مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل گفت: ظرفیت سد یامچی 80 میلیون مترمکعب است که در حال حاضر آب ذخیره‌سازی شده در پشت این سد به کمتر از 24 میلیون مترمکعب رسیده است.

به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، اصغر سلیمان‌زاده در جریان بازدید استاندار اردبیل از برج آبگیر در تصفیه‌خانه آب شرب اردبیل اظهار کرد: از ابتدای سال زراعی جاری میزان بارندگی‌ها در استان اردبیل 20 درصد کاهش یافته که امیدواریم در فصل زمستان این کمبود منابع آب با نزول رحمت الهی برطرف شود.
وی با بیان اینکه هنوز سخن از خشکسالی زود است ولی روند کاهشی بارش‌ها نگرانی‌ها و دغدغه‌هایی را ایجاد کرده است، خاطرنشان کرد: ما به بار‌ش‌های فصل زمستان و حتی بهار امیدواریم که قطعا با این بارش‌ها ذخایر سدهای استان ارتقا خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل بازدید استاندار اردبیل را از برج آبگیر در سد یامچی یادآور شد و بیان کرد: برج آبگیر در چهار نقطه سد یامچی در حال احداث است که با تکمیل آن در سال آینده تلاش خواهیم کرد تا از چهار ارتفاع برداشت آب به شکل مطلوب‌تر انجام شود.
سلیمان‌زاده با بیان اینکه برج اصلی به ارتفاع 42 متر تاکنون اجرایی شه و حفاری 8 متر آن باقیمانده است، تصریح کرد: امیدواریم با تامین اعتبار مورد نیاز که بیش از 20 میلیارد تومان است تا آخر سال آینده بتوانیم شاهد تکمیل و راه‌اندازی برج‌های آبگیر باشیم.
وی در مورد اجرای خط انتقال و لوله‌گذاری‌های انجام شده نیز گفت: یک هزار و 100 متر لوله‌گذاری انجام شده و پروژه در مجموع با پیشرفت 70 درصد در حال اجراست که با تکمیل مجموع این پروژه‌ها کیفیت آب شرب اردبیل ارتقا خواهد یافت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل از استاندار اردبیل خواست؛ تا با تامین اعتبارات استانی و تخصیص 100 درصد به مراحل اجرایی این پروژه به ویژه آرماتوربندی و قالب‌بندی به همراه بتن‌ریزی در ماه‌های آینده کمک کرده و زمینه احداث و بهره‌برداری از این برج آبگیر فراهم آید.
سلیمان‌زاده با اشاره به اینکه 92 میلیون مترمکعب نیاز آب دشت اردبیل احصاء شده است خاطرنشان کرد: نیاز آب شرب دشت اردبیل در افق 1425 پیش بینی و براساس برآورد جمعیت احصاء شده است.
این مسئول اظهار کرد: هر طرح و پروژه در حوزه اجرایی نیازمند برنامه‌ریزی و رعایت استانداردهاست که استاندارد ما در تامین آب شرب شهرها نیز سرشماری جمعیت و روند رشد اعلام شده در این حوزه است که با تکیه بر آمار جمعیتی سال 90 و 95 استان اردبیل ما برآورد نیاز آب شرب را در دشت اردبیل در افق 1425 احصاء کردیم.
وی بیان کرد: با این اقدام و ارسال مدارک و مستندات به شرکت مهندسی در ارزیابی نهایی امیدواریم با در نظر گرفتن همه نیازها اعم از شرب، احشام، دام و طیور و گردشگری در دشت اردبیل بتوانیم رقم 92/9 میلیون مترمکعب آب شرب را تامین کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اردبیل با اشاره به اینکه همه طرح‌های مصوب به ویژه طرح انتقال آب از فراحوزه‌ای مورد مطالعه قرار گرفته و باید از محل فاینانس در این زمینه اقدامی عملی انجام شود خاطرنشان کرد: در حال حاضر برج آبگیر در سد یامچی اردبیل در حال احداث است که باید پیشتر از این پروژه به اتمام می‌رسید اما روند اجرایی آن طولانی شده است.
سلیمان‌زاده با بیان اینکه با 20 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده برای پروژه آبرسانی اردبیل نمی‌توان این طرح را به سرانجام رساند تصریح کرد: از این رقم ریالی در سالجاری تحصیص نیافته و انتظار داریم با حساسیت بیشتر پروژه احداث برج آبگیر در سد یامچی با توجه به اهمیت آن مورد توجه قرار گیرد.
وی بدهی 12 میلیارد تومانی در اجرای این پروژه را یادآور شد و گفت: 3 میلیارد تومان از بابت برج آبگیر و 9 میلیارد تومان از بابت اجرای زون‌بندی در سطح شهر ما به پیمانکاران بدهکار هستیم.
دبیر شورای حفاظت منابع آب استان اردبیل به برداشت 30 میلیون مترمکعب آب از یامچی از لایه‌های مختلف برای تامین آب شرب اردبیل اشاره کرد و افزود: سعی‌مان بر ارتقای کیفیت آب شرب تحویلی به مردم با تکمیل برج آبگیر است و در کنار آن انتقال آب فراحوزه‌ای نیز به همراه انتقال آب گورگور به اردبیل نیز مدنظر است. سلیمان‌زاده در مورد پیشنهاد انتقال آب از سد نئور و سقزچی نیز گفت: بعید به نظر می‌رسد که آب این دو سد که بیشتر مصارف کشاورزی دارد کفاف آب شرب را بکند Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.