به گزارش ایرنا ، نادر فلاحی روز پنجشنبه در همایش اقتصاد مقاومتی و توسعه طرحهای سرمایهگذاری و اشتغالزا در خلخال افزود: در این راستان ۲۶ استعلام مربوط به ایجاد و راهاندازی طرحهای بومگردی و توسعه گردشگری به یک استعلام کاهش یافت.
او گفت: این استعلام نیز مربوط به استعلام از بخشداریهای مناطق مختلف استان بوده و در صورتی که بخشداری محل مورد اجرای طرح اقدام به تایید اهلیت متقاضی و استحکام بنای مورد نظر برای اجرای طرح بومگردی روستایی کند، مجوز راهاندازی این طرحها در مدت ۲۴ ساعت صادر خواهد شد.
وی بیان کرد: با هدف تسهیل در سرمایهگذاریهای اقتصادی در بخش گردشگری استان و حمایت همهجانبه از سرمایهگذاران متقاضی طرحهای سرمایهگذاری اقتصادی در بخش گردشگری بسیاری از وظایف در حیطه اختیار اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگی استان به شهرستانها تفویض اختیار شده و سرمایهگذاران متقاضی برای دریافت بسیاری از مجوزهای مربوط به این بخش نیازی به مراجعه به مرکز استان ندارند.
به گفته فلاحی، اجرای طرحهای بومگردی در مناطق مختلف استان با در نظر گرفتن حفظ زیست بوم مناطق و استفاده از امکانات سازگار با محیط اجرا می شود طوریکه در طرح بومگردی مشگینشهر از نمای سنگی ، گرمی مغان از نمای کاه گلی و در خلخال از واحدهای چوبی سازگار با محیط جنگلی این شهرستان استفاده میشود.
وی با بیان اینکه در روستای کزج محل اجرای نخستین طرح بومگردی استان اردبیل از توابع بخش خورش رستم خلخال مجوز راه اندازی ۱۱ طرح بومگردی صادر شده و صدور مجوز برای ۳۰ طرح جدید نیز در دست اقدام است، اظهار کرد: برای سهولت در صدور مجوزها هماکنون همه موارد اداری مربوط به این کار به اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری خلخال تفویض اختیار شده است.
او گفت: با هدف حمایت مالی از سرمایهگذاران طرحهای بزرگ گردشگری خلخال مسیر دریافت تسهیلات بانکی سرمایهگذاران به صندوق توسعه ملی هدایت شده و با صدور مجوز لازم از سوی رئیس سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری پرداخت تسهیلات به طرحهای گردشگری در حال اجرا با کارمزد چهار درصد صورت خواهد گرفت.
او با بیان اینکه در سال گذشته و امسال ضریب اشغال تخت هتلهای خلخال ۱۰۰ درصد بوده ، افزود: با توجه به اقدامات مناسب صورت گرفته در سالهای اخیر خلخال به عنوان قطب سوم گردشگری استان اردبیل پس از سرعین و مشگینشهر تبدیل شده و با توجه به سرمایهگذاریهای کلان بخش خصوصی در زمینه گردشگری این منطقه از جمله در حال ساخت بودن بزرگترین پل معلق در ازناو ، سبقت از شهرستانهای برتر دور از انتظار نیست.
او با بیان اینکه با اجرای طرح زمستان بیدار گردشگری زمستانی تعطیل استان اردبیل احیا شده ، اظهار داشت: در راستای ادامه این طرح موفق که از زمستان سال آغاز شده ، برنامههای بلند مدتی در حال
طرحریزی است و در حالی که پیش از این استان اردبیل تنها یک پیست اسکی در منطقه آلوارس داشت هم اکنون سه پیست اسکی استاندارد در سه منطقه استان در حال اجرا میباشد.
در این همایش که با حضور نمایندگان مردم استانهای آذربایجانشرقی ، گیلان و جمعی از صاحبنظران اقتصاد کشور با هدف زمینهسازی برای حل مشکل بیکاری خلخال در مجتمع فرهنگی ارشاد اسلامی این شهر برگزار شد، راهکارهای برونرفت خلخال از بنبست اقتصادی ، حل ریشهای مشکل اشتغال مردم و توسعه همهجانبه منطقه ارائه شد.
۷۱۱۹/۶۰۱۸