نوبخت اژدری روز چهارشنبه افزود: از این تعداد ۱۲۵ هزار و ۸۶ راس دام سنگین (گاو ، گاومیش و شتر) و ۱۷۰ هزار و ۷۲۷ راس دام سبک (گوسفند و بز) پلاککوبی و هویتگذاری شده که از وضعیت نسبتا مناسبی در بین استانها برخوردار است.
وی افزود: اجرای پروژه هویتگذاری دامهای سبک و سنگین استان از طریق عقد تفاهمنامه بین مرکز اصلاح نژاد دام کشور با مجریان مرکزی و نیز اتحادیه دامداران ، اتحادیه امور عشایری ، اداره کل دامپزشکی استان و ماموران آموزشدیده در حال اجرا میباشد.
به گفته او ، با ثبت اطلاعات دامداران در سامانه جامع مرکز یک کد گله اختصاصی و شناسه یکتای واحد به هر دامدار اختصاص یافته و تمام دامهای پلاککوبی شده و با این کد گله ثبت و شناسایی و قابل ردیابی میباشند.
وی ادامهداد: اردبیل جزو اولین استانهای آغازگر اجرای این پروژه در کشور بوده و با برگزاری سه دوره آموزشی یک تا سه روزه ، پس از برگزاری آزمون برای ۱۰۰ نفر از کارشناسان استان گواهی پایان دوره صادر شد که با عقد قرارداد با مجریان استانی و دریافت کد دسترسی به سامانه جامع مرکز فعال شده و برای ۷۰ نفر اشتغالزایی صورت گرفته است.
بر اساس اطلاعیه سازمان دامپزشکی کشور با هدف رصد و پایش کالاهای تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی صدور گواهی حمل بهداشتی - قرنطینهای برای تردد دام منحصرا برای دامهای دارای پلاک ۱۵ رقمی صورت گرفته و تمام کشتارگاههای دام نیز موظف به ثبت شماره پلاک دامهای کشتاری در سامانه مربوطه هستند.
استان اردبیل با بیش از سه میلیون و ۹۰۰ هزار واحد دامی رتبه ۱۰ کشوری را در صنعت دامداری دارد ، این استان دارای بیش از ۲ میلیون دام سبک و ۳۵۰ هزار دام سنگین است.
اردبیل رتبه ۷ کشوری را در پرورش گوسفند ، رتبه ۳ کشوری را در گاومیش ، رتبه ۷ کشوری را در گاو بوی و رتبه ۱۵ کشوری را در گاو اصیل دورگ داراست.
سالانه در این استان ۲۹ هزار و ۷۴۷ تن گوشت قرمز تولید میشود ، نیاز سالانه این استان به گوشت قرمز ۱۵ هزار و ۳۰۰ تن میباشد که ۱۴ هزار و ۳۰۰ تن مازاد آن نیز به سایر استانهای کشور فرستاده میشود.