فضای انتخاباتی در استان اردبیل این روزها چندان وضع و حال مناسبی ندارد، بسیاری از نامزدها و هواداران  آنها در حالی که قوانین مربوط به تبلیغات انتخاباتی چارچوب فعالیت های تبلیغاتی و زمان ان را مشخص کرده به عناوین مختلف قانون را دور زده و به شدت در حال تبلیغات هستند.

 اجتماع و ازدحام در معابر عمومی ، اجاره و افتتاح ستادهای انتخاباتی با عناوین دفتر نشریه ، دفتر امور کارشناسی، برگزاری جلسات علنی با حضور اقشار مختلف مردمی، شرکت گسترده در مجالس ختم و میهمانی‌های جمعی و ..  از جمله فعالیت‌های نامزدها و هواداران آنها در شهرها و روستاهای مختلف استان در کمتر از یک ماه باقیمانده تا انتخابات مجلس یازدهم می‌باشد.

در این میان شعارها و سخنرانی‌های  تعداد قابل توجهی از نامزدها و برخی از هواداران آنها  نیز جالب و در عین حال شکل و شمایلی تخریب‌گونه و غلوآمیز به خود گرفته است.

تصویری که نامزدها از خود و هوادران از نامزد مورد حمایت خود ارائه می‌دهند بیشتر شخصیت‌های سوپرمن گونه‌ای است که مردم با انتخاب آنها فرصت اصلاح سریع امور را  فراهم کرده و استان عقب نگه داشته شده اردبیل به سرعت به سمت توسعه و پیشرفت خواهد رفت.

از زبان نامزدهایی که هنوز تجربه نشستن بر صندلی سبز مجلس را بدست نیاورده‌اند همه چیز تاریک و سیاه است، کاری در این مملکت  صورت نگرفته، دولت و مجلس ناتوان بوده و آنها خواهند آمد تا امور را  به سرعت سرو سامان داده و همه چیز را بروفق مراد کنند.

در این روزها که ایام تایید صلاحیت‌ها نیز به سرانجام خود رسیده، فضای مجازی به کل در اختیار انتخابات و نامزدهای انتخاباتی قرار گرفته و تعریف، تمجید، تخریب و سیاه نمایی در آن حاکم  مطلق می‌باشد. برخی شنیده‌ها  از صرف و رد و بدل شدن مبالغ قابل توجهی پول برای تمجید از نامزدهای خودی و و تخریب رقبا در فضای مجازی  حکایت می‌کند.

البته در این میان هستند نامزدهایی که هنوز خود را آلوده اعمال خلاف قانون نکرده و آرام در مدار قوانین حرکت می کنند.

تعدادی از شهروندان اردبیلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کردند که زیبنده نیست افرادی که در اندیشه نشستن بر جایگاه قانونگذاری هستند خود از  هم‌اکنون بر خلاف مدار قانون عمل کنند،  چگونه است آنها مبالغ کلانی پول صرف می‌کنند در حالی که حقوق و دستمزد نماینده مجلس مشخص و محدود است.

به گفته آنها،  نامزدهای انتخابات می‌بایست رفتاری سنگین و از سر صدق داشته و تنها به بیان  توانایی خود پرداخته و از تخریب دیگران خودداری کنند زیرا که تهمت به برادر مسلمان در مذهب ما امری مذموم بوده و بر هیچ مسلمانی جایز نیست .

آیت الله سید حسن عاملی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در  تبیین معیارهای اصلحیت  نامزدهای مجلس شورای اسلامی گفت: یک معیار مهم توجه به این نکته است که نامزد انتخاباتی با چه طریق و راهکاری به جمع آوری  رای می پردازد، راهکار جمع آوری رای، هویت و ماهیت ، تمایلات ،ذائقه و توانمندی وی  را نشان  می‌دهد. 

وی  با بیان اینکه راهی که نامزد انتخاباتی برای رسیدن به مجلس انتخاب کرده،  در بیان شخصیت، توان ، هویت و تمایلات او خیلی مهم است افزود: اگر دروغ  گفته، وعده خارج از اختیار بدهد و پول غیر متعارف صرف کند، این هشداری بزرگی برای همه است ، مسوولان باید دلال‌های رای را شناسایی کرده و در موسم انتخابات با دستور قضایی همه این ها در حبس باشند . گاهی یک دلال به جای سه نفر که از یک شهر به مجلس می‌روند از هفت نفر پول گرفته تا هفت نفر را به مجلس بفرستد.

او بیان کرد: فضای انتخاباتی نباید چنان باشد که بگویند پول نقش اساسی دارد، این مورد خیلی خطرناک است؛ نخبگان و شایستگان را محروم می‌کند، همه ما مسوولیت داریم تا فضای انتخابات پاک باشد، دادن پول معنایش هم اهانت به رای دهنده و هم‌ گیرنده رای است.

آیت الله عاملی با بیان اینکه فروختن رای بسیار اهانت‌آمیز است، اظهار کرد: نباید فرصتی را که خون‌های پاک ، زندان و شکنجه دیدن‌ها برای ما درست کرده تا در سرنوشت کشور دخیل باشیم به پول بفروشیم و الا شهدا و سرنوشت کشور را فروخته‌ایم. 

امام جمعه اردبیل با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "نامزدها نباید وابسته به کانون قدرت و ثروت باشند"  تاکید کرد: این فرمایشات از جامع‌ترین معیارها در خصوص صلاحیت نامزدهای انتخابی است، چرا که اگر وابسته به کانون قدرت شوند ، ولو مراد از قدرت خود دولت باشد، دیگر برای ملت کار نخواهد کرد، وکیل دولت خواهد بود تا ملت و اگر وابسته به کانون ثروت شوند برای صاحبان ثروت کار خواهند کرد نه برای ملت. 

وی با ابراز ناخرسندی از اینکه هزینه مالی تبلیغات نامزدها  افزایش پیدا کرده گفت: این پول‌ها از کجا می‌آید ؟ نظام باید اوضاع مالی نامزدهای انتخاباتی را کنترل کند .

آیت الله عاملی  همچنین با تبیین معیار اصلحیت نامزدها اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین راه تشخیص اصلح ، عدم تعرض نامزدها  به نامزدهای دیگر است، هر نامزد که در  فضای مجازی به تنقیص کاندیداهای دیگر می پردازد ، قطعا  لیاقت نمایندگی ملت بزرگ ما را ندارد . بزرگترین نشانه بی تقوایی و فسق این است که یک نامزد در سخنرانی‌ها و یا کانال‌های خود، سیل دروغ، ناسزا،تهمت، بهتان و افترا به نامزد دیگر سرازیر کند.

وی گفت: حتی یک عدد تنقیص دیگران او را از شایستگی ساقط می‌کند، او با این کار حرمت خدا، رسول خدا، کتاب خدا و بندگان خدا را نگه نداشته استف پس فردا چگونه حرمت کشور و ملت را نگه خواهد داشتف هر کس به چنین افرادی رای دهد بدون تردید به خدا ،پیامبر خدا ،کتاب خدا، خون شهدا، کشور و ملت خیانت کرده است . 

وی گفت:  هر کس نماینده می‌شود ‌اسرار ویژه کشور  در اختیار او قرار می‌گیرد، وای بر ما از آن روزی که یک خائن به خدا ،رسول خدا ،کتاب خدا و ائمه هدی به اسرار کشور دست پیدا کند، هر نامزد باید خود و برنامه‌های خود را معرفی کرده  و با دیگران کاری نداشته باشد . 

امام جمعه اردبیل تشریح کرد: هر نامزد که می خواهد با تخریب دیگران خود را بزرگ کند و بالا بیاید ، او از شیطنت هیچ کم ندارد . 

در این حال نهادهای اجرایی ، نظارتی و قضایی استان اردبیل هشدار می‌دهند که عملکرد نامزدهای انتخاباتی رصد شده و هر گونه اقدام خلاف آنها مورد بازخواست قرار خواهد گرفت.

بهروز ندایی رییس ستاد انتخابات استان اردبیل از نامزدهای انتخابات و هواداران آنها خواست تا از هرگونه اقدام تفرقه آمیز و دامن زدن به اختلاف‌های قومی در استان خودداری کنند.

وی  زیر سوال بردن اصل نظام و اتحاد و انسجام ملی را از خطوط قرمز کشور دانسته و از احزاب، جریان‌های سیاسی و هواداران و حامیان نامزدهای احتمالی انتخابات خواست از دامن زدن به موضوع‌های اختلاف‌انگیز از جمله  مباحث قومی و قبیله‌ای پرهیز و صرفا در جهت تبلیغ کارنامه و اهداف و برنامه‌های  نامزد مورد علاقه خود اقدام کنند.

او اضافه کرد: هیچ‌گونه قانون‌شکنی و ایجاد نفاق و تفرقه در بین اقشار مختلف مردم از سوی نامزدهای انتخاباتی پذیرفته نیست و با افرادی که بخواهند با وعده‌های دروغ و وعده‌هایی  که خارج از اراده و اختیارات و وظایف نمایندگی است مردم را فریب دهند و یا با طرح موضوعات حاکمیتی مانند تقسیمات کشوری, حدود مرزی و میزان تخصیص منابع ملی جامعه را دچار نگرانی و تشویش کنند برخورد می‌شود.

او اضافه کرد: طبق قانون کارکنان دولت حق استفاده از امکانات دولتی بر له یا علیه هیچ نامزدی را ندارند و در صورت مشاهده کوچک‌ترین تخلف با خاطیان برخورد جدی و قانونی به عمل می‌آید.

رییس کل دادگستری استان اردبیل هم با بیان اینکه دستگاه قضایی در این دوره از انتخابات با جرایم انتخاباتی بشدت برخورد خواهد کرد ، اظهار کرد: مجموعه قضایی استان با اتخاذ تدابیر لازم برای ایجاد سلامت انتخاباتی تلاش کرده  و در این راستا هرگونه تحرک و اقدام غیرقانونی نامزدهای انتخابات رصد شده و با آن برخورد می‌شود.

وی با بیان اینکه کانال‌های مجازی که بالای پنج هزار عضو دارند مورد شناسایی قرار گرفته و رصد می‌شوند، گفت: فضای مجازی باید مورد کنترل و رصد قرار بگیرد تا فضای سالم انتخابات خدشه‌دار نشود، تمامی فعالان فضای مجازی باید مقید به قانون بوده و خارج از چارچوب قانون اقدام به تبلیغات زودهنگام و شایعه پراکنی نکنند.

رییس کل دادگستری استان اردبیل نقش رسانه‌ها در انتخابات را ضرروی دانست و بیان کرد: رسانه‌ها در انتخابات نقش سنگینی دارند و در جهت مشارکت حداکثری و سالم‌سازی فضای انتخاباتی کمک حال دست‌اندرکاران خواهند بود و در این میان فضای مجازی هم رصد می‌شود تا فضای انتخابات را مخدوش نکرده و موجب تشویش اذهان عمومی نشود.

یوسف خدادادی، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل نیز  گفت: برخی از جرایم همچون خرید و فروش آرا ، سوءاستفاده از امکانات دولتی، توهین ، افترا، تخریب و اهانت افراد به نامزدها چه در فضای مجازی و چه در فضای واقعی باید مورد توجه نامزدها و  هواداران آنها  و نیز مسوولان قرار گرفته و از آن خودداری شود.

وی سیاه نمایی و تخریب چهره نظام،استفاده از امکانات دولتی و موسسات عمومی وابسته به دولت به نفع کاندیداهای خاص، استفاده از بیت‌المال ،بهره‌گیری ابزاری از اقوام و دادن وعده‌های غیر قابل تحقق به آنها ،تخریب و توهین به کاندیداهای رقیب،اختلاف در امر انتخابات ،دخالت در انتخابات و اظهارات تخریبی کاندیداها،تبلیغات زود هنگام و خارج از مهلت ، دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی به نفع کاندیدای خاص، سوء استفاده احتمالی مسئولان استانی از مقام و جایگاه اداری خود له و علیه کاندیداها ،خرید و فروش آراء و واگذاری اماکن دولتی و عمومی به نامزد ها را از جمله اهم تخلفات انتخاباتی ذکر کرد.

در این حال استاندار اردبیل حضور حداکثری مردم در انتخابات را از مهمترین اهداف دولت ذکر کرده و بیان کرد: مردم ایران تاکنون در همه انتخابات مشارکت خوب و مطلوبی داشته‌اند و این دوره هم از حق انتخاب خود به نحو احسن استفاده خواهند کرد.

اکبر بهنامجو افزود:  با توجه به حساسیت حضور مردم در انتخابات و تعیین سرنوشت کشور و استان با مشارکت مردم، امیدواریم در عرصه انتخاباتی دوم اسفندماه نیز سرنوشت خود را با حضور پرشور در پای صندوق و رای به نامزدهای خود به کل شایسته رقم بزنند.

وی همچنین تاکید کرد: رعایت بی‌طرفی روابط عمومی‌ها ، ادارات و سازمان‌های مختلف در بحث انتخابات الزامی بوده و تمام دستگاه‌ها باید نسبت به این موضوع پایبند باشند.

بهنامجو بیان کرد: تلاش می‌شود انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی با شور و حال خاصی برگزار شود و همه مصمم هستیم انتخابات سالم در این دوره برگزار کنیم.

به گزارش ایرنا، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در روز دوم اسفندماه همزمان با سراسر کشور در یکهزار و ۳۱۶ شعبه اخذ رای در نقاط مختلف استان اردبیل نیز برگزار می‌شود.

بر اساس اعلام ستاد انتخابات استان اردبیل، ۲۰ هزار نفر اعم از عوامل اجرایی، بازرسی، نظارت و امنیت در فرایند برگزاری انتخابات مجلس یازدهم در این استان همکاری و مشارکت می‌کنند.

بر اساس آمار موجود، در ۱۰ دوره انتخابات مجلس در استان اردبیل میزان مشارکت مردم حداکثر ۷۱.۱ درصد و حداقل ۵۱.۲ درصد بوده است.

استان اردبیل دارای پنج حوزه انتخابیه شامل حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین، حوزه انتخابیه خلخال و کوثر، حوزه انتخابیه مشگین‌شهر، حوزه انتخابیه گرمی، حوزه انتخابیه پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز است و در مجموع هفت نماینده در مجلس شورای اسلامی دارد.

حوزه انتخابیه اردبیل، نیر، نمین و سرعین سه نماینده و بقیه چهار حوزه دیگر هر کدام یک نماینده در خانه ملت دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.