رئیس ایمنی شرکت گاز استان اردبیل از افزایش 80 درصدی آمار فوتی های ناشی از حوادث گاز در این استان خبر داد.
رئیس ایمنی شرکت گاز استان اردبیل گفت: حوادث مربوط به گاز در این استان نسبت به سال گذشته ۷۵ درصد و آمار فوتی در این زمینه نیز ۸۰ درصد افزایش داشته است.
به گزارش جماران، فرامرز مهری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۷۵ درصد حوادث گاز بر اثر اتصالات غیراستاندارد در منازل اتفاق میافتد ، طوری که برخی از خانوادهها برای استفاده سماور گازی از این اتصالات و سهراهی غیراستاندارد استفاده میکنند.
وی تصریح کرد: وجود اتصالات ناایمن بروز حوادث تلخ و ناگواری را رقم زده که بهتر است با احتیاط بیشتر در این زمینه از تاییدیه های نظام مهندسی در گازرسانی داخلی استفاده شود.
او به حادثه گازگرفتگی اخیر در شهرستان نیر هم اشاره کرد و افزود: در این حادثه یک نفر فوت کرده و یک نفر دیگر هم در اثر مسمومیت شدید ناشی از استنشاق گاز مونوکسیدکربن در بیمارستان اردبیل بستری میباشد.
رئیس ایمنی شرکت گاز استان اردبیل به حوادث گاز گرفتگی بر اثر تولید مونوکسیدکربن اشاره کرد و افزود: در یک محیط بسته تولید این گاز سمی به مسمومیت و حتی مرگ و میر همشهریان منجر میشود که بهتر است شهروندان در نصب وسایل گاز سوز و گرمایشی به سالم بودن دودکش و همچنین
فضای تهویه هوا توجه داشته باشند چرا که ۵۰ درصد حوادث به دلیل تولید مونوکسیدکربن رخ میدهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با کاهش اکسیژن و افزایش گاز خطرناک مونوکسیدکربن مرگ و میر خانوادهها و ساکنان واحدهای مسکونی را شاهد هستیم که امیدواریم با احساس مسئولیت همه افراد خانواده و یک واحد ساختمانی از بروز حوادث تلخ و خطرناک جلوگیری شود.
رئیس ایمنی شرکت گاز استان اردبیل هرگونه دستکاری در سیستم گازرسانی داخل منزل را خطرناک و منجر به بروز حوادث دانست و ادامه داد: نباید در سیستم داخلی لولهکشی گاز منازل دستکاری انجام شده و یا بخواهیم از شیر اصلی، شیرهای فرعی و یا سهراهی غیراستاندارد را برای کاربرد متفاوت در آشپزخانه مهیا کنیم.
او با تاکید بر اینکه کلاهک دودکش بخاری نیز به شکل دورهای باید مورد بازدید قرار گیرد، گفت: باید بررسی شود که این کلاهک در جای خود قرار گرفته باشد و توسط باد و طوفان جابجا نشده باشد.
مهری افزود: در صورتی که کلاهک در جای خود نبوده یا جابجا شده باشد باید آن را در جای خود قرار داد چرا که نبودن کلاهک دودکش سبب وارد شدن اجسام خارجی و همچنین برف و باران به فضای داخل دودکش شده و احتمال انسداد آن را افزایش میدهد و انسداد دودکش سبب جلوگیری از خروج محصولات احتراق و در نتیجه سوختن ناقص وسیله گازسوز و گازگرفتگی ساکنان خواهد شد.
مهری گفت: بهتر است شهروندان از شیلنگهای دولایه و چندلایه استاندارد و بست مناسب در مسیر اتصالات استفاده کنند و به صورت مستمر با کف صابون نشت گاز احتمالی خود را مورد بررسی قرار دهند.
وی افزود: مرکز امداد گاز با شماره تلفن ۱۹۴ در خدمت همشهریان است و مردم در صورت مشاهده موارد گاز گرفتگی و یا نشت گاز از این طریق با ماموران امدادی تماس حاصل کنند.