ربعلی جهانی ، مدیر جهاد کشاورزی بیلهسوار روز شنبه به ایرنا گفت: امسال در نخستین مرحله از کشت این محصول ۷۴۰ هکتار زمین کشاورزی زیرکشت این محصول رفت.
به گفته وی ، در سالهای گذشته کشاورزان بدلیل هزینههای بالای تولید، مکانیزه نبودن کشت، نبود نیروی کارگری و افزایش هزینههای مربوط به کاشت، داشت و برداشت تولید این محصول را در منطقه مغان متوقف کرده بودند.
وی اضافه کرد: کشت پنبه با توجه به حمایتهای دولت و سیاستهای ویژه درباره خرید تضمینی آن، امسال جان گرفته و ارقام مای، لیدر، لودوز و ماکسا با میانگین متوسط عملکرد بیش از سه تن در هکتار در بیلهسوار کاشته شده است.
وی پیشبینی کرد که امسال ۲ هزار و ۱۰۰ تن پنبه از این میزان سطح زیر کشت برداشت شود.
جهانی افزود: مباحث مربوط به اشتغالزایی، تامین مواد اولیه صنایع نساجی و کارخانجات پنبه پاککنی موجود در کشور و سایر صنایع وابسته و همچنین رعایت تناوب زراعی و در نهایت حفظ و پایداری تولید از جمله صرفههای اقتصادی مربوط به کشت پنبه است.
جهانی توان اشتغالزایی پنبه در بخش کشاورزی را ۲.۵ برابر سویا، چهار برابر ذرت و کلزا و ۶ برابر گندم دانسته و گفت: این محصول به دلیل مبادلات وسیع تجاری به "طلای سفید" لقب گرفته و از اهمیت اقتصادی فراوانی برخوردار است.
۶۰۱۸/۶۰۱۶