شکرالله حاجیوند روز شنبه در نشست با رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور دارای هفت پژوهشکده چای ، پسته ، گل و گیاهان زینتی ، خرمای گرمسیری ، مرکبات و میوههای نیمه گرمسیری و سبزی و صیفی میباشد.
وی یکی از مهمترین مولفههایی که تولیدات باغبانی استان اردبیل را به مخاطره انداخته و زمینه نگرانی تولیدکنندگان ، بهرهبرداران و دستاندرکاران بخش باغبانی را فراهم کرده را سرمازدگی درختان میوه و تنشهای زنده و غیرزنده دانست و اظهارداشت: موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور ارقام و نژادها و ژنوتیپهایی را به صورت پایلوت در استان اردبیل به اجرا خواهد گذاشت تا مناسبتترین ارقام که مقاوم به شرایط آب و هوایی منطقه بوده و سازگاری خوبی از خود نشان دهند ،ترویج داده شوند.
حاجیوند افزود: ایستگاه تحقیقات باغبانی مشگینشهر دارای ژنوتیپهای ارزشمندی از درختان میوه است که با تجهیز این موسسه و رفع مشکلات آن مسائل و مشکلات پیش روی آن حل و فصل خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این نشست گفت: کشت و صنعت مغان طرح احداث باغات در سطح سه هزار و پنج هکتار را در دست اجرا دارد که به لحاظ داشتن متخصصان و کارشناسان مجرب تمام اصول فنی و لازم را مراحل کاشت با برداشت محصولات سردرختی به بهترین نحو ممکن انجام خواهند داد.
خلیل نیکشاد افزود: هماهنگیهای لازم با وزارت جهاد کشاورزی انجام شده تا اعتبارات لازم برای گسترش سیستم های نوین آبیاری تحت فشار در باغات استان به اجرا درآید.
وی ادامه داد: در اراضی پایاب سد خداآفرین ۶ هزار هکتار از اراضی به توسعه باغات اختصاص داده شده و در حال حاضر ۵۰۰ هکتار از این سطح باغات در این منطقه به اجرا در آمده است.
وی تشریحکرد: خسارتهایی که هر سال باغات استان از سرمازدگی میبییند زیاد است ، به گونهای که در سال گذشته در اثر سرمازدگی هفت هزار میلیارد ریال به باغات استان خسارت وارد شد.
استان اردبیل با داشتن ۳۹ هزار و ۷۰۰ هکتار ،۱.۲۴ درصد از باغات کل کشور ، داشتن رتبه ۲۸ در بین استانهای کشور و نیز تولید ۳۸۹ هزار تن انواع محصولات سردرختی سهم ۱.۴۵ درصدی از کل میزان تولید کشور دارد.
این استان رتبه ۲۲ تولید باغهای کشور را دارد، سطح بارور محصولات باغبانی استان ۲۹ هزار و ۶۴۰ هکتار است که به ترتیب میوههای دانهدار ۱۱ هزار و ۸۸۶ هکتار، میوههای هستهدار ۱۴ هزار و ۷۷۵ هکتار، میوههای دانه ریز ۲ هزار و ۳۸۰ هکتار، میوههای خشک پنج هزار و ۳۸۳ هکتار و میوههای نیمهگرمسیری آن ۷۹۴ هکتار است.
در بین محصولات مذکور سیب با ۳۷ درصد بیشترین و سایر میوهها بترتیب هلو ۳.۱۱ درصد، گردو ۱.۱۰ درصد، شلیل ۱.۸ درصد، انگور ۵.۷ ، آلو ۵.۷ درصد، گیلاس ۴.۵ درصد و آلبالو چهار درصد مهمترین ارقام مورد کاشت در استان را تشکیل میدهد.