به گزارش ایرنا ، محمد خداپرست روز سه شنبه در بازدید از منطقه شکار ممنوع دربند مشکول گفت: پویایی جمعیت پلنگ در منطقه شکار ممنوع دربند مشکول نشانه پتانسیل زیست محیطی بالای این منطقه به لحاظ جمعیت علف خواران بعنوان طعمه و همچنین سلامت زیستگاه و وجود امنیت مناسب در این منطقه می باشد.
او اظهار کرد: چند سال متوالی گزارش های مکرر و اخباری مبنی بر حضور گونه پلنگ در نقاط مختلف از زیستگاه‌های بکر و غنی منطقه شکار ممنوع دربند مشکول در بخش فیروز کوثر ارائه می‌شد، ولی تاکنون تصویری از این گونه ارزشمند در منطقه مذکور ثبت نشده بود.
وی افزود: تصاویر فعلی توسط دوستداران طبیعت در منطقه شکار ممنوع مشکول هنگام عبور پلنگ به همراه توله هاش تهیه شده است.
وی افزود: تعامل، آموزش و فرهنگ سازی جوامع بومی و محلی، مشارکت دادن سایر اقشار مختلف جامعه و از جمله دامداران، کوهنوردان، معدن کاران و دوستی مردم با طبیعت و محیط زیست و احیای چاه ها و چشمه ها در زیستگاه حیات وحش تاثیر بسزایی در حفظ این گونه ‌های ارزشمند دارد چرا که طبیعت با وجود این گونه‌ها زیبا و زنده هست.
وی تشریح کرد: با توجه به اقدامات موثر انجام شده در چند سال اخیر در جلوگیری از تلفات این گونه ارزشمند (پلنگ ایرانی) شاهد افزایش جمعیت آن در مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان هستیم.
خداپرست افزود: اردیبهشت امسال هم ماموران محیط ‌بانی خلخال با تلاش‌های شبانه ‌روزی موفق به ثبت تصاویر و فیلم از 2 پلنگ (نر و ماده) در منطقه حفاظت شده آق داغ شدند.
پلنگ ایرانی بزرگترین یا یکی از بزرگترین زیرگونه ‌های پلنگ می باشد که بومی غرب آسیا است و در فهرست جانوران در معرض انقراض ' آی یوسی ان' قرار دارد.
منطقه شکار ممنوع دربند مشکول در جنوب اردبیل به وسعت 30 هزار هکتار در جنوب شهرستان کوثر واقع شده و به لحاظ تنوع گونه های گیاهی و جانوری دارای قابلیت بالاست.
6018/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.