دبیر کل اتاق اکو گفت: در سال 2021 میلادی مدیریت اتاق اکو از استانبول ترکیه به تهران در کشور ایران منتقل خواهد شد.
به گزارش ایسنا، منطقه اردبیل، آدام کولا در مراسم آغازین دومین کنفرانس گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در اردبیل اظهار کرد: خوشحال هستیم که اردبیل به عنوان دومین شهر میزبان این رویداد انتخاب شده که در مدت کوتاه اقامت در این استان با ظرفیتها و توانمندیهای این شهر و مناطق همجوار آن آشنا شدیم و قطعا برای سرمایهگذاری فرصت و زمینه خوبی در این شهر در حوزه گردشگری سلامت فراهم و مهیا شده است.
وی با بیان اینکه ایران با همسایگی کشورهای عضو اکو به عنوان تاثیرگذارترین کشور در عرصه دیپلماسی سیاسی، فرهنگی و گردشگری میتواند در توسعه این بخش موثر باشد، خاطرنشان کرد: ما در این کنفرانس بینالمللی نه تنها شاهد حضور اعضای اکو هستیم بلکه از کشورهای مختلف از آلمان، آمریکا و کانادا گرفته تا یونان میهمانانی در این کنفرانس حضور دارند تا سطح علمی این کنفرانس ارزشمند و وزین باشد.
دبیر کل اکو به فعالیت اتاق اکو در سطح جهانی و بینالمللی اشاره کرد و گفت: برای همه کشورهای عضو اکو این اتاق مرجع رسمی برای توسعه روابط به شمار میرود به طوری که هم اکنون 10 کشور عضو اکو هستند و قرار است اتاق اکو که هم اکنون در استانبول مستقر است در سال 2021 به ایران منتقل شود.
آدام کولا سه کشور ایران، پاکستان و ترکیه را از بنیانگذاران سازمان همکاریهای مشترک اقتصادی اکو اعلام کرد و افزود: ما برای اولین بار شاهد راهاندازی کمیته اجرایی در تاشکند ازبکستان بودیم که در سالهای آینده با محوریت کشورهای عضو اکو کمیتههای تخصصی شکل گرفته و فعالیت خود را انجام میدهند.
وی به برخی عقبماندگیهای حوزه بهداشت و سلامت اعضای اکو اشاره و تصریح کرد: سلامت از محورهای اساسی توسعه جوامع به شمار میرود که در این بین امیدواریم توسعه کمی و کیفی را در بخش سلامت و در بین کشورهای عضو اکو شاهد باشیم.
دبیر کل اکو جمعیت کشورهای عضو اکو را بیش از 480 میلیون نفر اعلام و تصریح کرد: این خود ظرفیت بالقوهای است که باید در تعاملات حوزههای بهداشتی و درمانی و گردشگری و فرهنگی استفاده کنیم که در این باب امیدواریم مدلی که ارائه میشود یک مدل کارآمد همراه با حفظ مالکیت مادی و معنوی برای اعضای این کشورها باشد.
در این مراسم دبیر دولت افغانستان نیز با بیان اینکه ایران از دیرباز کشوری قابل اتکا برای افغانستان به شمار میرود، اظهار کرد: ریشههای فرهنگی، اقتصادی و تجاری ایران و افغانستان به ویژه عبور از شاهراه جاده ابریشم زمینه تجارت و توسعه روزافزون را در آسیای شرقی و جنوبی فراهم کرده است.
عبدالجبار شولگری گفت: کشور افغانستان امروز به رغم تهدیدهای متعدد در سالهای گذشته به یک کشور باثبات تبدیل شده و ما آماده بهرهگیری از تجربیات موفق ایران در حوزه گردشگری و به ویژه گردشگری سلامت هستیم.
وی ادامه داد: ما برای اینکه بتوانیم در این حوزه بتوانیم به اهداف مورد نظر و تحول اقتصادی دست یابیم قطعا در کنار بهرهگیری از توانمندیهای فرهنگی، آداب و رسوم و توسعه حوزههای مختلف به راحتی میتوانیم از تبادل تجربیات کشور ایران استفاده کرده و حرکت روزافزونی را در مسیر ارتقای سلامت و افزایش توانمندیها رقم بزنیم.
دومین کنفرانس بین المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو در حالی از امروز و با آئین افتتاح رسمی در سالن دانشگاه محقق اردبیلی کلید خورد که عصر امروز نیز بخش نمایشگاهی این کنفرانس فعالیت خود را آغاز میکند تا اردبیل در یک فرصت استثنائی بتواند در کنار میزبانی شایسته از میهمانان خارجی و داخلی توانمندیهای خود را به رخ کشیده و بیش از گدشته در این عرصه موفق عمل کند. Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
کپی شد