به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، باتوجه به اینکه طی سالهای گذشته بسیاری از واحدهای تولیدی راکد و نیمه‌راکد استان اردبیل فعال شده و دوباره به چرخه تولید بازگشتند اما در این میان هنوز هم هستند واحدهایی که صاحبان آنها همچنان در صف دریافت تسهیلات با بازپرداخت و سود هنگفت درجا زده و به انتظار وقوع معجزه‌ نشسته‌اند.

این روزها با انتشار اخباری مبنی بر راه‌اندازی واحدهای تولیدی نیمه‌راکد و راکد، احیای دوباره چرخ تولید برخی واحدهای صنعتی و تولیدی و ایجاد اشتغالی پایدار برای کارگران بیکار شده این واحدها در خبرگزاریهای استان بسیاری غافل از این هستند که در این میان واحدهای تولیدی‌ای هم هستند که باوجود از کار افتادن چرخ تولید آنها در سالهای گذشته و بیکاری هزاران کارگر این واحد هنوز هم از دایره دید مسئولان به دور مانده‌اند و منتظر دریافت تسهیلاتی هستند که معلوم نیست پس از دریافت آنها آیا قادر به بازپرداخت آن خواهند بود؟ آیا سود حاصل از تولید واحد صنعتی کفاف قرضهای ناشی از راه‌اندازی مجدد آن را خواهد داد؟

به منظور بررسی مشکلات واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال استان پای صحبتهای برخی صاحبان این واحدهای تولیدی نشستیم تا از نزدیک و این بار بدون واسطه و دخالت مسئولان شنوای حرفهای آنها بوده و در جریان مشکلات پیش رویشان قرار بگیریم.

جعفری صاحب کارخانه ساخت قطعات خودرو در تشریح مشکلات واحد تولیدی خود برای ما گفت: من حدود دو سال پیش برای دریافت تسهیلات به منظور راه‌اندازی کارخانه خود اقدام کرده‌ام که هنوز هم که هنوز است هیچ خبری از طرف بانک نبوده و من همچنان منتظر تماس آنها هستم.

وی با اشاره به اینکه در برخی مواقع هیچ حمایتی از سوی مسئولان از صاحبان کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی در استان نمی‌شود، افزود: متاسفانه باید با کمال اطمینان بگویم که مسئولان استانی در برخی مواقع حتی فراموش می‌کنند که واحدهای تولیدی راکد و نیمه فعال زیادی در استان داریم که باید به فکر چاره باشند.

این تولیدکننده داخل در ادامه با بیان اینکه دیگر از مراجعه به بانک و پیگیری مشکل دریافت تسهیلات و وام خود خسته شده است، اظهار کرد: نمی‌دانم معیار مسئولان برای چینش واحدهای تولیدی برای دریافت تسهیلات چیست اما این را خوب می‌دانم که در بسیاری از مواقع تبعیض به شدت در امورات داخلی استان به چشم می‌خورد و همین امر باعث آزار من و تولیدکنندگان دیگر می‌شود.

صادق‌لو یکی دیگر از تولیدکنندگان کفش در استان اردبیل گفت: این روزها توجه به مشکلات واحدهای تولیدی بحثی است که شاید به ندرت به ذهن مسئولان خطور می‌کند و این در حالی است که امسال به سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نام گرفته است و باید این امر سرلوحه و مبنای کار تمامی دولت مردان و مسئولان باشد.

وی بیان کرد: حمایت از تولیدات داخل علاوه بر اینکه رونق اقتصادی را در پی خواهد داشت به ایجاد اشتغالی پایدار و فرصتهای شغلی بی‌شمار نیز کمک شایانی خواهد کرد که استان اردبیل با داشتن جوانانان بیکار بی‌شماری از آن دسته استانهایی است که نیاز مبرمی به توجه به واحدهای تولیدی و تولیدات داخل دارد.

با توجه به اینکه استان اردبیل از سرمایه‌گذاریهای صنعتی دولتی بی‌بهره بوده و نیز در دورانی که ارز 7 تومانی به صنعت ارائه می‌شد در آن زمان هم نتوانسته استفاده چندانی از این فرصتها کرده و موقعیت خود را در حوزه صنعت بالا بکشد بدین جهت صنایع بزرگ در استان پدید نیامده و آنچه که امروز به عنوان صنعت در اردبیل وجود دارد نتیجه کار و تلاش بخش خصوصی و همت مردم این استان بوده که در بیشتر مواقع ایراداتی نیز در آن وارد است.

فعالسازی بیش از 300 واحد تولیدی و صنعتی در اردبیل

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: در جهت توسعه صنعتی استان در طی سه سال گذشته همواره چند برنامه مد نظر بوده که یکی از این طرحها تکمیل طرحهای نیمه تمام بود که خوشبختانه در طول سه سال گذشته حدود 300 طرح نیمه تمام به بهره‌برداری رسید و این رقم 25 درصد کل واحدهای تولیدی استان را شامل می‌شود.

سید حامد عاملی با اشاره به برخی مشکلات پیش روی واحدهای تولیدی در استان و گلایه‌های مکرر صاحبان برخی از این واحدهای تولیدی، تصریح کرد: اگر گاهی برخی از عزیزان صاحبان واحدهای تولیدی گلایه‌های بی جهت را در خصوص دیرکرد ارائه تسهیلات و یا فعالسازی سریع واحدهای تولیدی‌شان مطرح می‌کنند این دلیل بر این نیست که سازمان صنعت و معدن و سایر متولیان در خواب بوده و هیچ تلاشی در این راستا انجام نمی‌دهند.

وی با اذعان به پوچ بودن برخی گلایه‌های مطرح شده در راستای دیرکرد احیای واحدهای تولیدی در سطح استان اردبیل اظهار کرد: خوشبختانه طی سالهای اخیر در سایه تلاشهای وافر مردم و مسئولان امروز شاهد هستیم که استان اردبیل در حوزه تولید صنایع نفت و گاز و شیرهای صنعتی نفت و گاز، قطعات الکترونیک خودرو و خودروسازی، ماشین‌سازی و صنایع غذایی به ویژه در میوه و سبزیجات منجمد، انواع نوشیدنیها، فرآوری سیب‌زمینی، غذای آماده، حوزه صنایع نساجی از پنبه تا پوشاک، صنایع ساختمانی، دربهای پیش ساخته، ام دی اف، پنلهای پی وی سی، بلوکهای سبک ساختمانی و در صنایع الکترونیک، تلویزیون، گوشی هوشمند، دستگاههای اسکناس شمار و لباس و تجهیزات دارای تولیدات با استاندارد جهانی و دارای صادرات قابل توجه است.

448 طرح تولیدی در استان مشمول طرح تثبیت اشتغال شدند

مدیرکل امور اقتصادی استانداری اردبیل گفت: در سال گذشته 448 طرح تولیدی دراستان اردبیل مشمول طرح تثبیت اشتغال شدند که در این میان دلیل رکود 50 درصد واحدهای تولیدی به دلیل منابع مالی و 18 درصد به دلیل عدم دریافت تسهیلات بانکی بوده است.

ارژنگ عزیزی تصریح کرد: با هزینه کرد 234 میلیارد تومان 228 طرح در بخش کشاورزی و صنعتی از طرح رونق تولید در سطح استان اردبیل بهره‌مند شدند که در تلاش هستیم تا با ردیف‌ واحدهای تولیدی و اولویت‌بندی سایر طرحهای تولیدی را نیز از این طرح برخوردار سازیم.

وی گفت: سرمایه‌گذاریها در سطح استان اردبیل طی ارزیابی سالهای گذشته بسیار خوب بوده که در حال‌حاضر نیز بیشتر سرمایه‌گذاران از استانهای همسایه و سایر کشورها برای سرمایه‌گذاری در بخشهای مختلف استان به ویژه در پهنه‌های معدنی اعلام آمادگی کرده‌اند.

اشتغال پایدار در سایه تولید پایدار

باتوجه به اینکه امسال سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال نام گرفته است باید توجه داشت تا با حمایت از تولید و تولیدکنندگان داخل اشتغالی پایدار در منطقه و رفع و دفع معضل بیکاری باشیم اما همه ما می‌دانیم که اشتغالی پایدار تنها در سایه تولیدی پایدار و بدون وقفه صورت خواهد گرفت.

واردات کالاهای خارجی در کنار اینکه مضراتی از بعد معنوی و فرهنگی به همراه دارد باید در چارچوب معین و به شکل محدودی منع شود و منظور از منع واردات، واردات کالاهایی نیست که در داخل به قدر کافی تولید نمی‌‌شوند یا واردات آنها می‌تواند برای تولید داخل الگوی ناشایستی قرار گیرد، بلکه آن دسته وارداتی باید متوقف شود که کارخانه داخلی و تولید داخل را تعطیل کرده و هزاران جوان را بیکار می‌کند.

اما در این میان وظیفه مسئولان امر و دولت مردان چیست؟ این یک بحث مفصل و طویل است اما باید همین مسئولان روی تولید و اشتغال متمرکز شوند و این هدف صرفا با دستور دادن مسئولان و مکلفان ارشد دولت محقق نمی‌گردد بلکه نظارت و پیگیری جدی نیز لازمه تحقق اقتصاد و پیشبرد اهداف تعیین شده است. 

هم‌اکنون دو تفکر در کشور وجود دارد که یک تفکر مبین این است که در داخل تولید داشته باشیم و اهمیت زیادی به تولید داخلی قائل باشیم و تفکر دیگر می‌گوید که کالای خارجی ارزان‌تر و به صرفه‌تر است و نیازی به تولید در داخل کشور نداریم، اما حالا انتخاب با ماست که با خرید کالای خارجی مسبب افزایش روز به روز آمار بیکاری در کشور و همچنان شاهد تکرار سریال رکود واحدهای تولیدی در کشور باشیم یا نه با حمایت از کالای ایرانی اشتغال پایدار را با حقیقت گره بزنیم.

گزارش از نوشین سلامت

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 621843
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.