به گزارش ایرنا، روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست قم روز یکشنبه اعلام کرد که احمد امیرآبادی فراهانی در دیدار مدیر و معاونان این اداره کل خاطرنشان کرد: امروز در روستاهای بخش سلفچگان سلامت مردم در مخاطره جدی قرار گرفته است.
سلفچگان یکی از بخش های پنجگانه استان قم می باشد که فاصله آن تا مرکز شهر قم حدود 40 کیلومتر است. در این بخش واحدهای صنعتی زیادی مستقر شده و آلایندگی برخی از این واحدها به عنوان یکی از دغدغه های مسئولان تبدیل شده است.
وی در ادامه با بیان این که سازمان حفاظت محیط زیست باید بر اساس وظایف حاکمیتی و نظارتی خود، با همه توان برای تامین سلامت جامعه و طبیعت تلاش کند، گفت: مسئولان این سازمان نباید هیچ گاه در برابر افراد صاحب نفوذ کوتاه آمده و در صدور مجوزها برای واحدهای صنعتی، باید همواره قانون را مدنظر داشته باشند و در برابر هجمه ها ایستادگی کنند.
وی با اشاره به نظارت بر کار مدیران اجرایی استان قم از سوی نمایندگان مجلس، بر ضرورت توجه جدی به خدمت رسانی به شهروندان تاکید کرد و گفت: در صدور مجوزهای زیست محیطی نباید افراط و تفریط داشته باشیم و فقط باید قوانین و ضوابط سازمان محیط زیست ملاک و معیار بوده و هیچ توصیه ای از سوی دیگر مسئولان پذیرفتنی نیست.
امیرآبادی تصریح کرد: مدیرانی که ارزش های نظام را حفظ کرده و به دور از حاشیه های سیاسی، فقط به مردم خدمت می کنند و در این مسیر از کسی جز خداوند متعال هراسی ندارند، به طور حتم مورد حمایت نمایندگان مردم قرار می گیرند.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود، بحران خشکسالی دریاچه نمک را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: با ادامه روند کنونی و عدم تامین حقابه های این تالاب ارزشمند، دریاچه نمک به یکی از کانون های اصلی گرد و غبار در مرکز کشور تبدیل خواهد شد و زندگی 25 درصد جمعیت کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی با بیان این که اگر حقابه های دریاچه نمک تامین نشود و این منطقه به کانون گرد و غبار تبدیل شود، مسئولان وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست باید پاسخگوی آن باشند، تصریح کرد: سرمایه گذاری در دریاچه نمک باید با رعایت تمامی شرایط و ضوابط زیست محیطی انجام شود.
دریاچه نمک در ناحیه شرقی استان قم و درحد فاصل سه استان قم، سمنان و اصفهان قرار گرفته و بزرگترین دریاچه فصلی و فراشور کشور است که حدود 200 هزار هکتار وسعت داشته و یک سوم آن درمحدوده جغرافیایی قم قرار گرفته و دارای ساختار زمین شناختی کم نظیر شامل پوسته نمکی و حاشیه باتلاقی است.
این دریاچه که در دهه های گذشته از طریق رودخانه های کرج، جاجرود، شور، قمرود و قره چای کاملا پرآب بوده است، اکنون با قطع حقابه ها، خشکسالی مستمر و برداشت بی رویه از منابع آب زیرزمینی که باعث پیشروی آب های فراشور در سفره های زیرزمینی به سمت دشت ها و نابودی پوشش گیاهی و اکوسیستم منطقه شده، به یکی از کانون های فعال القاء ریزگردها در منطقه تبدیل شده است.
سید رضا موسوی مشکینی مدیرکل حفاظت محیط زیست قم نیز در ابتدای این دیدار گزارشی از وضعیت و مشکلات زیست محیطی استان در حوزه های مختلف انسانی و طبیعی ارائه کرد و اقدام های انجام شده و برنامه های اداره کل برای دستیابی به محیط زیست سالم و پایدار در این خطه مقدس را مورد توجه قرار داد.
1175 / 6133/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.