دو طرح کاربردی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل در جلسه بررسی طرحهای ملی در حوزه فناوری استان اردبیل تصویب شد.
به گزارش ایسنا منطقه اردبیل ، در این جلسه طرحهای راهاندازی خط تولید نشاسته پلیمری(حفاری) از سیب زمینی با ظرفیت یک هزار تن در سال و پایلوت تولید نهال مقاوم به سرما (گردو، فندق و درختان میوه هستهدار) به تصویب رسید.
سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل با اعلام این خبر افزود: این طرحها در صورت تصویب نهایی، جهت تخصیص اعتبار لازم به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه خواهد شد.
مهران اوچی اردبیلی با بیان اینکه طرح راهاندازی خط تولید نشاسته پلیمری (حفاری) از سوی جهاددانشگاهی استان اردبیل و پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی جهاددانشگاهی ارائه شده است، تصریح کرد: با توجه به پتانسیل غنی استان اردبیل در زمینه تولید سیب زمینی، سالانه بخش زیادی از این محصول به علت برداشت و انبارداری نامناسب دچار فساد میشود.
وی اضافه کرد: چارهاندیشی در مورد رفع این مشکل و جلوگیری از خسارت وارده به سیبزمینیکاران اردبیل جز دغدغههای مهم استانی است که با احصاء این مشکل از سوی جهاددانشگاهی استان اردبیل، طرح مذکور ارائه می باشد.
سرپرست معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل هدف از این طرح را استفاده از سیبزمینی درجه 2 و 3 در تهیه نشاسته برای صنعت نفت اعلام و گفت: از این نشاسته پلیمری که دارای قابلیتهای خاصی میباشد و در دماهای بالا مقاوم و در آب سرد محلول است در متههای حفاری در صنعت نفت برای خنک سازی استفاده میشود.
اوچی اردبیلی گفت: راهاندازی خط تولید نشاسته حفاری در مقیاس نیمه صنعتی با ظرفیت یک هزار تن در اردبیل میتواند 25 درصد از حجم تقاضای صنعت حفاری کشور در سال را تامین نماید و با ایجاد اشتغال برای 25 نفر، در مدت 3 سال سرمایه آن قابل برگشت است.
وی جلوگیری از خسارت سرمای دیررس بهاره را از دیگر دغدغههای بخش کشاورزی استان اردبیل دانست و خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی برای جلوگیری از این خسارت، موفق به تهیه و اصلاح نهال درختان مقاوم به سرما (فندق، گردو و...) شده که با توسعه اجرای سرشاخه کاری آنها در جهت تغییر ارقام بومی و محلی حساس، به ارقام مقاوم به سرما و همچنین ایجاد باغات جدید با ارقام اصلاح شده میتوان از بروز خسارت زیاد جلوگیری کرد و گام موثری جهت تولید کشاورزی پایدار برداشت.
انتهای پیام
منبع :