شهروندان اردبیلی تاکید می کنند که در سال های گذشته اقدام های دیپلماتیک مقتدرانه ای از سوی نظام برای دستیابی به حق هسته ای صورت گرفته و مردم نیز حامی این اقدام ها در صحنه های بین المللی هستند.
به گزارش ایرنا، از خرداد ماه سال 1382 موضوع هسته ‌ای جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی مورد بررسی قرار گرفت و از آن پس ، تلاش‌ های فنی و حقوقی بسیاری از سوی جمهوری اسلامی ایران برای نشان دادن ماهیت صلح‌ آمیز برنامه هسته ‌ای خویش و متقاعد ساختن آژانس در این زمینه صورت پذیرفت.
بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران مبادرت به اقدامات اعتماد ساز داوطلبانه غیر الزام آور حقوقی گسترده‌ای نمود که در این خصوص می توان به تعلیق فعالیت های مرتبط با غنی‌سازی از جمله توسعه و تحقیقات برای مدتی بیش از 2 سال از یک طرف و همکاری گسترده با بازرسان آژانس و رفع ابهامات و موضوعات باقی مانده و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از طرف دیگر اشاره کرد.
کارشناسان بر این باور هستند که تاکنون آژانس هیچ گاه دلایلی دال بر ماهیت نظامی برنامه ‌های هسته ‌ای ایران کشف نکرده و به دفعات مختلف ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ‌ای جمهوری اسلامی ایران را مورد تایید قرار داده است.
امید رضایی مقدم ، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی در این باره گفت: از شروع فرایند طرح موضوع فعالیت ‌های صلح آمیز هسته ‌ای ایران در آژانس بین ‌المللی انرژی اتمی و شورای امنیت، تاکنون مقام های ایرانی همواره با استناد به برخی موازین بین ‌المللی به ویژه حق دولت های عضو معاهده منع گسترش سلاح‌ های هسته ‌ای، عدم مشروعیت تصمیمات متخذه و انطباق آنها با مقررات حقوق بین الملل را مورد تاکید قرار داده اند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای طرح موضوع هسته ‌ای رسما اعلام داشته که هیچ ابهامی در فعالیت‌ های هسته‌ای آن وجود نداشته و ماهیت برنامه هسته ‌ای آن صلح ‌آمیز می باشد و با اتخاذ سیاست تعامل و همکاری با آژانس حتی فراتر از تعهدات حقوقی موجود خود، از هیچ تلاشی برای شفاف سازی در این فعالیت ‌ها فروگذار نکرده است.
رضایی مقدم بیان کرد: مهم ترین وظیفه آژانس بین المللی انرژی اتمی، گسترش استفاده از انرژی اتمی برای مقاصد صلح آمیز است و جمهوری اسلامی ایران همواره در این راستا شفاف عمل کرده و این حق مسلم مردم ایران می باشد که از حقوق هسته ای بهره مند بشود.
حسین بشیری گیوی ، استاد دانشگاه نیز در این باره گفت: شهروندان همیشه منافع ملی را در نظر می گیرند، داشتن دانش در تمام زمینه ها از حقوق اولیه تمامی کشورهاست، مگر می شود به کشوری گفت که نمی توانی در یک زمینه فعالیت علمی داشته باشید، کشوری می تواند راه توسعه را بپیماید که در تمام عرصه های فناوری و تکنولوژی پیشرفت داشته باشد.
وی افزود: دانشجویان و نخبگان جامعه با استفاده از فناوری های نوین و رسیدن به علم و دانش نوین می توانند عرصه های نوین علمی را پشت سر بگذرانند و با استفاده از علم نوین در عرصه های مختلف اعم از علم هسته ای در حوزه های مختلف اعم از انرژی تا پزشکی جامعه از این فناوری استفاده بهینه داشته باشند.
بشیری بیان کرد: هر زمان دانشجویان و نخبگان و اساتید و فرهیختگان در مساله ای ورود پیدا کنند در آن زمینه جامعه به رشد و شکوفایی می رسد.
وی اضافه کرد: بیش از 10 سال است که بحث پیرامون انرژی هسته ای ایران ادامه دارد،؛ ایران از حق مسلم خود در برخورداری از انرژی صلح آمیز هسته ای فروگذار نیست ، برنامه هسته ای کشورمان صلح آمیز است و هیچ گاه به دنبال ساخت بمب اتم نبوده، نیست و نخواهد بود.
ابراهیم فتوحی ، دبیر دبیر ستان های اردبیل هم در این باره گفت: فشار آمریکا برای عقب نشینی ملت ایران از حقوق هسته ای خود بی نتیجه بوده و ملت ما بر حق خود تاکید دارند.
وی بیان کرد: ملت بزرگ ایران اسلامی از حقوق مسلم خود در دست یابی به فناوری هسته ای و حمایت از مواضع دولت و حاکمیت در دستیابی به این حقوق کوتاه نمی آیند.
وی با بیان اینکه دفاع از حقوق هسته ای ایران، اجماع ملی در کشور است، افزود: مسئولان کشور در سلسه نشست ها و مذاکرات، اقدامات اعتماد ساز را انجام داده اند و در تلاشند تا اعتماد جامعه بین الملل را نسبت به صلح آمیز بودن این فعالیت جلب کنند.
وی ادامه داد : ایران سال هاست اعلام کرده به دنبال سلاح هسته ای نمی باشد و برنامه ی هسته ای اش تنها جنبه صلح آمیز دارد و اولی تر از آن حکم شرعی مقام معظم رهبری در باره منع سلاح اتمی است.
فتوحی افزود: انرژی هسته ‌ای می ‌تواند اقتصاد ایران را شکوفا سازد و در صورت موفقیت کامل می‌توان در داخل کشور تولید و زمینه اشتغال را فراهم آورد.
قادر سرافراز ، شهروند اردبیلی هم در این باره گفت: ملت ایران اسلامی در برابر تمام بدخواهان و دشمنان این نظام مقاوم ایستاده اند و از این انقلاب و نظام در همه جنبه ها حمایت می کنند.
وی افزود: مردم سربلند ایران از اصول خود برای دستیابی به انرژی صلح آمیز هسته ای، ذره ای عقب نشینی نخواهند کرد.
سرافراز اضافه کرد: دستیابی به قله های رفیع انرژی صلح آمیز هسته ای، استقلال، خودباوری و عزت ملت مسلمان ایران را در جوامع بین المللی سبب شده است.
وی گفت: دشمنان قصد دارند تا ایران اسلامی را از حق مسلم خود که همان دستیابی به علوم نوین است باز دارند تا با وابستگی به آنها در برابر خواست دشمنان سرتسلیم فرود آورند، ولی هرگز به اهداف شوم خود دست نخواهند یافت.
سرافزار بیان کرد: آمریکا نمی تواند در اراده آهنین ملت ایران اسلامی در پیشرفت فناوری صلح آمیز هسته ای خللی ایجاد کند.
وی افزود: آمریکا با ایجاد ترفندها و توطئه های مختلف می خواهد ایران اسلامی از حق مسلم خود در داشتن انرژی هسته ای دست بردارد در حالی که مردم در این موضوع مصمم تر از گذشته هستند.
زینال شجاعی از بازاریان اردبیل هم در این باره گفت: ما همیشه از مواضع دولت و نظام در پیشبرد اهداف اقتصادی و سیاسی کشور حمایت کرده و در هر زمان مواضع خود را در ارتباط با حقوق هسته ای با این عنوان که 'انرژی هسته ای حق مسلم ما است' اعلام کردیم.
وی بیان کرد: همه اقشار جامعه وظیفه دارند دستیابی به حقوق هسته ای را همگام با دولت و نظام مطالبه کنند چرا که زندگی و سرنوشت جوانان این مرز و بوم به فن آوری های نوین علمی بستگی دارد.
شجاعی افزود: دستیابی به دانش صلح آمیز هسته ای خواسته به حق و مسلم ملت ایران است و تهدید و تحریم های دشمنان هیچ اثری در توسعه و پیشرفت این دانش در کشور ایران ندارد.
وی ادامه داد: استقلال علمی و اقتدار کشور در سایه مقاومت برسر حقوق مسلم فن اوری هسته ای به نتیجه خواهد رسید.
شجاعی بهره گیری فناوری هسته ای را از مهم ترین محورهای توسعه پایدار و از عوامل مهم اقتدار کشور برشمرد و گفت: دستیابی کامل به فناوری صلح آمیز هسته ای، استقلال علمی و پیشرفت و اقتدار کشور را تضمین می کند.
وی بیان کرد: دانش هسته ای یکی از ضروریات توسعه هر کشوری است و ملت مقاوم ایران اسلامی نیز در این راستا توانسته با تکیه بر دستان توانمند جوانان غیور این مرز و بوم به این حق مسلم و فناوری نوین دست یابد.
به گفته وی، دولتمردان ایران اسلامی در صحنه های دیپلماتیک از حقوق حقه ایران اسلامی دفاع می کنند و مردم نیز پشت سر خادمان خود در تمام عرصه ها هستند.
گزارش: یعقوب شاددل
7110/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.