رئیس مجمع نمایندگان استان اردبیل گفت: 70 درصد حقابه کشاورزان استان اردبیل را از منابع آب موجود ندادیم در حالی که انتظار توسعه کشاورزی در این استان داریم
.
به گزارش ایسنا منطقه اردبیل، صدیف بدری در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی با حضور اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: به هیچ وجه حقابه استان اردبیل از آب ارس قابل قبول نیست چرا که ما نتوانسته ایم تاکنون به شکل مناسب از بخش های فراحوزه ای نسبت به انتقال آب اقدام کرده و از آب رود ارس نیز در حد مناسب بهره برداری نشده است.
وی با بیان اینکه مشکلات کشاورزان در سطح ملی و استانی بسیار فراگیر است که این مشکلات چالش های جدی را در عرصه تولید و توجه به کشاورزان به وجود آورده است، خاطرنشان کرد: در اقتصاد معیشتی که امروز کشاورزان ما با آن مواجه هستند 25 درصد زحمت و دستمزد خود را نمی توانند به دست آورند در حالی که بسیاری از دسترنج آنها در جیب دلالان و افراد واسطه قرار می گیرد که در بین عرصه تولید و بازار فعالیت می کنند.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین با یادآوری اینکه تولیدکنندگان به رغم تلاش بسیار زیاد در عرصه کشاورزی از درآمد کمتری برخوردار هستند، گفت: یکی از دغدغه های جدی ما در بخش کشاورزی بی توجهی به سلامت غذایی مردم است که به جد استفاده از کودهای و سموم شیمیایی سلامت افراد جامعه را به مخاطره انداخته است.
بدری در ادامه به وضعیت بازار عرضه محصولات کشاروزی و خلا به وجود آمده در عرصه کشاورزی اشاره کرد و گفت: ما به راحتی می توانیم بازار روسیه و آسیای میانه را با تولید محصولات متنوع کشاورزی به دست آوریم اما در این زمینه هیچ اقدام و حرکتی انجام نشده است.
وی به اجرای ضعیف توسعه مکانیزاسیون بخش کشاورزی و آبیاری های مدرن اشاره کرد و اظهار داشت: هم دولت و هم مجلس تنها حرف می زنند و معلوم نیست در عرصه عمل ما می خواهیم چه کسانی را وارد گود کرده و نسبت به عملیاتی کردن پروژه ها اقدامات عملیاتی را انجام دهد.
بدری به وضعیت نامناسب محیط زیست و تضعیف حق و حقوق کشاورزان و زارعین اشاره کرد و گفت: در دشت اردبیل ما هم در آب زیرزمینی و هم احداث سد یامچی حقابه کشاورزان را محدود و نادیده گرفتیم به طوری که 70 درصد حقابه کشاورزان به آنها داده نشده است.
وی با یادآوری اینکه از دهه 70 عملیات آبیاری مکانیزه شروع شده اما در استان اردبیل در سال های اخیر هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است ادامه داد: متاسفانه بی توجهی ها و غفلت ها سبب شده تا امروز حتی در گرفتن حقابه سنتی کشاورزان منطقه دشت اردبیل و مغان با چالشی جدی روبرو شوند به طوری که در پایاب اراضی ارس 30 درصد حقایه فعالان بخش کشاورزی کاهش یافته است.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه این نادیده گرفتن حقابه سنتی و قانونی کشاورزان مانع از آن شده است تا زارعین ما از کشت و زرع دوبار در سال محروم شوند اظهار کرد: در سطح کشور و برای استان اردبیل در بخش انتقال فراحوزه ای هیچ اقدام عملی انجام نشده و تنها در سال های اخیر به شعار دادن بسنده کرده ایم.
بدری با انتقاد از وضعیت نامناسب حقابه استان اردبیل از رود ارس گفت: به هیچ وجه برای کشاورزان و حوزه محیط زیست شرب و صنعت استان این حقابه قابل قبول نیست.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.