مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل گفت: در حال حاضر 308 سازمان مردم نهاد در اردبیل با دارا بودن پروانه رسمی فعالیت میکنند.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، شفیع شفیعی در نشست خبری مدیران دستگاههای صادرکننده پروانه فعالیت سازمانهای مردم نهاد اردبیل اظهار کرد: 22 مرداد روز تشکلها و مشارکت اجتماعی است که در این ایام برنامههای مختلفی با همکاری و مشارکت مراجع صادر کننده پروانه فعالیت سازمانهای مردم نهاد برگزار شد تا زمینه تبلیغ و ترویج فعالیتهای این مجموعه به شکل مناسب فراهم آید.
وی خاطرنشان کرد: از 308 سازمان مردم نهاد فعال در استان 199 سمن به صورت استانی و 109 سمن نیز به صورت شهرستانی فعال هستند که این فعالیتها در حوزههای مختلف است.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل به پنج دستگاه مرجع صدور پروانه فعالیت برای سمنها اشاره کرد و گفت: از 308 سمن فعال 39 درصد آنها زیرمجموعه وزارت کشور، استانداریها و فرمانداریها، 28 درصد توسط ورزش و جوانان، 20 درصد توسط بهزیستی و 10 درصد توسط نیروی انتظامی و سه درصد نیز توسط فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز فعالیت دریافت کردند که در استان اردبیل نیز با صدور پروانه از طریق این مراجع سمنها در طول سال فعالیت میکنند.
شفیعی به موضوعات هشتگانه فعالیت سمنهای اشاره کرد و افزود: این فعالیتها شامل امور فرهنگی، بهداشت و سلامت، اجتماعی، عمران، آبادانی، علوم و فناوری، محیط زیست و منابع طبیعی، توسعه پایدار، امور بینالملل و شبکه تشکلهای مردم نهاد است که در طول سال در این حوزهها برنامههایی از طریق سمنها عملیاتی و اجرایی میشود.
وی بیان کرد: ما در همه حوزههای اجتماعی اعم از نیکوکاری و امور خیریه، آسیبهای اجتماعی، توسعه اجتماعی، امور ورزش، حقوق شهروندی، زنان و خانواده، کودکان، اقوام، امور جوانان و در بخش محیط زیست و منابع طبیعی فعالیتهای خوبی را از طریق این تشکلها شاهد هستیم.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل ادامه داد: علاوه بر این سازمانهای مردم نهاد سایر تشکلها نیز در سطح استان در قالب مشارکتهای اجتماعی فعال هستند که از جمله آن میتوان پایگاههای مقاومت بسیج محلات، انجمنهای اسلامی مساجد، کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، جمعیت هلال احمر، مراکز نیکوکاری کمیته امداد، هیئت امنای مساجد و ... را نام برد.
شفیعی تصریح کرد: این نهادهای مردمی نقش بسزایی در مشارکت های اجتماعی از قبیل مشارکت در مدیریت بحران، کاهش آسیبهای اجتماعی، مسایل عمرانی، مسایل اقتصادی و حمایت از اشتغال جوانان دارند که قطعا فعالیت آنها زمینه توسعه مشارکتهای مدنی را در جامعه فراهم کرده است.
وی جمع کل مشارکتهای نقدی و غیرنقدی را از طریق این مجموعهها یادآور شد و گفت: براساس آمارهای موجود در قالب جذب مشارکتهای مردمی توسط 60 تشکل مردم نهاد پایگاهها و کانونهای مساجد استان اردبیل بیش از 40 هزار و 869 میلیون ریال جمعآوری مبالغ انجام شده که در نوع خود بینظیر است.
دبیر هیئت نظارت بر تشکلهای مردم نهاد استان اردبیل بیان کرد: البته در مراکز دانشگاهی نیز شاهد فعالیت انجمنهای علمی، فرهنگی و مجموعههای توسعهای در این حوزه هستیم که قطعا زمینه فعالیتهای موثر را نیز فراهم می کند.
شفیعی ادامه داد: نظام اجتماعی متشکل از نظام دولتی، بخش خصوصی و جامعه مدنی است که حضور احزاب، مطلوعات و رسانهها و جلب مشارکتهای مردمی از ظریق سمنها زمینه قدرتمندی مردم را در جامعه پویایی و حرکت تحولآفرین را فراهم میکند.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل به نقش تشکلهای مردم نهاد نیز اشاره کرد و گفت: این تشکلها رابط مردم و دولت هستند و در راستای توانمندسازی جامعه و بحث مطالبهگری بسیار موفق و شایسته عمل میکنند.
شفیعی به داوطلبانه بودن فعالیت این تشکلها اشاره و تصریح کرد: سمنها مجموعههای غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیرتجاری هستند که افراد داوطلبانه و با ماهیت ایثارگرانه سعی دارند در هر حوزهای که آسیب و تهدیدی را تشخیص دهند ورود کرده و نسبت به رفع دغدغهها تلاش و همت کنند.
وی خاطرنشان کرد: این تشکلها در مسیر فعالیت خود نباید توقع مالی و کمک دولتی داشته باشند ولی به دلیل نوپا بودن این سمنها ما وظیفه خود میدانیم که در حد توان از این سمنها حمایت کنیم.
دبیر هیئت نظارت بر تشکلهای مردم نهاد استان اردبیل اظهار کرد: در همین راستا درسال گذشته از فصل 5 اعتبارات 200 مییلون تومان به برنامهها و فعالیت سمنها کمک کردیم و بر این باوریم کار سمنها با کار پیمانکاری و موسسات تجاری متفاوت است و سمنها باید در مسیر پویایی و حرکت نوپای خود به استقلال مالی برسند تا به صورت مستقل بتوانند فعالیتهای خود را انجام دهند.
انتهای پیام
کپی شد