سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه پیگیری حقوقی ترور شهید سلیمانی در جریان است، ارسال نامه اعتراضی به سازمان ملل و رایزنی با برخی از کشورها از جمله عراق برای دریافت و جمعآوری شواهد و قرائن را از جمله اقدامات انجام شده در این رابطه عنوان کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه پیگیری حقوقی ترور شهید سلیمانی در جریان است، گفت: برخی مجامع بینالمللی به کار خلاف قانون و عرف بینالمللی آمریکا در ترور شهید سردار سلیمانی اذعان کردهاند.
به گزارش جماران، سیدعباس موسوی روز پنجشنبه در نشست خبری با خبرنگاران اردبیل با ابراز تاسف از درگیری و مناقشه بوجود آمده بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان افزود: منطقه کشش درگیری بیشتری را ندارد و هرگونه آتش افروزی به نفع طرفین نخواهد بود.
وی اظهارداشت: به محض دریافت خبر درگیری در منطقه علاوه بر تماس رییس دفتر رییسجمهوری با مسوولان ۲ کشور، وزیر امورخارجه کشورمان نیز با وزرای امور خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان تماس تلفنی داشتند و از درگیری بوجود آمده اظهار تاسف کردند.
وی بیان کرد: ایران معتقد است مسائل منطقه بویژه مشکل جمهوری آذربایجان و ارمنستان باید با گفت و گو و در چهار چوب مشخص حل و فصل گردد و ما آمادگی خود را برای میانجیگری بین طرفین درگیری اعلام کردیم.
موسوی خواستار خویشتنداری بیش از پیش طرفین درگیری شد و اضافهکرد: بهترین راه برای کاهش تنشها، اختلافات و حل مسالمتآمیز مساله در منطقه تلاش برای نزدیکتر شدن دیدگاههای طرفین درگیری از طریق گفت و گو و میانجیگری است.
پیگیری حقوقی ترور شهید سلیمانی در جریان است
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره پیگیری حقوقی ترور شهید سردار سلیمانی نیز گفت: ستاد ویژهای در این زمینه در وزارت امور خارجه تشکیل شده و برخی ارکان دیگر مانند قوه قضاییه نیز پیگیر آن هستند.
موسوی ارسال نامه اعتراضی به سازمان ملل و رایزنی با برخی از کشورها از جمله عراق برای دریافت و جمعآوری شواهد و قرائن را از جمله اقدامات انجام شده در این رابطه عنوان کرد و افزود: با اقدامات انجام شده به راهکارهای خوبی رسیدهایم.
وی با بیان اینکه برخی مجامع بینالمللی نیز به کار خلاف قانون و عرف بینالمللی آمریکا در ترور شهید سردار سلیمانی اذعان کردهاند، اظهار داشت: این اقدام غیرانسانی ، خبیثانه و بزدلانه آمریکا علاوه بر نقض آشکار و صریح حقوق بینالملل نقض حاکمیت یک کشور است.
منتظر پاسخ چینیها هستیم
موسوی درباره پیشنویس سند راهبردی با چین بیان کرد: این طرح در سال ۹۴ در سفر رییسجمهور چین به ایران مطرح شد و سال گذشته وزیر امور خارجه کشورمان پیشنویس این سند را به چینیها ارائه داد و بعد از بررسی آنها دوباره ما بررسی و نهایی کردیم و منتظر پاسخ چینیها هستیم.
وی با بیان اینکه این سند یک نقشه راه است و هنوز الزامات اجرایی ندارد، اضافه کرد: این سند اگر به تصویب مسوولان ۲ کشور ایران و چین برسد اسناد و تفاهمنامههای مختلفی در حوزههای اقتصادی و سیاسی به امضا خواهد رسید و جزییات آن به طور شفاف به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به اینکه رابطه ما با چین همهجانبه، جامع و استراتژیک است، ادامهداد: ایران آمادگی دارد با سایر کشورها نیز در صورت تمایل با امضای سند راهبردی دراز مدت و بر اساس منافع ۲ کشور رابطه و همکاری همهجانبه در تمامی زمینهها داشته باشد.
وی با بیان اینکه این سند در حال نهایی شدن است، ادامه داد: گمانهزنیها و دروغهایی که درباره آن در فضای مجازی مطرح است، کار تبلیغی عده خاصی است که از همکاری و ارتباط به نفع ۲ کشور خشنود نبوده و دشمنی میکنند.
ایران پیشبینی لازم را در صورت تمدید تحریم تسلیحاتی اندیشیده است
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه طبق توافقنامه برجام باید بعد از پنج سال تحریمهای تسلیحاتی ایران از سوی کشورهای غربی و آمریکا لغو شود، گفت: ایران پیشبینیهای لازم را در صورت تمدید تحریمهای تسلیحاتی اندیشیده است.
موسوی با اشاره به اینکه هشدارهای لازم در این رابطه به کشورهای غربی از سوی ایران داده شده است، افزود: بر فرض محال اگر این اتفاق بیافتد با واکنش و پاسخ شایسته جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.
پیگیر بازپسگیری طلب کشور از کره جنوبی هستیم
وی در پاسخ به اینکه وزارت امور خارجه برای بازپسگیری طلب کشورمان از بابت فروش نفت به کره جنوبی چه اقداماتی انجام داده است، اظهار داشت: ایران حدود هفت میلیارد دلار از کره جنوبی طلب دارد که متاسفانه این کشور هنوز آن را به بهانه تحریم آمریکا پرداخت نکرده است.
وی بیان کرد: ایران تذکر و اخطار لازم را به مسوولان کره جنوبی در این ارتباط داده و این اقدام غیرقانونی و غیرقابل قبول است.
وی اضافه کرد: امیدواریم با رایزنیهای دیپلماتیک کره جنوبی بدهی خود به کشورمان را پرداخت کند در غیر این صورت ایران با استفاده از تمامی اهرمهای قانونی و حقوقی اقدام خواهد کرد.
ابعاد مختلف حادثه نظنر در حال بررسی است
وی در خصوص حادثه نطنز گفت: این حادثه به طور دقیق در ابعاد مختلف در حوزههای مختلف از جمله سیاسی، نظامی و تامنیتی در حال بررسی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهارداشت: در این بین رسانههای رژیم صهیونیستی اسرائیل با راه انداختن جنگ تبلیغاتی و روانی چنین القا میکنند که این حادثه توسط نیروهای نظامی و امنیتی اسرائیل انجام شده است.
موسوی افزود: ما به همه دنیا بویژه رژیم صهیونیستی اعلام کردیم که اگر در بررسیها متوجه شویم در پشت این اقدام دولت یا رژیمی وجود داشته باشد با پاسخ قاطع، دندانشکن و پشیمانکننده ایران مواجه خواهد شد.
اتحادیه اوراسیا ظرفیت خوبی برای کشور است
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص پیوستن به اتحادیه اورسیا نیز بیان کرد: اتحادیه اورآسیا اتحادیهای آیندهدار و ظرفیت بسیار عظیمی برای کشور ما است و جمهوری اسلامی برای استفاده بهینه از این ظرفیت تلاش میکند.
وی با بیان اینکه قرار است در اتحادیه اورآسیا بازار بسیار بزرگ با گردش مالی هزار میلیارد دلار در منطقه شکل بگیرد، اظهارداشت: با اینکه کشور جمهوری آذربایجان هنوز به این اتحادیه نپیوسته است، اما این ملحق نشدن مانعی برای تداوم ارتباط بین ایران و جمهوری آذربایجان نخواهد بود.
از ظرفیت مرزی استان اردبیل باید استفاده شود
موسوی با اشاره به اینکه استان اردبیل دارای ظرفیتهای خوب مرزی بوده و باید از این فرصت برای توسعه اقتصادی منطقه استفاده بهینه شود، اضافه کرد: استفاده از فرصت مرزی بودن علاوه بر جهش تولید و صادرات و توسعه و رونق اقتصادی منطقه باعث کاهش اثرات تحریم خواهد شد.
وی پیگیری اجرای پروژههای ضروری در مناطق مرزی بویژه پروژههای مشترک با همسایگان را از جمله اولویتهای دولت و وزارت امور خارجه عنوان و نسبت به پیگیری پروژههای استان اردبیل برای اجرا طبق پیشبینیهای انجام شده قول مساعد داد.