خیبرعلی جلیلی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شهرستان کوثر به دلیل داشتن اقلیم مناسب و ویژگی‌های خاص طبیعی برای تولید میوه‌های سردسیری مساعد بوده و جهاد کشاورزی سالانه حدود  ۲۰۰  تا ۲۵۰ هکتار انواع باغات میوه را در اراضی شیب‌دار ترویج و توسعه می‌دهد.

او بیان‌کرد: از مجموع سه هزار و ۲۵۰ هکتار باغ موجود در کوثر ۲۳۰ هکتار به  باغ به اختصاص یافته که هشت درصد کل باغات میوه این شهرستان را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه شهرستان کوثر از نظر سطح زیرکشت و تولید میوه به رتبه نخست را در استان اردبیل دارد، افزود: به طور متوسط از هر هکتار باغ به ۱۱ تن محصول  استحصال می‌شود.

جلیلی گفت: بیش از ۱۱ رقم به در این شهرستان تولید می‌شود که از جمله آن می‌توان به ارقام حاج آقاکیشی،آجی‌شیرین،خاچاشیرین،آغ‌هیوا ،ترش معمولی ، دیررس، دم‌سیاه، آمرودی و ملسی اشاره کرد.

وی اظهارداشت: این ارقام از لحاظ صفات رویشی و زایشی باهم فرق دارند، حاج آقاکیشی مرغوب‌ترین و خوش‌خوراک‌ترین به بوده ولی قدرت انباردهی ندارد ولی رقم آجی‌شیرین قدرت ماندگاری و انباردهی بالایی دارد و باغداران این نوع رقم را معمولا تا سر سفره عید نگه می‌دارند.

 مدیر جهاد کشاورزی کوثر با اشاره به اینکه میوه به این شهرستان علاوه بر تامین نیاز داخل استان به استان‌های همجوار نیز صادر می‌شود، افزود: این میوه طرفداران زیادی دارد.

شهرستان کوثر به مرکزیت شهر گیوی در ۸۵ کیلومتری جنوب اردبیل قرار دارد. گیوی به شهر به یا "هیوا" به زبان آذری معروف است.

میوه به در درمان بسیاری از امراض و بیماری‌ها کاربرد داشته  و بیماران از این محصول در درمان برخی بیماری‌های گوارشی استفاده می‌کنند.

مردم منطقه دم‌کرده برگ درخت به را به عنوان چایی و نوشیدنی مصرف می‌کنند که برای درمان بیماری‌های قلبی،تنفسی و گوارشی مفید بوده و باعث آرامش اعصاب و روان نیز می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.