رضا کریمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تغییر شیوه کشت و نیز جایگزینی محصولات با نیاز آبی کم در استان را بهترین شیوه جلوگیری از کم آبی ذکرکرد و افزود: باید تلاش شود با الگوسازی و ترویج فرهنگ صحیح مصرف آب برای برطرف کردن مشکلات موجود در استان اقدامات لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کمبود آب به عنوان یکی از بزرگترین دغدغه مردم و مسوولان کشور است گفت: تبدیل کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن و آبیاری تحت فشار ، مدیریت مصرف آب با اصلاح الگوی کشت و استفاده مناسب از منابع آبی میتواند در کاهش این دغدغهها کارساز باشد.
او همچنین با اشاره به میزان بالای هدررفت آب در بخش کشاورزی در کشاورزی سنتی افزود: در دنیا با اصلاح دیدگاه های سنتی در بخش کشاورزی و تعریف کردن کشاورزی مدرن مشکل کمبود آب برطرف شده و ما نیز باید کشاورزی خود را به این سمت و سو هدایت کنیم.
کریمی بیان کرد: انتظار بر این است تمامی نهادها در تحقق برنامههای مدیریت منابع آبی همکاری کنند تا از این طریق کمبود منابع آبی را برطرف شده و با بحران کم آبی مقابله شود چرا که این موضوع برای ما از اهمیت بسزایی برخوردار است و اگر مورد بیتوجهی قرار گیرد عواقب جبران ناپذیری به بار میآورد.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه برای برون رفت از وضعیت خشکسالی کمیسیون کشاورزی مجلس اجرای طرح های آبخیزداری را با تامین اعتبارات مورد نیاز مد نظر قرار داده است اظهار داشت: با توجه به توانمندی و استعدادی که در مجموعه منابع طبیعی استان وجود دارد نیاز است که اعتبار مورد نیاز از صندوق توسعه ملی برای طرحهای آبخیزداری ، تقویت سفرههای زیرزمینی ، جلوگیری از فرسایش خاک و ذخیره آب اختصاص داده شود.
وی اضافه کرد: بخش کشاورزی این استان با وجود قابلیتهای فراوان در زمینه سامانه هوشمند آبیاری مکانیزه در رتبه ۲۷ کشوری قرار دارد و نیاز است توجه بیشتری به این بخش صورت گیرد.
کریمی گفت: برقراری عدالت اجتماعی در بخش کشاورزی ، مکانیزه شدن کشت ، آبیاری نوین ، تقویت شرکتهای دانش بنیان در بخش کشاورزی ، تکمیل زنجیره کشاورزی ، حمایت از واحدهای تکمیلی و تبدیلی ، اجرای عملیات آبخیزداری ، بهره مندی از اعتبارات صندوق توسعه ملی و افزایش سرمایه کشاورزی از جمله مواردی است که در برنامه ششم توسعه پیشبینی شده است.
نماینده اردبیل ،نیر، نمین و سرعین اعلام کرد: در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده معادل ۱۰ درصد از ورودی صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی اختصاص و میزان ضریب خوداتکایی محصولات کشاورزی تا پایان برنامه ششم هم به ۹۵ درصد افزایش یابد.