قائم مقام سازمان عشایری گفت: درآمد ماهیانه جامعه عشایری کشور یک میلیون و 100 هزار تومان است که تلاش میکنیم تا آخر برنامه ششم این رقم دو برابر افزایش یابد.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، علایی مقدم در مراسم معارفه مدیر کل امور عشایری استان اردبیل اظهار کرد: در بین سه گروه هدف جامعه اعم از شهری، روستایی و عشایری جامعه عشایری از سابقه و دیرینگی کهنی برخوردار است به طوری که از سال 1245 تاکنون براساس آمار و اسناد 38 درصد جمعیت کشور را عشایر تشکیل میدادند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع اقلیمی و پهناور بودن کشور عشایر با کوچ خود همواره به دنبال آب مجازی و استفاده از منابع طبیعی به نفع تولید و رونق اقتصادی بوده به طوری که در حال حاضر ترکیب جمعیتی کشور نشان میدهد که دو درصد جامعه را جمعیت عشایری تشکیل میدهد.
قائم مقام سازمان عشایری بیان کرد: یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت عشایری کشور نه تنها بی دست و پا نیستند بلکه در بهرهوری نیروی انسانی در سطح دنیا نظیر ندارند به طوری که از 164 میلیون هکتار اراضی قابل کشت کشور که حدود 150 میلیون هکتار آن در اختیار بخش کشاورزی است و 75 درصد منابع آب در اختیار این بخش است از 84 میلیون هکتار مراتع در کشور 34 میلیون هکتار آن در اختیار جامعه عشایری است که برای تولید مولد از ان استفاده میکنند.
علایی مقدم گفت: عشایر کشور در 15 هزار سامانه پراکنش دارند به طوری که با توکل بر خداوند و تکیه بر مرتع و دام زندگی عزتمندانهای را سپری میکنند به طوری که جامعه عشایری کشور کمتوقع و در عین حال همواره پشتیبان انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: از 860 هزار تن گوشت تولیدی در کشور 190 هزار تن آن که 25 درصد را شامل میشود به دست غیرتمند عشایر تولید شده که به طور متوسط نیاز بخشی عظیمی از مردم کشور را تامین میکند.
قائم مقام سازمان عشایری نقش عشایر را در بهرهوری بیشتر و تامین امنیت غذایی بینظیر خواند و اضافه کرد: عشایر ما در 15 هزار سامانه بدون کوچکترین خلل و یا دستگاه انتظامی و نظارتی با قدرت و صلابت در عرصه تولید و تامین امنیت غذایی کشور نقشآفرینی میکنند و همواره از ابزارهای قانونی به نفع رفاه مردم استفاده کردهاند.
علایی مقدم خاطرنشان کرد: در طول 5 برنامه گذشته توسعه کشور تنها یک بار از عشایر نام برده شده بود که با تلاش و جدیت دولت و مجلس در برنامه ششم 17 بار از عشایر نام برده شده و در قالب 17 حکم قانونی درصدد حمایت از جامعه عشایر هستیم.
وی تولید 35 درصد صنایع دستی، 40 درصد فرش دستبافت را به همت جامعه عشایری یادآور شد و گفت: نرخ باسوادی در بین جامعه عشایری به 64 درصد رسیده است.
قائم مقام سازمان عشایری رویکرد سازمان عشایری ایران را در سالهای اخیر در حمایت و افزایش میانگین درآمد جامعه عشایری یادآور شد و بیان کرد: در حال حاضر این سرانه درآمدی یک میلیون و 100 هزار تومان است که در برنامه ششم توسعه تلاش میکنیم این رقم به دو برابر افزایش یابد. Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
کپی شد