' از آن روزی که جمعیت مطبوعاتی استان رو به افزایش گذاشت و نشریات محلی با نام های مختلف مجوز دریافت کرده و دکه های مطبوعاتی را به تسخیر خود درآوردند مشکلی به نام آگهی های دولتی اعلام موجودیت کرد.
بعد از گذشت بیش از بیست سال از ظهور این مشکل علاوه بر اینکه اقدام عملی برای حل آن انجام نپذیرفته متأسفانه این امر خود تبدیل به سوژه ای شده است که برخی از دست اندرکاران مطبوعات آن را وسیله ای برای اظهار نظرها و خودنمایی ها قرار داده و هر از گاهی با مانور دادن در اطراف آن اهداف خاصی را دنبال و پیگیری کرده اند.
هر زمان تغییر و تحولی در مدیران استانی و بخصوص استانداری صورت گرفته جمعی با عنوان نمایندگان مطبوعات به حضور شرفیاب شده که اولین مطلب قابل طرح آگهی های دولتی، نحوه تقسیم و ضرورت سازمان دهی آن ها بوده است.
ناگفته پیداست که هر وقت این امر به عنوان مشکل حاد مطبوعات استان مطرح شده قول هایی مبنی بر اصلاح امور داده شده ولی این وعده ها در همان چارچوب باقی مانده و پس از اتمام جلسه و سخنرانی ها و دید و بازدیدها هیچ تغییر و آثاری از بهبود اوضاع مشاهده نشده است.
همین چند روز پیش بود که خبر دیدار هیأت مدیره خانه مطبوعات با استاندار اردبیل روی خروجی خبرگزاری ها قرار گرفت. خبر منتشر شده از این جلسه جز تکرار حرف های همیشگی و کلیشه ای چیز دیگری نداشته است.
عزیزانی که عنوان شورای مرکزی خانه مطبوعات را با خود به همراه دارند در روزهای اخیر برنامه ملاقات های متعددی را با مسؤولین استان تدارک دیده و نسبت به آن وقت اختصاص داده اند. آیا کوچک ترین آثاری از این ملاقات ها در بهبود اوضاع مطبوعات و درمان برخی از دردهای آن مشاهده شده است؟ آیا وقت آن نرسیده است که از حرف زدن ها و کارهای کلیشه ای خودداری گردد و در عرصه عمل خودی نشان داده شود؟آیا معضل آگهی ها فقط در چگونگی تقسیم آنها خلاصه می شود و خود مطبوعاتی ها در ایجاد فضای ناخوشایند حاکم بر وضعیت موجود نقشی ندارند؟ خانه مطبوعات اگر بتواند اقدام اولیه را از درون خانواده و با اصلاح برخی از امور آغاز بکند مطمئن خود به خود معضلی به نام آگهی های دولتی نیز قابل حل خواهد بود.
خانه مطبوعات می تواند با حل معضلی چون زیر آب زنی و حرمت شکنی در مطبوعات نقش بسیار مهمی در بهبود اوضاع داشته باشد. نیازهای اساسی مطبوعات تشکیل جلسات بی حاصل با مسؤولان استان نبوده و نیست بلکه عدم حل مشکلات شناخته شده آفت بزرگی برای جامعه مطبوعات استان به شمار می رود.
راه دور نباید رفت از شروع فعالیت دولت تدبیر و امید و استمرار مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تا کنون چه درصدی از وعده های داده شده در مورد آگهی های دولتی تحقق یافته است؟ تجربه نشان داده که اگر دهها جلسه دیگر نیز با حضور مسؤولین و دست اندرکاران مربوطه تشکیل شود چون اراده ای برای حل ریشه ای مسائل وجود ندارد گفتن ها و ردیف کردن مشکلات چیزی شبیه آب در هاون کوبیدن است.
در استانی که ویژه نامه ها از امتیازات روزنامه های سراسری بهره مند شوند، رابطه در جذب آگهی ها حرف اول را بزند و قوانین و مقررات و رسم وروالی برای رعایت عدالت در اختصاص آگهی ها وجود نداشته باشد،تفاوتی بین روزنامه ها و نشریات از نظر سرمایه گذاری در استان و برخورداری از امکانات نباشد حرف زدن و شعار دادن در این مورد حاصل دیگری جز تکرار حرف های همیشگی نخواهد داشت.
آسانی راه و رسم مطبوعاتی شدن و قلم به دست گرفتن و اخذ مجوز بدون بررسی اهلیت، شایستگی و سواد رسانه ای متقاضیان زیر آب زنی، بدگویی، حرمت شکنی و منفعت پرستی در این عرصه را مباح نشان می دهد و مسلم است که گستردگی و رشد روز افزرون این قبیل موارد امکان مقابله با آنها را مشکل و در برخی از موارد غیر ممکن می کند'.
3006/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.