نادر فلاحی روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا بیان کرد: این برنامهها شامل دورههای آموزشی تخصصی، همایش، نمایشگاه و جلسات تخصصی و همچنین دوره توانمندسازی بوده است.
وی با اشاره به تشکیل ۲۳ سازمان مردمنهاد(سمن) در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل افزود: از این تعداد ۱۶ تشکل در محدوده استانی و ۶ تشکل نیز در محدوده شهرستانی در حال فعالیت هستند.
فلاحی اضافه کرد: از این تعداد سه سمن در حوزه تخصصی میراث فرهنگی، هشت سمن در حوزه گردشگری و یک سمن نیز در حوزه صنایع دستی تشکیل شده و ۱۱ سمن دیگر نیز در حوزههای چندگانه فعالیت دارد.
وی در ادامه با اشاره به افزایش ۲.۵ برابری ورود گردشگران خارجی و ۲ برابری گردشگران داخلی به استان اردبیل اعلام کرد: در فصل تابستان ظرفیت همه هتلهای استان به طور کامل پر شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل رشد کمی ورود گردشگران داخلی و خارجی و نیز رشد کیفی خدمات ارائه شده به گردشگران استان اردبیل را نتیجه همکاری هدفمند سازمانهای مردم نهاد و نیز هدفگذاری درست در دو حوزه معرفی قابلیتها و توانمندیهای گردشگری این استان و ایجاد بسترهای مناسب برای جذب و ماندگاری گردشگران عنوان کرد.
وی استان اردبیل را خطهای چهار فصل و دارای مجموعه کاملی از جاذبههای طبیعی، تاریخی و مردمشناختی برای گردشگران عنوان کرد و ادامه داد: با فعالیت دائمی ستاد خدمات سفر، استان اردبیل در نیمه نخست امسال به مقصد اول و میزبان نخست گردشگران داخلی کشور تبدیل شد.
وی مسئولیت متولیان و فعالان بخش گردشگری به خصوصص سازمانهای مردم نهاد استان اردبیل را فراتر از وضعیت کنونی عنوان دانست و بیان کرد: در حوزه گردشگری ارتقای استانداردها و ارائه خدمات بهینه برای تمامی سلایق ضروری است.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استان های گیلان، زنجان و آذربایجان شرقی همسایه بوده و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر ۳۲ واحد هتل با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تخت، ۸۷ واحد هتل آپارتمان با بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تخت، ۹۸ واحد مهمانپذیر با بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تخت، سه واحد کمپینگ گردشگری با ۴۰ تخت، ۲ واحد مجتمع گردشگری با ۱۵۰ تخت و دهها واحد اقامتگاه بومگردی با بیش از ۱۵۰ تخت در خدمت گردشگران استان اردبیل است.
تعداد گردشگران ورودی به استان اردبیل در سال گذشته حدود ۶ میلیون نفر بوده و شهرستان سرعین به عنوان قطب مجتمع های آبدرمانی کشور نقش موثری در رونق گردشگری این استان دارد.
۱۹۰۵/۶۰۱۶