مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل گفت: ۱۴۰ نفر از نیروهای امدادی جمعیت هلال احمر استان در قالب ۲۸ تیم با ۲۵ دستگاه خودروی امدادی در آمادگی کامل به سر میبرند.
رامین معبودی افزود: ۲ خودروی ایسوزو با ۲راننده و ۲ نفر نجاتگر روز جمعه برای امدادرسانی به مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی اعزام شده اند.
وی بیان کرد: جمعیت هلال احمر استان اردبیل برای اعزام نیروهای امدادی، تجهیزات و اقلام امدادی مورد نیاز برای آسیب دیدگان زلزله در آمادگی قرار دارد.
وی اضاقه کرد: ۱۰ شعبه شهرستانهای تابعه، ۱۲ پایگاه امداد و نجات بین شهری، تیم واکنش سریع، تیم آنست و تیم های پشتیبانی استان در وضعیت عملیات امدادی قرار دارند.
دکتر مجید محمد غریبانی رئیس مدیریت درمان و فوریت های پزشکی استان اردبیل نیز گفت: در نخستین ساعات وقوع زلزله اتوبوس آمبولانس اورژانس اردبیل با سه تکنسین به میانه اعزام شد.
وی بیان کرد: بالگرد مرکز امداد دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز در حالت آماده باش بوده و در صورت لزوم به منطقه اعزام خواهد شد.
غریبانی اضافه کرد: ستاد بحران در محل دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با هماهنگی تهران تشکیل شده و کلیه رخداد و نیازهای مراکز زلزله زده رصد و در صورت لزوم اقدامات لازم انجام میشود.
اکبر بهنامجو استاندار اردبیل نیز گفت: در استان آمادگی لازم وجود دارد تا درصورت اعلام نیاز نیروهای امدادی و کمک های ضروری به مناطق زلزله زده اعزام و ارسال شود.
وی بیان کرد: فرمانداریها و دستگاههای عضو ستاد بحران در استان نیز در آماده باش قرار دارند.
مدیر کل ورزش و جوانان استان اردبیل نیز گفت: تمامی اماکن ورزشی استان آمادگی پذیرش مردم هستند.
بهرام آقاخانی با اشاره به دستور وزیر وزرش و جوانان برای انجام این کار در استانهای اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی و زنجان گفت: این اداره کل هماهنگی های لازم را برای کمک به مردم در مناطق زلزله زده را انجام داده است
وی از هیاتهای ورزشی و سازمانهای مردم نهاد جوانان استان خواست در امدادرسانی به زلزلهزدگان حضور فعال داشته باشند.
زلزله خسارتی در روستاهای استان نداشته است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اردبیل می گوید که زلزله روز جمعه خسارتی در این استان نداشته است.
فرهاد عبدالعلیپور در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گروههای امدادی به روستاهای مختلف اعزام و پس از بررسیهای لازم موردی از بروز خسارت قابل توجه مشاهده نشد.
وی بیان کرد: در شهرستان های اردبیل و و مشگین شهر آسیب های بدنی به افرادی که از ترس زلزله در حال فرار از منزل مسکونی بودهاند وارد شده و چندین نفر به این دلیل در بیمارستان بستری شدهاند.
رامین معبودی مدیرعامل جمعیت هلال احمر اردبیل نیز گفت: تیمهای ارزیاب شهرستانهای نیر و کوثر که بیشترین تاثیر از زلزله را داشتند به شهر و روستاهایی که در شعاع زلزله قرار داشتند اعزام شدند.
وی افزود: تاکنون روستاهای برجلو، میردمیر، ولی عصر، ساری دره، کریق بزرگ، سعید خانلو، سوره درق، امام چایی، مانقوتای و ایلیخچی از توابع شهرستان نیر و روستاهای فیروزآباد، گنجگاه، فاراب، زرج آباد، شرج آباد، ینگجه قشلاق و گیلاندوز از توابع شهرستان کوثر توسط تیمهای ارزیاب مورد ارزیابی قرار گرفتهاند که خوشبختانه هیچ خسارتی گزارش نشده است.
بستری شدن هفت نفر در بیمارستان
در این حال رئیس مدیریت درمان و فوریتهای پزشکی استان اردبیل با بیان اینکه پس از وقوع زلزله 32 نفر به بیمارستانهای مشگین شهر و اردبیل مراجعه کرده اند گفت: از این تعداد هفت نفر به علت مصدومیت بستری شده اند.
غریبانی بیان کرد: چهار نفر در مشگینشهر و سه نفر در اردبیل به علت مصدومیت بدنی بستری شدهاند.
وی اضافه کرد: از ۳۲ مورد مراجعه بر اثر زلزله به بیمارستان هشت نفر مربوط به اردبیل و ۲۴ مورد مربوط به مشگین شهر میباشد.
به گفته وی، اغلب صدمهها بر اثر فرار از زلزله و شامل شکستگی و دررفتگی بوده و تعداد قابل توجهی نیز بر اثر استرس و فشار عصبی به مراکز درمانی مراجعه کرده بودند.
زلزلهای به بزرگی ۵.۹ دهم در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) ساعت ۲ و ۱۷ دقیقه و ۳ ثانیه بامداد امروز (جمعه) حوالی ترک در استان آذربایجانشرقی را لرزاند که این زلزله در استانهای آذربایجانغربی، گیلان،زنجان و اردبیل احساس شده است.
به گزارش مرکز لرزهنگاری دانشگاه تهران، این زلزله در عمق ۲ کیلومتری زمین به وقوع پیوست.
کانون این زلزله در موقعیت ۴۷.۶۴ عرض شمالی و ۳۷.۷۶ طول شرقی ثبت شده است.
تَرْک یکی از شهرهای استان آذربایجانشرقی در شمال غرب ایران است. این شهر مرکز دهستان کندوان و بخش کندوان شهرستان میانه میباشد.