به گزارش ایرنا ، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل روز چهارشنبه در این مراسم که در مسجد امیرالمومنین (ع) مشگین شهر برگزار شد ، به تشریح شخصیت برجسته سیاسی و مذهبی آن مرحوم پرداخت.
آیتالله سیدحسن عاملی افزود: سادهزیستی، زهد، تقوی، پارسایی، داشتن بینش سیاسی عمیق و عمل به تکلیف الهی از خصوصیات برجسته آیتالله مشگینی بود.
وی همچنین با اشاره به تالیف دهها جلد کتاب جامع توسط آن مرحوم جایگاه علمی و دینی آیتالله مشگینی را در کشور بسیار قابل توجه دانست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تببین نقش علما در جامعه پرداخت و مقابله با بدعت و خرافهگری و مبارزه با ظلم و ناعدالتی را از جمله وظیفه خطیر روحانیون و علما بیان کرد.
او با بیان اینکه اختلاس و رشوه ریشه در فرهنگ عمومی جامعه دارد، خواستار ورود علما به فرهنگسازی در این زمینه شد.
امام جمعه اردبیل همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توسعه روز افزون شهرستان مشگینشهر در زمینههای مختلف عمرانی، صنعتی و گردشگری از تلاشهای فرماندار این شهرستان قدردانی کرد.
همزمان با سالروز ارتحال آیتالله مشگینی از سردیس آن مرحوم در خیابان آیتالله مشگینی مشگین شهر رونمایی شد.
آیت الله "علی اکبر فیض" معروف به "مشکینی" در سال ۱۳۰۰ هجری شمسی در روستای اَلنی از توابع مشکین شهر (استان اردبیل) چشم به جهان گشود.
وی در درسهای خارج فقه و اصول آیات عظام بروجردی (ره) و محقق داماد (ره) شرکت کرد و در نجف اشرف نیز به محضر عالمان و استادان آن دیار شرفیاب شد و در درس خارج امام خمینی (ره) حضور یافت.
آیت الله مشکینی، کتابهای فراوانی در زمینههای گوناگون علوم اسلامی تالیف و منتشر کرد که از جمله میتوان به اصطلاح الاصول، مصطلحات الفقه، ازدواج در اسلام، مفتاح الجنان (کتاب دعا تکمیل مصباح المنیر) و قصار الجمل (احادیث کوتاه تحت عناوین لغوی در ۲ جلد) اشاره کرد.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، آیت الله مشکینی در مسئولیتهای گوناگونی به ایفای نقش پرداخت، از جمله آنها میتوان به عضویت در خبرگان تدوین قانون اساسی، ریاست مجلس خبرگان رهبری در سه دوره، امامت جمعه قم با حکم امام خمینی(ره)، عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و ریاست شورای بازنگری قانون اساسی اشاره کرد.
این عالم ربانی در هشتم مردادماه ۱۳۸۶ ندای حق را لبیک گفت و به دیدار معبود خود شتافت.
۷۱۱۷/۶۰۱۸