به گزارش ایرنا ، فریدون بابایی روز شنبه در جلسه سازمان نظام مهندسی کشاورزی خلخال افزود: در حالی که میانگین اراضی تحت مدیریت محیط زیست کشور 11 درصد و میانگین استانی 7.7 درصد است این شاخص در خلخال 37 درصد است.
او گفت: حدود 100 هزار هکتار از اراضی مستعد کشاورزی این شهرستان تحت مدیریت محیط زیست قرار گرفته و از انجام هرگونه اقدامات توسعه ای در بخش های مختلف کشاورزی ، دامی ، صنعت ، خدمات و گردشگری از سوی اداره کل محیط زیست استان اردبیل جلوگیری می شود.
وی با بیان اینکه محدودیت های اعمال شده از سوی محیط زیست استان سرمایه گذاری در منطقه را عقیم کرده اظهار کرد: این در حالی است که به رغم تعطیل شدن تمام پاسگاه های حفاظت محیط زیست خلخال در مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع ، حیات وحش منطقه از سوی غارتگران طبیعت در حال از بین رفتن است.
او افزود: مسوولان محیط زیست به محض ورود یک سرمایه گذار برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال در بخش خای مختلف کشاورزی ، صنعت و گردشگری اشکال تراشی کرده و از سرمایه گذاری در این شهرستان به بهانه حفظ محیط زیست و حفاظت از اراضی تحت مدیریت این اداره ممانعت می کنند.
فرماندار خلخال گفت: در حالی که جمعیت این شهرستان در سال 85 بیش از 114 هزار نفر بوده بدلیل نگرش منفی مدیران استانی و شهرستانی به بحث سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال این میزان جمعیت در سرشماری سال 95 به 95 هزار نفر کاهش یافته و در10 سال گذشته اعمال محدودیت های مختلف از سوی محیط زیست خلخال منجر به مهاجرت 25 هزار نفر از این شهرستان به مناطق دیگر کشور و در نتیجه خالی شدن روستاهای مستعد برای کشاورزی و دامداری خلخال شده است.
بابایی با انتقاد از عملکرد نظام مهندسی کشاورزی استان اردبیل در تقلیل درجه شعبه نظام مهندسی کشاورزی خلخال از شعبه به دفتر تشریح کرد: این کار در حالی صورت گرفته که هدف دولت از راه اندازی شعبه های نظام مهندسی کشاورزی در شهرستان ها کاهش تصدی گری دولت در بخش کشاورزی و واگذاری امور مربوط به کشاورزی و دامداری به تشکل غیر دولتی نظام مهندسی کشاورزی است.
وی گفت: جمع آوری شعبه نظام مهندسی کشاورزی خلخال به عنوان نخستین شعبه شهرستانی نظام مهندسی استان در حالی از سوی مرکز استان صورت گرفته که دفتر یک شهرستان دیگر به شعبه ارتقا یافته است.
فرماندار خلخال اظهار کرد: در حال حاضر 323 مهندس کشاورزی ، منابع طبیعی و محیط زیست خلخال عضو نظام مهندسی کشاورزی این شهرستان بوده و با توجه به نیاز ضروری کشاورزان ، باغداران و دامداران شهرستان به خدمات این تشکل غیر دولتی راه اندازی مجدد شعبه سازمان نظام مهندسی کشاورزی خلخال از سوی مرکز استان خواسته مردم و مسوولان منطقه است.
دکتر بشیر خالقی ، نماینده مردم شهرستان های خلخال و کوثر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه از نحوه نگرش مدیران اجرایی استان از جمله مسوولان محیط زیست ، منابع طبیعی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی به خلخال ناتقاد کرد.
او خواستار راه اندازی مجدد شعبه سازمان نظام مهندسی کشاورزی خلخال در جهت جلوگیری از مراجعه کشاورزان منطقه به مرکز استان برای انجام امور مربوط به این سازمان به مرکز استان شد.
شهرستان خلخال با 95 هزار نفر جمعیت در 115 کیلومتری جنوب اردبیل قرار دارد.
حدود 100 هزار هکتار از اراضی مستعد کشاورزی این شهرستان تحت مدیریت محیط زیست قرار دارد.
خبرنگار: بهرام نقی زاده ** انتشار دهنده: گیتی طالبی
7119/6018
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.