رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اردبیل گفت: با توجه به شرایط خاص اردبیل زمینه احداث رینگ دوچرخهسواری در شهر اردبیل مهیا نیست.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، حسین افسانه در جلسه رسمی شورای شهر اردبیل با اشاره به فراخوان جذب سرمایهگذار برای اجرای مسیر سلامت و دوچرخهسواری در اردبیل اظهار کرد: توسعه فرهنگ دوچرخهسواری به جای تردد خودروها به کاهش ترافیک و همچنین سلامت محیط زیست کمک خواهد کرد و ضروری است با تعریف یک پروژه منطقی با جذب سرمایهگذار با میل و رغبت بتوان در این زمینه با تامل بیشتر پروژه مناسب اجرا و عملیاتی کرد.
وی خاطرنشان کرد: در اجرای این پروژه باید رقم سرمایهگذاری، زمان اجرا، تاثیرگذاری در کاهش ترافیک و منافع شهر و شهروندان مورد توجه قرار گیرد و اصلا ضرورتی ندارد که با انتشار آگهی نسبت به جذب سرمایهگذار و کار پیمانکاری اقدام کرد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر اردبیل گفت: به هیچ وجه در معابر اصلی و فرعی ما امکان جدا کردن خط ویژه برای دوچرخهسواری وجود ندارد و به نظر میرسد در این زمینه باید براساس طرح جامع ترافیک تصمیمگیری درست و منطقی را با رویکرد نگاه به آینده انجام داده و در صورت مناسب بودن نظر سرمایهگذاران درست، منطقی و سنجیده در این باب عمل کرد.
افسانه ادامه داد: زمینه احداث این رینگ دوچرخهسواری در شهر اردبیل مهیا نیست و هیچ توجیهی ندارد که ما با انتشار آگهی در این زمینه یک کار غیرمنطقی انجام داده و بدون مطالعه و توجیه طرح بخواهیم آن را عملیاتی کنیم.
وی افزود: به هیچ وجه نمیتوان با دریافت وجهی از مردم در اجرای این پروژه به فکر یک درآمدزایی خارج از عرف در این قالب باشیم که البته ما نمونه آن را به عنوان رینگ دوچرخهسواری شورابیل شاهد هستیم که در کنار سایر وسایل ورزشی میتوان مردم را حتی با دریافت وجه به این کار راغب کرد.
عضو شورای شهر اردبیل گفت: به هیچ وجه امکان ندارد که یک سرمایهگذار با شرایط در نظر گرفته شده بخواهد در این زمینه طرحی را ارائه کند و باید متناسب با شرایطی که به وجود میآید اقدامی منطقی در راستای احداث رینگ دوچرخهسواری و مسیر سلامت انجام داد.
در ادامه یعقوب هاشمی اظهار کرد: اگر قرار است مطالعاتی در باب احداث مسیر سلامت و دوچرخهسواری انجام شود باید با استفاده از مشاورههای درست و در مسیرهای مختلف بر مبنای طرح تفصیلی و جامع حمل و نقل و ترافیک شهر اردبیل انجام شده تا به جای افزودن گره بر بار ترافیکی شهر گرهای از این معضل باز کنیم.
رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر اردبیل خاطرنشان کرد: ما با مسایل مالی اجرای این پروژه کاری نداریم و اگر این پروژه را برای ارتقای نشاط جامعه و ترویج مباحث مرتبط با دوچرخهسواری و کاهش بار ترافیکی مدنظر قرار دهیم به یقین باید یک حرکت منطقی و درست بدون کاستی و براساس افق آینده طراحی و به انجام برسد.
عضو شورای شهر اردبیل افزود: اگر شهرداری اردبیل سخن از نشاط اجتماعی میکند جای تاسف است که تیم فوتبال این مجموعه از حامیان و تماشاگران پرشوری برخوردار نیست و جای تاسف است که در مسابقات حساس این تیم در لیگ دسته دو هیچ خبری از عوامل و عناصر شهرداری و کمک و پشتیبانی آنها دیده نمیشود.
هاشمی ضرورت ارتقای نشاط اجتماعی و ساماندهی در حوزه ترافیک را برمبنای این طرح مهم و تاثیرگذار یادآور شد و بیان کرد: شرایط آب و هوایی در اردبیل همراه با برخی تنگنظریها اجازه نمیدهد تا به صورت وسیع و گسترده امر دوچرخهسواری رواج یابد.
وی ادامه داد: با توجه به اولویت مطالعات بیآرتی در توسعه ناوگان عمومی به نظر میرسد این امر تداخلی را در اجرای برخی پروژهها بر مبنای طرح جامع ترافیکی ایجاد کند که در این زمینه نیز باید با مراقبت بیشتر اقدام کرد.
رویا کنعانی دیگر عضو شورای شهر اردبیل با بیان اینکه با توجه به بافت شهری و فضای خاص این شهر بعید به نظر میرسد که دوچرخهسواری رونق گیرد، اظهار کرد: هر چند دوچرخهسواری به نشاط و سرزندگی اهالی کمک کرده و از احداث مسیر سلامت توسط سرمایهگذار استقبال میکنیم اما قرار نیست به هر ایده و طرحی در این حوزه تن دهیم.
وی خاطرنشان کرد: بهتر از اجرای این طرح باید پروژه بیآرتی را در شهر اردبیل راهاندازی کنیم که این خود میتواند برخی مشکلات و نارسائیها را برطرف کند.
رحیم آقازاده عضو دیگر شورای شهر اردبیل نیز گفت: معلوم نیست اعضای شورای شهر به خاطر کدام طرح و پروژه اظهارنظر میکنند در حالی که هنوز کار در مرحله اولیه و خام است و هنوز احداث مسیر سلامت نه مطالعه شده و نه سرمایهگذاری برای آن تعیین شده است.
وی افزود: باید بعد از انتخاب سرمایهگذار و انجام مطالعات دقیق و احصای طرح موردنظر در این باب اظهارنظر کرده و اقدامی عملی انجام داد.
یعقوب عزیززاده دیگر عضو شورای شهر اردبیل نیز بیان کرد: وضعیت ترافیک شهر اردبیل به سمتی حرکت میکند که شاید در سالهای آینده در هسته مرکزی شهر دیگر امکان تردد خودرو وجود نداشته باشد که در این صورت به راحتی میتوان با استفاده از مسیر سلامت دوچرخهسواری را رونق داده و با تعبیه ایستگاههای مشخص به این حرکت اهتمام داشت.
وی تصریح کرد: ما با تعیین 20 مکان به عنوان ایستگاه میتوانیم با تهیه 100 دوچرخه در برخی از مسیرها مردم را به این کار ترغیب کنیم که البته باید در استفاده از دوچرخه برخی محدودیتها کنار گذاشته شده و این کار را عیب و عار ندانیم.
این عضو شورای شهر اردبیل بیان کرد: به معنای واقعی دوچرخهسواری به ارتقای نشاس اجتماعی کمک کرده و سلامت محیط زیست و همچنین سلامت فرد را در قالب یک ورزش مفرح فراهم میآورد.
حبیب فتحی سخنگوی شورای شهر نیز در این جلسه اظهار کرد: سوال ما این است که آیا جذب سرمایهگذار برای این طرح چه ضرر و زیانی را متوجه شهرداری میکند در حالی که ما با مدلهای تعریف شده میتوانیم سرمایهگذاری را جذب و او را ملزم به تهیه طرح جامع و مطالعات دقیق در این زمینه کنیم تا در نهایت با نظر شورای شهر مسیر سلامت اجرایی و عملیاتی شود. وی ادامه داد: امروزه دنیا به سمت پیشرفت و رشد فزاینده در حال حرکت است و ما در سالهای نه چندان دور باید منتظر اقبال عمومی از دوچرخه برای تردد روزانه در سطح شهر باشیم که بهتر است در این زمینه ما برنامهریزی و هدفگذاری خود را از هم اکنون آغاز کنیم
انتهای پیام
کپی شد