به گزارش ایرنا، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری قم دراین جلسه اظهار داشت: رعایت حقوق تولید، توزیع و مصرف کننده از مهمترین تکالیف و وظایف این کارگروه است.
مهرداد غضنفری با اشاره به مساله روغن خوراکی مورد نیاز جامعه افزود: در این خصوص مشکلی وجود ندارد و با توجه به درج قیمت روی محصول توسط واحد تولیدی تا مرحله خروج از کارخانه هیچ مشکلی وجود ندارد، و هزینه تمام شده نیز با درصدهای قانونی تعیین گردیده است.
وی با اشاره به اینکه نرخ گذاری قیمت محصول یاد شده در کارخانه با در نظر نظر گرفتن منافع توزیع کننده و فروشنده های بعدی انجام می شود، گفت: از این رو چاره ای نداریم که محصول با همین قیمت به دست مصرف کننده برسد، و اگر غیر از این باشد مصداق گران فروشی است.
غضنفری گفت: اگر کارخانه ای بیش از قیمت مصوب اقدام به عرضه روغن می کند، باید به استانداری معرفی شده، تا موضوع از طریق نامه به انجمن حمایت از مصرف کنندگان اعلام شود.
وی با بیان نباید بین حرف فروشندگانی که از کارخانه اقدام به خرید روغن می کنند با مسئولانی که بر قیمت ها و روند توزیع این محصول نظارت دارند، تناقضی وجود داشته باشد، گفت: وظیفه کارگروه تنظیم بازار برخورد با گران فروشی است، و برای جلوگیری از هر گونه مشکل در تامین این کالا باید واقعیت ها را در نظر بگیریم، و با فرضیات به جلو حرکت نکنیم.
وی باتاکید بر اینکه قیمت گذاری کالاها در کارگروه تنظیم بازار بر مبنای قانون و قاعده خاصی صورت می گیرد، افزود: خارج از مصوبه این کارگروه، هر تصمیمی خلاف قاعده، من درآوردی و سلیقگی محسوب می شود.
معاون استاندار قم در بخش دیگری از سخنان خود پیگیری و دنبال کردن نرخ های مصوب تنظیم بازار و برخورد با قیمت های خارج از آن را وظیفه همه مسئولان ذی ربط دانست و گفت: اگر فروشنده ای به دلیل اینکه چون روغن را از کارخانه گران خریده باید گران نیز بفروشد، نام کارخانه را همراه با سند و مدرک به ما تحویل دهد، تا سراغ آن برویم.
وی همچنین گزارش حوزه بازرسی در خصوص آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی را امیدوار کننده توصیف، و با تاکید بر حفظ آرامش در جامعه و پرهیز از طرح مشکل هایی که از اساس واقعیت ندارد، تصریح کرد: باید مشکل زایی نکنیم و با تلاش برای مشکل زدایی از بروز مشکل جلوگیری نماییم.
غضنفری به نگرانی های ایجاد شده در مورد قیمت شیر نیز اشاره کرد و گفت: جهاد کشاورزی استان باید در مورد قیمت این محصول نیز عدد و رقم مشخصی را اعلام کند، تا به کارگروه مرکزی تنظیم بازار پیشنهاد دهیم.

** علی اصغر همت معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم نیز درادامه با بیان اینکه جهاد کشاورزی مسئول تعیین قیمت شیر نیست، گفت: هم اکنون قیمت هر لیتر شیر خام در دامداری های استان 21 هزار ریال است، و واحدهای تولیدی مربوطه بدون نظارت قیمت فرآورده های خود را افزایش می دهند.
280 واحد تولید فرآورده لبنی در قم وجود دارد.

** رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز در بخشی از این جلسه با انتقاد از سخنان مطرح شده در کارگروه احتکار استان مبنی بر وجود تنها 30 هزار تن روغن در استان گفت: در این زمینه نوعی بزرگ نمایی شده و همین امروز تعاونی مصرف کارکنان سازمان صنعت قم 80 تن روغن را برای عرضه در اختیار دارد.
محمود سیجانی با بیان اینکه از مدیران استانی توقع داریم در موضوع کالاها واقع بینانه عمل کنند، و حقوق مصرف کننده را بر همه چیز ترجیح بدهند، افزود: اینکه روغن مایع 16 کیلویی با نرخ 900 هزار ریال به مبلغ یک میلیون و 200 هزار ریال به دست مصرف کننده برسد، هیچ توجیهی ندارد، از این رو هر گونه گزارش در خصوص کمبود و یا افزایش نامتعارف قیمت روغن خلاف واقع است، و موارد تخلف کمی در این زمینه وجود داشته که رسیدگی شده است.

** مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی قم نیز در این جلسه با تایید سخنان رئیس سازمان صنعت این استان برغم جوسازی ایجاد شده در جراید و فضای مجازی در مورد قاچاق روغن و کمبود این محصول در قم گفت: تنها در شهریور ماه 410 تن روغن به شبکه فروشگاه های زنجیره ای استان وارد و توزیع شده است.
بهزاد رادمنش با تاکید بر اینکه با هم افزایی، هم فکری، مشارکت، جدیت و اهتمامی که به خرج می دهیم مشکل را حل کنیم، افزود: نباید با حاشیه سازی های بی مورد و متشنج نشان دادن وضعیت کالاهای ضروری، برای رسانه هایی که به دنبال مشتری هستند خوراک ایجاد کنیم.
وی افزود: در بحث تامین روغن مصرفی تنها مشکل موجود، کمبود ورق برای بسته بندی است، ولی در تامین شبکه خانوار سر سوزنی مشکل نیست.

** فرماندار قم نیز دراین جلسه صمت را تنها مرجع رسمی تامین روغن و نظارت برتولید و عرضه آن دانست و گفت: این سازمان در مورد قیمت این کالا از کارخانه تا توزیع هر نظری که بدهد مورد قبول مردم است، و نظری فراتر از آن مورد پذیرش نیست.
رضا سیار در پاسخ به انتقادهای مطرح شده و بزرگ نمایی خواندن موضوع کمبود روغن گفت: این مساله از سوی یک منبع مورد اعتماد مطرح شد، و به همین علت نگرانی هایی را ایجاد کرد، ولی سازمان یاد شده نیز باید در خصوص قیمت این کالا از کارخانه تا زمانی که به دست مصرف می کند، شفاف سازی کند، تا نگرانی ها رفع شود.

** در این جلسه موضوع وضعیت لاستیک خودروهای سبک نیز مطرح شد که امیر محمدی چهر معاون بازرگانی سازمان صنعت معدن تجارت قم گفت: هیچ مشکلی برای تامین لاستیک خودروهای سبک نداریم.

** معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت قم نیز با اشاره به تغییرات قیمت ها در یک هفته گذشته افزود: از مجموع ۵۷ قلم کالای اساسی بازرسی شده قیمت ۶۳ درصد آن بدون تغییر بوده و قیمت ۱۳ درصد اقلام کاهش و ۲۴ درصد نیز افزایش زیر ۱۰ درصد داشتند.
احمد رضا سمیعی نسب با اشاره به تغییرات قیمت ها در استان نسبت به میانگین کشوری گفت: ۳۹ درصد قیمت ها در مقایسه با متوسط کشوری کمتر و ۳۱ درصد بالاتر و ۳۰ درصد نیز برابر با میانگین کشوری بوده است.
وی همچنین تعداد بازرسی های صورت گرفته توسط اتاق بازرگانی را ۲ هزار و ۵ مورد، با تشکیل 178 پرونده به ارزش ۱۱ میلیارد و ۲۲۱ میلیون ریال ذکر کرد و افزود: در حوزه بازرسی صورت گرفته توسط سازمان صمت نیز سه هزار و ۶۳۰ بازرسی با تشکیل ۳۴۶ پرونده به ارزش سه هزار و ۱۶ میلیارد و ۷۲ میلیون ریال انجام شده که بیش از 2 هزار میلیارد ریال آن مربوط به عرضه خارج از شبکه محصول های پتروشیمی است، که ۷ مورد پرونده به تعزیرات ارسال شده است.
معاون بازرسی سازمان صنعت قم گفت: از ابتدای سال جاری تا 28 مهرماه ۱۶ هزار و ۴۳۸ بازرسی از کلیه واحدهای صنفی استان انجام، و هزار ۲۵۸ پرونده تخلف نیز تشکیل شد.

** مهدی ریاضی مدیرکل تعزیرات حکومتی قم نیز دراین جلسه با اشاره به عملکرد یک ماه گذشته این دستگاه در رسیدگی به تخلف ها افزود: از اول تا سی ام مهرماه 735 پرونده با جزای نقدی 79 میلیارد و 300 میلیون ریال مختومه شده است.
7403/ 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.