سعید شهند روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا استان اردبیل را به دلیل موقعیت جغرافیایی، برخورداری از تنوع اقلیمی و اکوسیستمی و وجود منابع آبی مطلوب دارای غنای گونهای بالایی عنوان کرده و افزود: حیات وحش در حفاظت از محیط زیست، رفاه انسان و توسعه پایدار نقش اساسی و محوری دارد.
وی بیان کرد: حیات وحش دارای ارزش های بی نظیر از جمله اکوسیستمی، اجتماعی، اقتصادی، علمی، آموزشی، فرهنگی و زیبایی شناسی است و در توسعه پایدار جوامع انسانی نقش اساسی دارد.
او اظهار داشت: افزایش جمعیت انسانی و گسترش توسعه منجر به هم پوشانی بین زیستگاههای حیات وحش و انسانها شده و این وضعیت موجب ایجاد نگاهی تخریبی و به خطر افتادن حیات وحش شده است.
وی بیان کرد: امروز تخریب زیستگاهها و افت کیفیت آنها، کشاورزی و توسعه ناپایدار، شکار غیر قانونی و قاچاق حیات وحش، برداشت بیش از حد و کم آبی تنش هایی است که حیات وحش را به چالش می کشد و بقای آن را تهدید می کند.
شهند با بیان اینکه حیات وحش دنیا از جمله ایران در وضعیتی قرار گرفته است که بدون حمایت قادر به ادامه حیات نیست، اضافه کرد: فرهنگ سازی در زمینه برخورد مناسب با گونههای حیات وحش و نظارت و پایش بر زیستگاههای حیات وحش از وظایف سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی با بیان اینکه ۱۳ اسفندماه روز جهانی حیات وحش نامگذاری شده است، گفت: شعار امسال روز جهانی حیات وحش”پایداری تمام اشکال حیات بر روی زمین" است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل افزود: این شعار در بر گیرنده تمام گیاهان و جانوران وحشی به عنوان جزیی از تنوع زیستی و همچنین بخش مهمی از معیشت مردم، بویژه جوامعی است که با طبیعت ارتباط نزدیک دارند.
وی اظهار داشت: این شعار همچنین بر اهمیت بهره برداری پایدار از منابع طبیعی در حمایت از دستیابی به اهداف جهانی توسعه پایدار سازمان ملل تاکید دارد.
او بیان کرد: با توجه به روند فزاینده تهدیدات پیش روی حیات وحش که شمار بیشتری از گونه ها و جمعیت های آنها را به گرداب انقراض می کشاند، نیازمند مشارکت و همراهی کلیه آحاد جامعه هستیم.
به گزارش ایرنا، تاکنون۴۷ گونه پستاندار، ۲۵۰ گونه پرنده، ۲۹ گونه خزنده، هشت گونه دوزیست و ۱۹ گونه ماهی در استان اردبیل شناسایی شده است.