مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان اردبیل از احداث 15 یادمان شهدای گمنام در مناطق مختلف استان اردبیل خبر داد.
به گزارش ایسنا منطقه اردبیل، علی واحد در دیدار فرماندهان نظامی و انتظامی با رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس کشور در اردبیل اظهار کرد: ما به وجود 3 هزار و 400 شهید عاشورایی و خط شکن لشکر 31 عاشورای استان اردبیل و ایثارگران و رزمندگان دوران دفاع مقدس افتخار می کنیم که به عظمت و اعتلای جایگاه این استان رونقی دوچندان بخشیده اند.
وی با یادآوری اینکه این استان میزبان 70 شهید گمنام در 39 نقطه استان اردبیل بوده است بیان داشت: ما در استان اردبیل 35 هزار رزمنده، 3 هزار و 400 شهید، 9 هزار جانباز، 705 آزاده و 8 شهید مدافع حرم داریم که همه این سرمایه ها اسباب خیر و برکت برای استان بوده و فضای معنوی خاصی را در استان فراهم کرده است.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان اردبیل به تعامل و همراهی خوب نیروهای نظامی و انتظامی در استان و تلاش و همت آنها برای پیشبرد اهداف ستاد کل نیروهای مسلح اشاره کرد و افزود: تعامل و همکاری این نیروها در بالاترین سطح قرار دارد.
واحد به تکمیل و افتتاح 11 یادمان شهدا در استان اشاره کرد و ادامه داد: 15 یادمان شهدای گمنام نیز در استان اردبیل در حال احداث است.
وی خاطرنشان کرد: در چهار نقطه ای که اخیر پیکر شهدای گمنام تشییع و خاکسپاری شده برنامه مطالعاتی و طراحی احداث یادمان این شهدا نیز در حال انجام است که در آینده نزدیک عملیات اجرایی این یادمان ها نیز شروع خواهد شد.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان اردبیل به احداث مرکز فرهنگی دفاع مقدس در بهترین نقطه شهر اردییل شورابیل اشاره کرد و بیان داشت: این مرکز فرهنگی در 4/5 هکتار مساحت و بیش از 6 هزار و 250 مترمربع در حال احداث است که عملیات اجاریی آن از سال 95 و با اعتبار اولیه 700 میلیون تومان شروع شده است.
واحد از اختصاص 2 میلیارد و 400 میلیون تو.مان اعتبار استانی برای احداث این مجموعه خبر داد و گفت: امیدواریم با اعتبارات استانی و ملی در کمترین زمان مرکز فرهنگی دفاع مقدس در استان اردبیل تکمیل و به بهره برداری برسد.
وی در مورد راه اندازی مرکز اسناد دفاع مقدس در زمینی به مساحت 400 مترمربع در شهرک اداری اردبیل اشاره و تصریح کرد: با تامین زمین رایگان و سرعت اجرای پروژه این مرکز در سه طبقه در حال احداث است که اواخر آبان ماه دو طبقه مرکز اسناد دفاع مقدس به بهره برداری می رسد.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان اردبیل اضاه کرد: در این مرکز و در چهار محور شامل پیشینه تاریخی اردبیل، تاریخ انقلاب اسلامی اردبیل، تاریخ دفاع مقدس و تاریخ مقاومت و پایداری مردم اردبیل تمامی اسناد و منابع معتبر جمع آوری و در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.
واحد به انتخاب 520 سوژه ناب دفاع مقدس برای تهیه آثار ارزشمند و تدوین و نگارش سناریوی مرکز فرهنگی اشاره و خاطرنشان کرد: تبیین نقش استان اردبیل در دوران دفاع مقدس به عنوان یک پروژه فرهنگی محسوب شده که گروه تحقیق و پژوهش در این زمینه آمادگی پیگیری مسایل و موضوعات متعدد را دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه برای اولین بار توسط بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقفدس این کار و اقدام به الگویی برای سایر استان ها تبدیل شده است گفت: امیدواریم یک مجموعه جامع و کاملی را در این راستا تهیه و تدوین کنیم.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان اردبیل تصریح کرد: قطعا نتیجه این کارها و تحقیقات به چاپ و نشر 10 عنوان کتاب برای 10 شهرستان استان اردبیل تبدیل شده و در حقیقت تاریخ جنگ و دفاع مقدس مورد توجه و نگارش قرار می گیرد.
واحد در مورد تدوین دایره المعارف دفاع مقدس گفت: تمام مراحل اجرایی این کار انجام شده و در 400 مدخل توسط اساتید و محققان کارهای اولیه تحقیقاتی و پژوهشی شروع شده به طوری که در 287 مدخل کارشناسان و محققان بنیاد کارهای انجام شده را تائید کردند و امیدواریم به سرعت دانشنامه دفاع مقدس در استان اردبیل به عنوان یکی از استان های پیشرو تهیه و تدوین شود.
وی در پایان سخنان خود از تدوین نهضت شفاهی دفاع مقدس نیز خبر داد و افزود: در این طرح به صورت مصاحبه شفاهی ضبط و ثبت خاطرات رزمندگان و نقش انقلابیون در تاریخ دفاع مقدس، تاریخچه شکل گیری بسیج و سپاه و یگان های تاثیرگذار در دوران های دفاع مقدس نظیر ارتش مرزبانی نقش همسران شهدا و ایثارگران و آزادگان نقش بانوان و نقش رانندگان و ... مورد توجه و دقت نظر قرار می گیرد.
انتهای پیام
کپی شد