سیاوش محمدی روز دوشنبه در نشستی با فرماندار خلخال افزود: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده رادار هواشناسی در سفر رییسجمهوری به بهرهبرداری میرسد که این رادار ۸۰ درصد استان را زیرپوشش قرار خواهد داد.
وی با بیان اینکه برای راهاندازی رادار هواشناسی که در گرمی مغان احداث شده بیش از ۸۲ میلیارد ریال هزینه شده، گفت: با توجه به خرید تجهیزات این رادار در سالهای گذشته و با توجه به تورم امروزی جامعه هزینه راهاندازی این رادار به قیمت روز ۴۵۰ میلیارد ریال برآورد میشود.
وی اظهارداشت: بهرهبرداری از این رادار سبب میشود تا اردبیل نهمین استان کشور باشد که از این امکانات روز هواشناسی و تکنولوژی دریافت دادهها و پیشبینی هوا برخوردار است.
مدیرکل هواشناسی استان اردبیل همچنین با اشاره به کارایی و ویژگیهای این رادار هواشناسی تصریحکرد: اطلاعرسانی از سوی کارشناسان هواشناسی در زمینه شناخت پدیدههای جوی از مهمترین ویژگیهای این رادار بشمار میرود.
محمدی در مورد نقش پیشبینیهای هواشناسی در بخشهای مختلف بیان کرد: از مهمترین بخشهایی که این پیشبینیها در آن تاثیر اساسی دارد بخش کشاورزی بوده که با توصیههای لازم و بهموقع به کشاورزان میتوان خسارات ناشی از شرایط جوی را در این بخش به حداقل رساند که با توجه به این مهم انتظار میرود کشاورزان به این توصیهها توجه جدی و اساسی داشته باشند.
او با بیان اینکه با راهاندازی این رادار امکان پیشبینیهای جوی در میان و بلندمدت و نقطهای در مناطق شمالی و مرکزی استان اردبیل امکانپذیر میشود، اظهارداشت: به علت کوهستانی بودن شهرستان خلخال این رادار قادر به پوشش هواشناسی منطقه جنوب استان نخواهد بود.
فرماندار خلخال نیز در این نشست گفت: هواشناسی با توجه به اهمیت آن مورد توجه تمامی مشاغل و مردم بوده و پیشبینیهای آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که با داشتن اطلاعات در این حوزه از مخاطرات و بلایای ناشی از تغییرات آب و هوایی میتوان پیشگیری کرد.
فریدون بابایی افزود: هواشناسی مبنای سنجش در بحش کشاورزی، گردشگری و مدیریت بحران بوده که با توجه به این مهم در راستای تامین نیازهای هواشناسی شهرستان در سال آینده برنامهریزی لازم انجام میشود.
او با اعلام آمادگی برای افزایش سطح اعتبارات استانی هواشناسی خلخال در سال آینده برای ارتقای سطح تجهیزات ایستگاه هواشناسی و راهاندازی تجهیزات خودکار در ایستگاههای بارانسنجی دستی و سنتی این شهرستان افزود: این کار در صورت تامین ۷۵ درصد از اعتبارات مورد نیاز از محل ملی و ۲۵ درصد نیز از محل استانی تامین خواهد شد.