به گزارش ایرنا، سید موسی حسینی کاشانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: شرکت در این جشنواره برای عموم آزاد است.
وی ادامه داد: دومین جشنواره ملی پوستر آیات در سال جاری در بخش رقابتی (روایی و غیر روایی) و بخش ویژه (نماز و امر به معروف و نهی از منکر) در سه موضوع «نشاط، امید و امیدبخشی»، «سبک زندگی اسلامی - ایرانی» و «همدلی، محبت و دوستی» برگزار می شود.
وی، فرهنگ سازی قرآنی و ارتقای آگاهی مردم به واسطه زبان هنر، گسترش فعالیت های متناسب با فرهنگ قرآن، تشویق و ارتقای سطح کمی و کیفی آثار فرهنگی - هنری در حوز قرآن و اهل بیت(ع)، ایجاد زمینه مناسب برای ارتباط بیشتر هنرمندان با فعالان و موسسه های قرآنی و ناشران فعال در حوزه فرهنگ و داستان های قرآن، حمایت از هنرمندان برای خلق اثرهای هنری مرتبط با آیات قرآن کریم و ایجاد نگرش جدید در خلق آثار گرافیکی با بهره گیری از فرهنگ و معارف قرآنی و اسلامی را از جمله هدف های برگزاری این جشنواره برشمرد.
حسینی کاشانی ادامه داد: نمایشگاه آثار منتخب این جشنواره، 18 تا 26 بهمن ماه امسال در قم برپا می شود و علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به دبیرخانه این جشنواره در ساختمان شهید کمیلی و یا تارنمای این اداره کل به نشانی https://qom.farhang.gov.ir مراجعه کنند و یا در قم با تلفن 37708080 با پیش شماره 025 تماس حاصل نمایند.
وی افزود: این جشنواره با مشارکت دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم ترتیب می یابد.
وی در ادامه با بیان این که باید در راستای فعالیت هایی که انجام می دهیم پاسخگو باشیم و اطلاع رسانی کنیم، به امضای تفاهم نامه بین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار قم اشاره کرد و گفت: رقم این تفاهم نامه که برای افزایش زیرساخت های فرهنگی استان می باشد، 300 میلیارد ریال است.
حسینی کاشانی افزود: در این تفاهم نامه سهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استان مشخص می باشد و برای تنظیم آن ساعت ها کارِ کارشناسی انجام شده است.
وی گفت: موضوع این تفاهم نامه در 4 محور کلی تکمیل و تجهیز طرح های تملک دارایی سرمایه فرهنگی و هنری استان، توسعه فعالیت های فرهنگی و دینی در حوزه های مختلف، توسعه آموزش و تقویت زیرساخت های فرهنگی و هنری و توجه به فرهنگ و هنر اقوام استان و بهره گیری از ظرفیت آنها در راستای انسجام و وحدت ملی است.
تفاهم نامه فرهنگی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری قم، 12 مهرماه امسال به امضای سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید مهدی صادقی استاندار قم رسید که بر اساس آن، چشم انداز 3 ساله فرهنگی این استان و تعهدات طرفین ترسیم شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم خاطرنشان کرد: سال گذشته بیش از 50 درصد تعهدات را از مجموعه وزارتخانه برای استان اخذ و نیز از تمام ظرفیت ها برای جذب اعتبارات استفاده کردیم.
وی گفت: در سال گذشته در مجموع برای بخش فرهنگی 34.7 درصد، در بخش مطبوعات 4.8 درصد، در زمینه هنری 28 درصد، در زمینه سینمایی 7.5 درصد و در زمینه قرآن و عترت 15.8 درصد اعتبارات هزینه شده است.

** تسهیلات مشاغل خانگی پرداخت می شود
وی همچنین با اشاره به پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی گفت: حدود 100 رشته مانند گرافیک رایانه ای، نقاشی، تدوین گری فیلم، برنامه نویسی، نمد دوزی، نویسندگی و ترجمه شامل این تسهیلات می شود که در سال جاری تاکنون 43 تن برای دریافت تسهیلات 10 میلیون تومانی به بانک عامل معرفی شده اند و پروانه مشاغل خانگی برای این افراد صادر می شود.
وی با بیان این که این اداره کل از درجه 3 به درجه 2 ارتقا یافته است و در تلاش هستیم که به درجه 1 ارتقا یابد، گفت: در 2 سال قبل حدود 10 هزار متر مربع زیرساخت فرهنگی داشتیم، اما در حال حاضر این رقم به حدود 12 هزار مترمربع افزایش یافته است.
وی افزود: اکنون در نشریه های مکتوب؛ 6 روزنامه، 15 هفته نامه، 21 ماهنامه، 10 دوماهنامه، 72 فصلنامه و 102 دوفصلنامه و نیز 42 پایگاه خبری در استان قم داریم و همچنین 14 پروانه نمایندگی صادر شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم خاطرنشان کرد: در حال حاضر 111 کانون تبلیغاتی در سطح استان وجود دارد که مجوز کانون های غیرفعال ابطال شده است.

** بیش از 50 درصد مصوبات شورای فرهنگی عمومی قم اجرایی شده است
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به 14 مهرماه به عنوان روز «فرهنگ عمومی» گفت: در این زمینه نیازمند یک عزم جدی در سطح کشور هستیم و همه مردم باید در این زمینه با دستگاه های مرتبط همکاری داشته باشند.
وی با بیان این که جلسه های شورای فرهنگ عمومی استان قم به صورت مرتب برگزار می شود، اعلام کرد: بیش از 50 درصد مصوبه های شورا اجرایی شده و برخی برای اجرایی شدن نیازمند اعتبارات می باشد.
حسینی کاشانی با بیان این که رسانه ها در توسعه فرهنگ عمومی می توانند یاری گر ما باشند، تصریح کرد: سال گذشته 12 جلسه این شورا برگزار شد و 47 مصوبه داشتیم و یک هیات اندیشه ورز نیز در کنار این شورا داریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم همچنین خاطرنشان کرد: تعداد بیمه شدگان صندوق اعتباری هنر در سال 95؛ 550 تن بود که این تعداد در سال 96 به یک هزار و 26 تن رسید.
وی اعلام کرد: سال گذشته یک هزار و 740 مجوز کتاب حوزوی، 270 مجوز کتاب فنی - مهندسی، 3 هزار و 694 مجوز کتاب علوم انسانی، 662 مجوز کتاب علوم پایه، 512 مجوز کتاب پزشکی و 92 مجوز کتاب هنری صادر کردیم.
وی با اعلام این که به زودی، دریافت مجوز کتاب به طور کامل الکترونیکی می شود، گفت: استان قم پس از تهران بیشترین تعداد صدور مجوز کتاب را دارد و بیشترین مجوز کتاب دینی در قم می باشد.

** نخستین جشنواره سراسری شعر آیینی در قم برگزار می ‌شود
دبیر علمی نخستین جشنواره سراسری شعر آیینی نیز در این نشست خبری، از برگزاری این جشنواره در دی ماه امسال در قم خبر داد و گفت: این جشنواره در 2 قالب سنتی و آزاد برگزار می شود.
محمدعلی مجاهدی اظهار کرد: علاقه مندان تا 30 آذرماه سال جاری فرصت دارند، آثار خود را به دبیرخانه جشنواره در ساختمان شهید کمیلی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم واقع در خیابان شهید لواسانی ارسال کنند.
وی تصریح کرد: این جشنواره با مشارکت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم و دبیرخانه دائمی شعر آیینی برگزار می شود.
7406/ 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.