تئاتر درمانی می تواند به عنوان یک درمان غیردارویی برای مسائل روحی روانی موثر واقع شود   به گزارش ایسنا منطقه اردبیل، کارگاه تئاتر درمانی و زندگی به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اردبیل برگزار شد.  در این کارگاه سید رزاق صفوی هیر، دراماتراپیست با اشاره به معرفی تئاتر درمانی و تفاوت‌های آن با تئاتر رسمی دارای درام  گفت : نمایش درمانی یا دراماتراپی شاخه‌ای از هنردرمانی است. دراماتراپی یا نمایش‌ درمانی، بهره‌گیری ازجنبه‌های دراماتیکو زیبایی شناسانه هنرنمایش جهت تأثیرگذاری برشخصیت افراد است که بـیـش ازآنکه یک فعالیت فـردی باشـد بنا به ذات وجود‌ی نمایش، یک فعالیت گروهی اسـت. 
وی با اشاره به این نکته که درجامعه ما کمتر این شناخت وجود دارد که نمایش درمانی می‌تواند به عنوان یکی ازروشهای درمان غیردارویی برای مسائل روحی وروانی افراد مورد استفاده قرارگیرد؛ افزود: تئاتر  درمانی شیوه‌ای است که تأثیرگذاری بالایی دارد و به حل بسیاری ازمشکلات شخصی افراد و همچنین برقراری ارتباط بهتر و بیشتر با افراد خانواده، اجتماع و پیرامون می انجامد. بطوریکه نمایش درمانی می‌تواند در امر پیشگیری ازبسیاری از ناهنجاری‌های فردی و اجتماعی تأثیرگذار باشد و باعث ترمیم آسیبهای روحی و روانی افراد شود. 
این مدرس تئاتر درمانی  با تعیین چهار شاخص مهم برای تئاتر درمانی گفت : اگر بخواهیم تعریفی از نمایش درمانی بدهیم، ۴ شاخصه اصلی را باید مدنظر قرار دهیم؛ اینکه درمانی است کمکی، غیردارویی، گروهی و بازی محور. وقتی این ۴ خاصه را در این تعریف می‌گنجانیم فاصله نمایش درمانی با تئاتر زیبایی شناسی و رسمی مشخص و وجه درمانی اش بروز پیدا می‌کند. 
سید رزاق صفوی در تبیین کار کرد تئاتر درمانی برای دانشجویان شرکت کننده در کارگاه آشنایی با تئاتر درمانی و کارکرد آن در زندگی افزود: نمایش درمانی یک روان درمانی گروهی است و به حوزه‌های دیگری هم که جز و حوزه‌های نمایش درمانی است اشاره می‌کند بطوریکه مانند ابعاد آموزشی، تربیتی و اخلاقی .اینجا دیگر مسأله و بیماری مدنظر نیست بلکه نمایش درمانی در وجه پیشگیری کار میکند . بعنوان مثال می توان از کار با افرادی که دچار مسائل رفتاری هستند و در مراکز اصلاح تربیت و زندانها حضور دارند نام برد یا درآموزشگاه‌ها و مهدهای کودک از طریق نمایش درمانی به کودکان آموزش داد که در مواجهه با دنیای بزرگترها، برخورد با محیط پیرامون وکنترل احساسات خود چگونه رفتارکنند. 
وی با اظهار تاسف از این نکته که در کشور ما تئاتر درمانی زیاد شناخته شده نیست از کاربردهای آموزشی و پیشگیرانه این روش در فعالیت های آموزشی کودکان و همچنین درمان برخی ناهنجاری های رفتاری آنها سخن گفت. 
صفوی مدرس تئاتر درمانی در جمع بندی پایانی این کارگاه با اشاره به این نکته که اگر بازی را از انسان بگیریم فرد دچار مساله می شود از تئاتر درمانی بعنوان روشی برای زدودن تنش های روحی و روانی ، خستگی های ناشی از کار ، روشی غیر دارویی در متوقف کردن برخی مشکلات روانی یاد کرد و اظهار امید واری نمود که با گسترش این شیوه کمکی به جامعه در جهت آرامش روانی و آموزش کودکان و خانواده ها صورت پذیرد .   
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.