به گزارش ایرنا، مهرداد غضنفری عصر شنبه در چهارمین جلسه شورای معادن قم در تالار امام جواد(ع) استانداری اظهار داشت: برغم فرصت های پیش آمده به لحاظ تعیین بسته های حمایتی، هنوز معادنی که قابلیت سرمایه گذاری کلان و صادرات در آن نهفته باشد، کشف نشده است.
وی با بیان این که ذخایر اکتشافی استان به معادنی مانند شن، ماسه و گچ محدود، که باعث از دست رفتن فرصت ها شده است، افزود: در حوزه سرمایه گذاری معادن استان نگاه بخشی واقعا حاکم نیست.
وی ادامه داد: با وجود تخریب هایی که پیرامون معادن به بهره برداری رسیده صورت می گیرد و تلاش اداره کل منابع طبیعی برای احیای مجدد اراضی تخریب شده، ولی کار اکتشاف هیچ تخریبی را به همراه ندارد.
غضنفری با بیان این که اداره کل منابع طبیعی به همین علت باید به موضوع اکتشاف معدن نگاه دیگری داشته باشد، افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت باید پهنه ها و محدوده های اکتشافی استان را در کارگروه سرمایه گذاری مطرح کند و ما نیز سعی خواهیم کرد فرایند پاسخ گویی و استعلام را تسریع کنیم، چراکه رویکرد موجود در خصوص سرمایه گذاری در حوزه معادن باید دچار تغییر و تحول شود.
وی تصریح کرد: در حوزه ستاد سرمایه گذاری و همراهی کردن اداره منابع طبیعی با امر اکتشاف معدنی در استان مانعی وجود ندارد و استانداری نیز هر گونه مشکل در خصوص تخریب های صورت گرفته در حوزه معادن و عدم فرایند احیا و حقوق مترتب بر آن را پیگیری می کند.
قم دارای 99 معدن فعال، 52 معدن غیرفعال و یک معدن درحال تجهیز است که بیشتر شامل مواد معدنی غیرفلزی می‌شود.

** اولویت های اکتشافی قم باید مشخص شود
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه با بیان این که اولویت های اکتشافی قم باید مشخص شود، افزود: در برخی مسائل مانند کشف معدن شن و ماسه واقعا افراط و تفریط شده و در برخی موارد از سویی مجوزهای زیادی ارائه می شود و از طرفی ممانعت صورت می گیرد.
احمد امیرآبادی فراهانی گفت: نبود یک برنامه منسجم و منظم باعث می شود در قیمت مصالح ساختمانی نیز فراز و فرودهایی را شاهد باشیم.

** ضوابط زیست محیطی در اکتشاف معادن رعایت شود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری قم نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر وضعیت زیست محیطی قم چندان مطلوب نیست و به همین علت حفظ منابع طبیعی باید در فعالیت های معدنی مورد توجه قرار گیرد.
سید محمد تقی سجادی یادآور شد: مطابق نقشه های ژئو فیزیک هوایی عمده ذخایر منابع فلزی قم بیشتر در غرب و جنوب غرب و بالا دست شرق و منابع تولید آب این استان واقع شده که از نظر زیست محیطی ریه تنفسی قم محسوب می شود.
وی افزود: در قسمت بالا دست قم و حدود 300 هزار هکتار زمین های منتهی به شهر نیز سالانه 150میلیارد ریال برای کنترل سیلاب هزینه می شود، از این رو این منطقه از حساسیت زیادی برخوردار است.
مدیرکل منابع طبیعی قم با ارایه پیشنهادی افزود: استعلام و اخذ مجوز برای انجام عملیات اکتشاف در این منطقه با نام بخش خصوصی مشمول ضوابط قانون معادن است و به همین علت باید با مقررات منابع طبیعی نیز تطبیق داده شود که از جهت ذخیره گاه های جنگلی و سیل خیزی مشکلی نداشته باشد.
سجادی افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت در قالب یک نامه اداری آن بخش هایی از استان که اولویت اکتشافی محسوب می شود و بخش هایی که امکان استعلام آن به سرمایه گذار وجود دارد را به منابع طبیعی ارسال کند تا کار پاسخگویی و استعلام با رعایت ضوابط زیست محیطی به آسانی صورت گیرد.
7403 / 1175
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.