کریم حاجی زاده روز دوشنبه با بیان اینکه کوه سبلان از دیرباز درتاریخ و فرهنگ ساکنان این استان جایگاه رفیعی داشته افزود: کوه سبلان نه تنها به لحاظ غنای طبیعی بلکه به لحاظ غنای تاریخی نیز یکی از آثار برجسته در کشور است.
او گفت: کوه سبلان به عنوان شاخص ترین اثر طبیعی - فرهنگی قابلیت ثبت جهانی داشته و ضروری است مطالعات لازم برای ثبت آن انجام شود.
او افزود: برای آغاز مطالعات ضروری است قرارداد با مشاور منعقد شود که با توجه به گستردگی این اثر طبیعی اعتبار مورد نیاز جهت مطالعه دست کم 50 میلیاد ریال است.
حاجی زاده با بیان اینکه این اعتبار باید با مشارکت استان و سازمان میراث فرهنگی تامین شود، ادامه داد: در سال جاری اختصاص هفت میلیارد ریال اعتبار استانی برای آغاز مطالعات در دستور کار قرار گرفته و به همین میزان اعتبار نیز از سوی سازمان مرکزی تامین خواهد شد.
به گزارش ایرنا از روابط عمومی میراث فرهنگی اردبیل ، او تاکید کرد: در حال حاضر مجموعه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی تنها اثر ثبت جهانی در استان اردبیل است و با این وجود آثار دیگری در این استان قابلیت ثبت جهانی دارند.
کوه سبلان با ارتفاع چهار هزار و 811 متر سومین قله مرتفع کشور است و هر سال در فصل های مختلف میزبان انبوه کوهنوردانی است که از سراسر کشور به دومین کوه مرتفع کشور صعود کرده و از زیبایی های آن لذت می برند.
سالانه بین 80 تا 100 هزار کوهنورد از مناطق مختلف کشور و برخی از کشورهای خارجی به قله 4811 متری سبلان صعود می کنند.
تعدادی از کوهنوردان به دلیل نا آشنایی به مسیر رفت و برگشت به قله سبلان دچار حوادث مختلفی می شوند که در برخی از موارد حتی منجر به قطع عضو یا فوت شخص کوهنورد نیز می شود.
قله سبلان در جنوب مشگین شهر واقع شده و دارای سه پناهگاه در اضلاع مختلف است.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده: سیفعلی موسی زاده
6018/6016
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.