رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل گفت: سند آمایش استان اردبیل در بهترین شرایط و با اثرسنجی مناسب و مطلوب تهیه شده و در قیاس با سایر استان‌ها از برجستگی‌های ممتازی برخوردار است.

به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، داود شایقی در جلسه شورای برنامه‌ریزی استان اردبیل اظهار کرد: با مطالعات دقیق و همراهی نخبگان، دانشگاهیان و مدیران دستگاه‌های اجرایی این سند در حال تدوین نهایی است و اجازه نخواهیم داد تا سند آمایش استان در کتابخانه‌ها خاک بخورد بلکه با تدوین و طراحی بخش تفصیلی سند سعی خواهیم کرد تا زمینه اجرایی آن به خوبی فراهم آید.
وی با بیان اینکه در چندین جلسه بررسی سند آمایش استان در دستور کار شورای برنامه‌ریزی قرار گرفته و براساس شرح خدمات سازمان برنامه و بودجه در حال تدوین نهایی است، خاطرنشان کرد: از اردیبهشت ماه سال گذشته و با برنده شدن شرکت مآب تدوین سند آمایش استان شروع شده و تدوین این سند مراحل پایانی را سپری می‌کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل افزود: شرکت مهندسی مشاور توسعه شهر به عنوان دومین شرکت حاضر در این مناقصه به عنوان ناظر انتخاب شده تا با نظارت کارشناسان سازمان برنامه و بودجه و دفتر آمایش منطقه‌ای تهیه و تدارک این سند به سرعت انجام شود تا زمینه اجرایی شدن آن در سطح استان به وجود آید.
شایقی گفت: ما مشارکت خوب دستگاه‌های اجرایی را در تدوین این سند شاهد بودیم و با بروزرسانی اطلاعات و آمار سعی کردیم تا در فاز اول نتیجه مطالعات را در پنج فصل نخست در شورای برنامه‌ریزی قبل مطرح و به تصویب برسانیم و در جلسه امروز نیز چشم‌انداز مطالعات آمایش از سوی مشاور ارائه می‌شود.
وی ادامه داد: با تاکید استاندار اردبیل ما در هفته‌های آینده نشستی را با اساتید و نخبگان دانشگاهی برگزار خواهیم کرد تا جمع‌بندی نظرات آنها را نیز شاهد باشیم تا کار در این حوزه به سرانجام مناسب و مطلوب برسد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اردبیل بیان کرد: در سند آمایش استان چشم‌انداز 1424 هدفگذاری شده تا در بخش‌های مختلف اعم از کشاورزی، گردشگری، صنعت و خدمات الگوهای توسعه استان مورد توجه قرار گرفته و شرایط اجرایی مطلوبی را نیز در بخش‌های مختلف شاهد باشیم.
 
نوآوری و رقابت‌پذیری شاخصه سند آمایش اردبیل

مشاور سند آمایش استان اردبیل نیز در این جلسه با بیان اینکه در این سند و در پنج سناریوی طراحی شده توسعه استان تا افق 1424 مدنظر قرار گرفته است، اظهار کرد: عدم تعادل در حوزه حمل و نقل و توسعه شبکه راه‌ها و بزرگراه‌ها ضرورت توجه به توسعه لجستیکی و اتصال اردبیل به شبکه ریلی تا بندر باکو، عدم تعادل و ارتباط بین بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات، فصلی بودن کارکرد استان در حوزه‌های مختلف به ویژه صنعت گردشگری، بی‌توجهی به شایستگی‌های محوری به ویژه شایستگی‌های حوزه اکوسیستم و منابع طبیعی، آب و خاک و همچنین غفلت از توازن منطقه‌ای و محلی نمود بیشتری یافته است.
آقایی ضرورت توجه به پتانسیل‌های معدنی استان با رعایت موازین زیست محیطی و توجه به مبانی اقتصاد سبز را یادآور شد و گفت: در شمال این استان وجود دو نهاد منطقه‌ای همچون کشت و صنعت مغان و پارس و ضرورت الگوهای جدید و نوآورانه در تحقق نظریه توسعه‌ای به همراه تقویت 14 خوشه صنعتی پیش‌بینی شده در الگوهای توسعه استان ضروری به نظر می‌رسد.
وی اضافه کرد: سه شاخصه رقابت‌پذیری، نوآوری و همچنین توجه به صنایع دانش بنیان در استان اردبیل بسیار ضروری به نظر می‌رسد که در کنار توانمندسازی جوامع محلی باید آموزش و مهارت‌آموزی و ادغام کارکردهای حوزه گردشگری، صنایع غذایی و تبدیلی و توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان از اهم موارد است.

مشاور سند آمایش استان اردبیل بیان کرد: در افق 1424 استان اردبیل استانی متعادل، پایدار، رقابت‌پذیر با آهنگ فراتر از رشد منطقه‌ای، پیشگام در توسعه مرزهای دانش و علم پیش‌بینی شده تا با تکیه بر صنایع نوآور صدور خدمات فنی و مهندسی و تکیه بر جامعه کارآفرینی بتوانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم.
آقایی ضرورت بهره‌گیری از نظرات متخصصان، کارشناسان و دانشگاهیان را در تدوین نهایی این سند یادآور شد و تصریح کرد: ما خوشحال هستیم که در همه حوزه‌های توسعه این استان با ارائه پایه‌های نظری و علمی و توجه به همسایگی این استان با کشور آذربایجان و بازار بکر حوزه قفقاز می‌توانیم در سال‌های آینده به جهش اقتصادی بیش از گذشته امیدوار بود. Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.