به گزارش خبرنگار ایرنا ، اکبر بهنامجو شامگاه شنبه در نشست اقتصادی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل افزود : هرچند طی سالهای اخیر با انجام اقداماتی شاهد کسب نتایج خوب در زمینه تحقیقات کشاورزی هستیم اما لازم است تا با ایجاد هماهنگیهای بیشتر بین مراکز دانشگاهی ، ادارات دولتی و بخش خصوصی ، خروجی کار روز به روز بهتر شود.
وی با بیان اینکه چهار بخش کشاورزی ، صنعت ، گردشگری و اصناف و بازار محورهای اقتصادی استان اردبیل میباشند اظهار کرد : داشتههای ارزشمند طبیعی این استان در زمینه کشاورزی ضرورت توجه و برنامهریزی مناسب و ویژه ای را در این حوزه میطلبد.
او گفت: میان موضوع پژوهش و تحقیقات در استان اردبیل با دانشگاهها ؛ مردم و ادارات فاصله افتاده است و باید این بخش ها با همگرایی ضمن پرهیز از موازی کاری ها از امکانات همدیگر برای پیشرفت کشاورزی به عنوان یک محور مهم در حوزه اقتصادی این استان استفاده کنند.
وی با بیان اینکه علاوه بر آب، هوا و خاک مناسب در استان اردبیل جوانان نخبه و نیروی انسانی ماهر و کارآمد فراوانی نیز در حوزه کشاورزی وجود دارند، یادآوری کرد : تلاش میکنیم تا با بهرهگیری مطلوب از این امکانات اردبیل را به استانی تبدیل کنیم که با کمترین منابع و هزینهها بیشترین بهرهوری را در تولید انواع محصولات کشاورزی داشته و به عنوان یک الگو برای سایر نقاط ایران مطرح باشد.
استاندار اردبیل همچنین با تاکید بر اینکه تولید صرف بدون برنامهریزی مناسب برای صادرات و به دستآوردن بازارهای هدف و نیز ایجاد صنایع تبدیلی فایده ای برای این استان ندارد افزود : ایجاد پایانه مرزی ریلی در پارسآباد مغان را برای تسهیل در صادرات محصولات کشاورزی در برنامه داریم.
بهنامجو گفت: چون هزینه این طرح مهم بالا بوده و دستکم به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد برای تامین نیمی از آن از بخش خصوصی کمک گرفتهایم.
او بر توجه مدیران و کارشناسان ذیربط استان اردبیل به تولید انواع میوهها و محصولات ارگانیک در این استان تاکید کرد و گفت: اگر قرار است به سوی صادرات برویم تحقق این موضوع باید قطعی باشد.
وی همچنین در این نشست گفت : رتبه استان اردبیل در زمینه آبیاری تحت فشار در ایران ۲۹ بود که با اقدامات انجام شده در این زمینه اکنون رتبه نهم را به دست آورده و تلاش می شود تا بهمن امسال به رتبه دوم برسد.
به گزارش خبرنگار ایرنا در این نشست تعدادی از کشاورزان ، کارآفرینان ؛ کارشناسان و محققان بخش کشاورزی استان مسایل و پیشنهادهایشان را ارایه دادند.
متضرر شدن مردم و به خصوص کشاورزان و باغداران به خاطر کمبود و یا نبود صنایع تبدیلی ، ضرورت توجه به صنعت پرورش بوقلمون و افزایش ذائقه مردم برای قرارگیری گوشت این طیور مفید در سفره خانوادهها ، تولید مازاد بعضی محصولات کشاورزی و زیان دیدن کشاورزان به خاطر رعایت نشدن الگوی کشت و نبود برنامه ریزی مناسب ، ضرورت توجه و برنامهریزی مناسب برای کشت و نیز قیمت محصول راهبردی پنبه ، نبود طرحهای تحقیقی به غیر از سیب زمینی در سایر فراوردههای کشاورزی ، کم توجهی خانوادهها به تحصیل فرزندانشان در حوزه کشاورزی در دانشگاهها ، برون رفت از انجام صوری تحقیق و نوشتن پایان نامههای کشاورزی و نتیجهگیری حرفهای از پژوهشها در عمل و ضرورت توجه به تحقیقات مناسب در زمینه سرمازدگی محصولات باغی و کشاورزی از عمده مسایل مطرح شده در این نشست بودند.
۶۰۱۹ /۶۰۱۶