای نماز خواندن از طریق احداث فضاهای جذاب و تخصیص اعتبار کافی نیز ضروری است.

** مدیرکل زندان های قم نیز در این جلسه با اشاره به برپایی روزانه 25 نماز جماعت در مراکز ندامتگاهی قم گفت: برنامه های نمازجماعت مورد استقبال بیشتر زندانیان قرار گرفته و در اصلاح و تربیت آنها نیز تاثیر بسزایی داشته است.
حجت الاسلام سید علی تهامی خاطرنشان کرد: فعالیت های تبلیغی نماز در محیط زندان در مقایسه با مکان های دیگر به هنرمندی، ظرافت و دقت نطر خاصی نیازمند است.
مدیرکل زندان های قم با تاکید بر اینکه نباید ازاهمیت پارک ها و بوستان ها برای کار فرهنگی در رابطه با نماز غفلت کنیم، گفت: در بسیاری از استان ها تولید تئاتر با موضوع نماز و اجرای آن در پارک ها اثر بخش بوده است.
وی همچنین به شرکت زندانیان قم در آیین های عبادی سیاسی نماز جمعه اشاره کرد و گفت: مشوق ها و برنامه های تشویقی مورد نظر برای نماز باید هدفمند باشد و سال گذشته اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در ازای حفظ قرآن مجید توسط زندانیان، مبالغی را به خانواده های آنها پرداخت کرد.

** معاون اجتماعی نیروی انتظامی قم نیز با بیان اینکه در کلانتری ها و مراکز فرماندهی انتظامی استان هر گونه ارتقاء مقام و درجه کارکنان بر اساس توجه و اهتمام آنها به نماز صورت می گیرد، گفت: نماز این قابلبت را دارد که بسیاری از جرائم و تخلف ها را پیشگیری کند.
سرهنگ مهرداد حاجی زاده اذعان داشت: مطابق آمارها 80 درصد مجرمان جامعه هیج گونه توجهی به نماز ندارند و نماز را اقامه نمی کنند.
وی با بیان اینکه نماز نباید صرفا یک امر پیشگیرانه از جرم در جامعه تلقی شود، گفت: نماز را باید به یک باور عمیق و همچنین فرهنگ نهادینه شده و غیر قابل نفوذ و تغییر تبدیل کنیم.
7403 / 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.