به گزارش ایرنا ، خلیل نیکشاد روز سه شنبه در آئین گرامیداشت هفته منابع طبیعی در اردبیل افزود: 63 هزار هکتار جنگل فندقلو و منطقه خلخال در این استان سرمایه ملی است و اجرای برنامه های حفاظتی بویژه حفاظت و نگهداری از گونه درختی کمیاب اورس باید در جنگل های خلخال متمرکز شود.
به گفته وی ، در حال حاضر در دنیا فناوری پیشرفته ای به صورت الکترونیکی جنگل ها و منابع طبیعی را به دقت رصد می کند و با مانیتورینگ دقیق و حساب شده ای که انجام می دهد به خوبی می تواند میزان شوری خاک جنگل های فندقلوی اردبیل را محاسبه کند.
او اظهار کرد: این امر گویای این واقعیت است که دیگر با روش های سنتی نمی توان از منابع طبیعی و جنگل ها حفاظت کرد ، البته در کنار تکنولوژی های پیشرفته فرهنگ عامه مردم در صیانت از منابع طبیعی کارساز است.
وی گفت: در بسیاری از دانشگاهها و مراکز علمی معتبر جهانی همچون فرانسه و آمریکا به صورت مستمر با برگزاری سمینارها و گردهمایی ها و تشکل های علمی به اهمیت و نقش جنگل های فندقلو تاکید فراوان می شود و این موهبت بزرگ علمی به عنوان یکی از مهم ترین رویشگاهها و ذخایر ژنتیک فندق جهان مورد توجه است در حالی که متاسفانه در داخل استان هر سال شاهد بی مهری ها و بی توجهی ها به حفاظ از این نعمت بزرگ خدادادی هستیم.
وی استان اردبیل را دارای پتانسیل های بسیار قوی در عرصه منابع طبیعی دانست و افزود: این استان با 56 درصد کاربری اراضی کشاورزی از جایگاه ممتاز کشوری برخوردار است.
وی تشریح کرد: 3.6 درصد از مساحت استان اردبیل را جنگل ها تشکیل می دهد و 43 درصد از اراضی استان را نیز زمین های کشاورزی به خود اختصاص داده و نیاز است تمام تلاش خود را برای حفاظت از جنگل ها بکار گرفته و با برنامه ریزی های مدون و دقیق و کارشناسی شده از تخریب بی رویه آن جلوگیری کنیم.
نیکشاد همچنین گفت: فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی و جنگل ها را باید در همان دوران طفولیت که به بچه هایمان سلام کردن را می آموزیم یاد دهیم که با درختان و رویشگاههای گیاهان به مهربانی رفتار کنند تا از سنین پائین آموزش های واقعی ارائه شود.
عرصه جنگلی فندقلو بخشی از جنگل های شرق استان اردبیل به شمار می رود که دنباله جنگل های نیمه گرمسیری استان گیلان است.
این جنگل یکی از مناطق مهم گردشگری جنگلی است که در 10 کیلومتری شهر نمین و 30 کیلومتری شهر اردبیل قرار گرفته است.
مساحت منطقه فندقلو حدود 16 هزار هکتار است که بیش از چهار هزار هکتار آن زیرپوشش عرصه های جنگلی قرار دارد و بقیه را مراتع تشکیل می دهد.
در مجموع 19 گونه جنگلی متعلق به 8 تیره و 17 جـنس در ایـن منطقه شناسایی شده اند که از بیـن انواع شناسایـی شده گونه های نادری نظیر فندق ، ممرز ، راش ، بلوط ، بلند مازو و بیدمشک وجود دارد که به ارزش منطقه می افزاید.
فندقلو بیشتر به فندق و گل های بابونه خود شهرت دارد ، ضمن این که گونه نادر گیاهی سوسن چلچراغ نیز در آن می روید ، این جنگل رویشگاه بیش از 90 گونه گیاه مختلف و عمدتا دارویی است.
بابونه که هر سال جشنواره گل های بانونه به خاطر رویش آن در جنگل فندقلو برگزار می شود گیاهی است یک ساله ، معطر و به ارتفاع 20 تا 40 سانتیمتر که به صورت خودرو در مزارع ، دشت ها ، باغ ها و بیشتر در منطقه جنگلی فندقلو نمین می روید.
گل بابونه در عطاری ها ، طب سنتی ، داروسازی صنعتی و تولید مواد بهداشتی کاربرد فراوان دارد.
آب و هوای مطبوع ، پرندگان و گونه های مختلف جانوری ، وجود آلاچیق و استراحت گاه های شبانه روزی ، برقراری ارتباط بین این منطقه ویژه گردشگری و چشم انداز زیبای گردنه دل انگیز حیران از طریق تله کابین از جمله ویژگی هایی است که در کنار جاذبه های منحصر به فرد طبیعی و جنگلی این منطقه را به تفرجگاهی بسیار دلپذیر برای مسافران ، میهمانان و علاقمندان به طبیعت تبدیل کرده است.
همین جاذبه ها موجب شده سالانه صدها هزار گردشگر داخلی و خارجی برای آرامش روح و روان خود به دامن این جنگل سرسبز پناه بیاورند.
6018/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.