به گزارش روز سهشنبه ایرنا از میراث فرهنگی اردبیل ، نادر فلاحی گفت: این مطالعات به لحاظ قوم شناسی و گردشگری در دوره عصر آهن انجام می شود.
او افزود: مطالعات باستانشناختی با هدف شناخت پیشینه و گذشته این سرزمین و نقش آن در توسعه گردشگری و با هدف احیای جاده ابریشم انجام میشود.
فلاحی همچنین با اشاره به شاخصههای اصلی این پژوهش بیان کرد: در این طرح بررسی مسیرها بر اساس شاخصههایی چون رودخانههای فصلی و دائمی، چشمهها، گورستانهای باستانی، تپههای استقراری، آبادیها، راههای ارتباطی، استقرارهای موقتی و دائمی ایلات باستانی و ایلات شاهسون و تبیین مسیر اصلی حرکت به سمت دامنههای کوهستان سبلان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل با اشاره به همکاری دانشگاه آذربایجانشرقی، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه محقق اردبیلی در این طرح گفت: این پژوهش میدانی توسط تیم تخصصی متشکل از کارشناسان در حال اجرا است.
او با بیان اینکه اقلیم این منطقه حیات و معیشت عشایر را فراهم کرده ، اظهار داشت: مطالعه تاریخ، فرهنگ و گذشته عشایر موجب واکاوی بخش مهمی از تاریخ این استان میشود.
عشایر استان اردبیل از ۴۵ طایفه مستقل تشکیل شده که در هزار و ۵۲۷ اوبا، ۵۲۷ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم و ۵۱ سامانه زندگی میکنند.
در مقایسه با جمعیت عشایری کشور عشایر شاهسون اردبیل ۶.۵ درصد از جمعیت عشایر کشور را تشکیل میدهند و در قیاس با جمعیت استان اردبیل ۶ درصد از جمعیت استان را به خود اختصاص دادهاند.
عشایر استان اردبیل سالانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار تن شیر، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر و هزار و ۵۰۰ تن پشم و ۱۳ هزار و ۶۰۰ متر مربع صنایع دستی تولید میکنند. برخی از عشایر عشایر استان به شغل باغبانی و کشاورزی نیز مشغول هستند ولی در مجموع تولیدات عشایر استان از لحاظ وزنی ۱۵۹ هزار تن و از لحاظ ریالی ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
۶۰۱۸/ ۱۲۵۷