ارژنگ عزیزی روز دوشنبه در جلسه معاونان اقتصادی استانداریها با معاون اقتصادی وزارت کشور اظهار کرد: ۱۵۵مورد طرح اقتصادی با اشتغالزایی ۱۱هزار و ۵۰۰ نفر، ۱۵۰مورد احیای واحد راکد با به کارگیری۲۲۰۰ نفر و افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی موجود با اشتعالزایی بیش از ۱۰۰۰نفر در دستور کار و پیگیری قرار دارد.
وی با بیان اینکه بزرگترین مجموعه گلخانهای در استان اردبیل احداث میشود افزود: این مجتمع با وسعت۱۶۰۰هکتار در شمال اردبیل احداث میشود که ۷۰ هکتار آن در سال۹۸ به بهره برداری رسیده و برای سال جاری نیز بیش از ۳۵۰هکتار هدفگذاری شده است.
معاون اقتصادی استاندار اردبیل افزود: این مجموعه تقاضای تسهیلات بانکی ارزان قیمت برای ادامه فعالیت دارد که با شناور کردن تسهیلات بانکی از محل بند الف تبصره۱۸ مشکل اینگونه واحدها در سطح کشور حل می شود.
وی با بیان اینکه تامین و تخصیص سرمایه ثابت و درگردش به استانهای سردسیر مثل اردبیل کمک میکند، گفت: تامین اعتبارات به موقع از منابع مختلف و شبکه بانکی در پیشرفت کار واحدها تولیدی و طرحهای اقتصادی موثر خواهد بود.
او محدود نکردن تسهیلات بانکی در استان را خواستار شد و افزود:به جهت پایین بودن منابع در استانهای کمتر برخوردار با توجه به رعایت مصارف بانکی تسهیلات لازم در اختیار بنگاه های اقتصادی قرار گیرد تا از این منابع برای بهبود فضای کسب و کار بهره مند شوند.
عزیری ادامه داد: ازمحل سفر زمستان پارسال رییس جمهوری به استان اردبیل و عملیاتی شدن تعهدات۱۶ بانک عامل کشور در سال گذشته ۲هزار میلیارد تومان پرداخت شده و اعتباری بالغ بر۹هزار۶۱۰میلیارد تومان برای تامین سرمایه ثابت و در گردش واحدهای اقتصادی استان برنامه ریزی شده است.
وی ابلاغ به موقع پرداخت تسهیلات بانکی۱۲درصدی را خواستار شد و افزود: دستورالعمل و بخشنامه این تسهیلات برای تقویت کسب و کارهای آسیب دیده از ویروس کرونا در صورت امکان در اسرع وقت به بانک های عامل استان ابلاغ شود.
معاون اقتصادی استاندار اردبیل تشریح کرد: یکی دیگر از درخواست مردم ابلاغ مرحله پنجم تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری برای طرحهایی که ثبت نام آنها از سال گذشته انجام شده، می باشد.
عزیزی رفع مشکل تامین مواد اولیه برخی از واحدهای تولیدی از بورس و پتروشیمی را خواستار شد و افزود: با لحاظ تامین و تخصیص ارز و رفع بروکراسی اداری در بانک مرکزی میتوان مواد اولیه برخی از واحدهای تولیدی را تامین کرد.
وی با پیشنهاد اینکه برخی از واحدهایی که در اثر ویروس کرونا ضرر و زیان دیدهاند باید حمایت شوند، گفت: برخی واحدها در این مقطع تعدیل نیرو نداشته و حتی پرسنل خود را به بیمه معرفی نکرده اند.
عزیزی ادامه داد: در رابطه با استمهال اقساط بانکی و حق بیمه سهم کارفرمایان و سایر هزینه های جاری بدون اعمال جریمه و افزایش زمان آن از یک دوره۳ماهه به ۶ماهه با تصویب کارگروه های ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان برای این واحدها اصلاح شود.