به گزارش ایرنا ، محمدعلی طهماسبی روز شنبه در سفر به خلخال و بازدید از وضعیت کشاورزی و باغداری این شهرستان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: مسوولان جهاد کشاورزی در تمام شهرهای کشور ملزم به همکاری با متقاضیان مجریان این گونه طرح ها برای سالم سازی هوای شهرهای آلوده و یا در معرض آلودگی هوا هستند.
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی از انجام هرگونه فعالیت و اقدام منجر به توسعه شتابزده پرهیز می کند گفت: راه اندازی و ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی و باغداری در حیطه کاری بخش خصوصی است.
به گفته وی ، با توجه به اینکه دولت از انجام این گونه اقدامات پرهیز می کند مسوولان اجرایی در هر یک از مناطق فاقد صنایع تبدیلی می توانند با ارائه بسته های حمایتی به سرمایه گذاران بخش خصوصی نسبت به راه اندازی این گونه صنایع برای بسته بندی محصولات کشاورزی و باغی و ایجاد اشتغال برای بخشی از بیکاران اقدام کنند.
وی همچنین اظهار کرد: دوره کشاورزی و باغداری سنتی در ایران بسر آمده و تحول در این 2 بخش برای افزایش راندمان تولید و کاهش هزینه ها ضروری است.
او افزود: با توجه به کمبود منابع آبی در کشور و ضرورت تولید محصولات کشاورزی مرغوب برای رقابت با محصولات کشاورزی سایر کشورهای جهان استفاده از روش های سنتی گذشته در هر 2 بخش کشاورزی و باغداری امروزه جوابگوی نیاز جامعه نیست.
او اظهار کرد: ایجاد تحول در بخش کشاورزی و باغداری با استفاده از تکنولوژی روز ، مکانیزه کردن کشاورزی ، تغییر الگوی کشت ، اصلاح باغات ، جایگزینی ارقام مقاوم در مقابل سرما و خشکسالی و استفاده از روش های آبیاری نوین تحت فشار برای افزایش راندمان تولید و هزینه های تمام شده محصول در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
وی گفت: همراه با در نظر گرفتن تسهیلات کم بهره بانکی برای استفاده کشاورزان و باغداران امسال بیش از 40 میلیون اصله نهال میوه اصلاح شده و کددار برای توزیع در بین باغداران کشور از سوی معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده است.
وی افزود: بر اساس تحقیقات و بررسی های انجام شده بیش از 40 درصد تلفات آب در بخش کشاورزی و باغداری کشور ناشی از استفاده از روش های منسوخ شده انتقال آب از سوی کشاورزان و باغداران از جمله انتقال آب از طریق کانال و یا نهرهای هدایت آب است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه استفاده از کانال و آبرو برای انتقال آب کشاورزی با توجه به کاهش روز افزون منابع آبی در کشور ضمن افزایش نیاز آبی هزینه های تولید محصولات کشارزی و باغی را افزایش می دهد گفت: دولت با هدف ترویج فرهنگ استفاده از روش های آبیاری نوین تحت فشار در بین کشاورزان و باغداران 85 درصد از هزینه های اجرای طرح های آبیاری نوین را در اختیار مجریان این گونه طرح ها قرار می دهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 300 ایستگاه تحقیقات کشاورزی در کشور در اصلاح الگوهای کشت و تولید ارقام پرمحصول و کم هزینه کشاورزی و باغبانی فعالیت دارند برای راه اندازی ایستگاه تحقیقات کشاورزی در شهرستان کوثر استان اردبیل قول مساعد داد.
طهماسبی با اشاره به تولید قابل توجه گردو در خلخال و میوه به در شهرستان کوثر بر لزوم ایجاد نهالستان گردو و به برای حمایت از باغداران منطقه جنوب استان و در اختیار گذاشتن آخرین یافته های علمی کشاورزی و باغداری برای افزایش راندمان این گونه میوه ها در 2 شهرستان جنوب استان اردبیل تاکید کرد.
طهماسبی توسعه کشاورزی شهری با هدف افزایش سرانه فضای سبز و مقابله با پدیده آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور را از برنامه های در دست اجرای وزارت جهاد کشاورزی ذکر کرد.
وی تشریح کرد: دعوت از پروفسور ییلماز از کشور ترکیه و برگزاری دوره های آموزشی از سوی هیات اعزامی از این کشور به ایران در بین تولید کنندگان گردو در استان های همدان و آذربایجان شرقی نتایج بسیار خوبی را در بحث افزایش راندمان تولید به همراه داشته است.
وی از برگزاری دوره آموزشی برای باغداران گردوی خلخال با دعوت مجدد از این هائت ترکیه ای در آینده نزدیک خبر داد.
معاون باغبانی ویز جهاد کشاورزی که به دعوت نماینده مردم شهرستان های خلخال و کوثر در مجلس به خلخال سفر کرده بود قبل از شرکت در جلسه پنج ساعته کارگروه کشاورزی ، آب و منابع طبیعی از باغات میوه این شهرستان در هر سه بخش مرکزی ، شاهرود و خورش رستم و باغات میوه شهرستان کوثر بازدید کرد و در این جلسه با گزارشی که از سوی فرمانداران و نماینده مردم این 2 شهرستان در مجلس ارائه شد با مشکلات بخش های کشاورزی و باغداری جنوب استان اردبیل آشنا شد.
خبرنگار: بهرام نقی زاده ** انتشار دهنده: گیتی طالبی
7119/6018
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.