یحیی آذرمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بهترین زمان برداشت محصول سیب زمینی 15 روز بعد از خشکیدگی شاخ و برگ آن و در حالتی است که پوست بندی آن کامل شده و به راحتی با فشار دست کنده نشود.
او اظهار داشت: قبل از انتقال محصول به انبار باید نسبت به تعمیر سقف ، دیوارها و پنجره های انبار اقدام شود زیرا نفوذ آب و سرما موجب خرابی غده های انبار شده خواهد شد.
وی گفت: پنجره های انبارها نیز باید مجهز به توری مناسب و سیستم تهویه هوا باشند ، از انتقال محصول آلوده به انبار خودداری یا حداقل غده های آلوده به انواع بیماری ها و آفات در کنار غده های سالم انبار نشوند.
آذرمی بهترین درجه حرارت برای نگهداری سیب زمینی را حدود 6-4 درجه سانتیگراد ذکر کرد و افزود: کشاورزان در مواقعی که درجه حرارت انبار بالا باشد با تهویه بیشتر هوا آن را تعدیل و در مواقعی که درجه حرارت کمتر از این مقدار باشد باید با وسایل گرما زا مانع از یخ زدگی محصول کنند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین گفت: غده های انبار شده باید طوری چیده شود که تهویه کافی داشته باشند و برای جلوگیری از آسیب غده ها و له شدگی آنها از چیدن بیش از پنج ردیف گونی روی هم خودداری شود.
استان اردبیل در سال های اخیر در زمینه تولید سیب زمینی رتبه اول و دوم کشوری را به خود اختصاص داده و قطب فعال در تولید سیب زمینی کشور است.
استان اردبیل با تولید حدود 800 هزار تن حدود 15 تا 20 درصد سیب زمینی کشور را تولید می کند که از لحاظ کیفیت ، درصد ماده خشک ، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در سطح کشور از جایگاه خاصی در تولید محصول پاک برخوردار است.
سیب زمینی تولیدی اردبیل از لحاظ کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی های تولیدی کشورهای اروپایی بوده و حتی از لحاظ محتویات نسبت به ارقام اروپایی برتر است.
6018/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.