معاون امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اردبیل گفت: در سه سال گذشته 20 هزار هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی استان اردبیل در برابر تصرف و تخریب سودجویان مورد صیانت قرار گرفته است.
به گزارش ایلنا، یوسف خدادادی در جلسه حفظ حقوق بیتالمال در اردبیل اظهار کرد: ما در کنار خلع ید هزاران هکتار از اراضی ملی در سالهای اخیر سعی کردیم تا از این مواهب خدادادی صیانت کنیم و جلوی شخمزدنها و کشت محصولات گرفته شود.
وی خاطرنشان کرد: از یک میلیون و 70 هزار هکتار اراضی ملی استان یک میلیون آن مرتع است که به عنوان یک منبع غنی برای تقویت و توسعه دامداری محسوب میشود که قطعا در کنار جلوگیری از تخریب و تصرف به غنای این منابع کمک کردیم.
رئیس ستاد حفظ حقوق بیتالمال استان اردبیل گفت: ما با همکاری منابع طبیعی، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی سعی در صیانت از این سرمایههای ملی داریم تا شرایط مطلوبی را برای بهرهبرداران واقعی فراهم آوریم.
خدادادی از مراتع به عنوان منابع غنی و متعلق به مردم یاد کرد و افزود: آنهایی که به این سرمایه ملی متعرض میشوند قطعا دنبال سودجوئی و فرصتطلبی هستند که ضرورت دارد با اقدامات مراقبتی و صیانتی جلوی این تاراج ملی گرفته شود.
به ازای هر 11 هزار هکتار اراضی منابع طبیعی استان، یک مامور داریم
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل نیز در این جلسه ضرورت توانمندسازی مراتع را با توزیع بذر و تقویت نظارت مجریان و بهرهبرداران را یادآور شد و گفت: حفاظت منابع طبیعی با همکاری و مشارکت یگان حفاظت انجام میشود تا با همراهی 90 نفر نیروی حفاظتی صیانت از یک میلیون هکتار اراضی انجام شود به طوری که به ازای هر 11 هزار هکتار اراضی ما یک مامور در حوزه صیانت و مراقبت داریم.
شهامت بیان کرد: یکی از کارهای صیانتی ما در این بخش اجرای طرح کاداستر در اراضی ملی است که با یک پایش درست و راهکار منطقی GIS بتوان عرصههای ملی را مورد مراقب قرار داد.
وی گفت: 800 هکتار از اراضی ملی استان در سال گذشته در قالب طرح کاداستر مورد مراقبت قرار گرفت و امسال 260 هزار هکتار عقد قرارداد انجام شده تا با عملیاتی شدن طرح کاداستر و سنددار شدن این اراضی جلوی سودجوییها و فرصتطلبیها گرفته شود.
هدایت افزود: عرصه منابع طبیعی عرصه بینظیری است که قطعا با برنامهریزیهای درست در حفظ و حراست از این سرمایهها میتوان بهرهبرداریهای درست و منطقی را از آنها انجام داد.