به گزارش ایرنا، به تازگی با ورود مجموعه استانداری به بحث ساماندهی اساسی برخی از محلات اردبیل و مطالعات جامع در این زمینه اقدام های ریشه ای در این زمینه آغاز شده و انتظار می رود طرح بازآفرینی نیز سرعت لازم را به خود گیرد.
هم اکنون بافت اکثریت شهرهای استان دچار فقر شهری، هویتی و ناپایداری بوده و نیاز است که گام های موثرتری برای رفع این نارسایی و کمبودها برداشته شود.
بر اساس آمارهای رسمی، در استان اردبیل در مجموع بیش از 2 هزار و 669 هکتار با سکنه بیش از 141 هزار نفر شامل یک هزار و 145 هکتار سکونت گاه غیر رسمی و نیز حدود یک هزار و 523 هکتار بافت ناکارآمد میانی شناسایی شده که حدود 30 درصد مساحت شهرهای مورد مداخله استان را شامل می شود.
با اینکه دولت در سال های اخیر با تشکیل ستاد بازآفرینی شهری اقدامات اساسی برای نوسازی و بازسازی فرسوده شهری و چاره اندیشی برای رفع کاستی های اجتماعی، فرهنگی و مبلمان مناطق حاشیه ای شهر ها انجام داده اما همچنان نیاز به فعالیت بیشتر برای زدودن آثار فرسودگی عمرانی و اجتماعی در این بافت ها می باشد.
در حال حاضر از 21 شهر استان اردبیل اکثریت آنها دارای بافت روستایی بوده و مهم ترین و بزرگترین آنها نیز با مشکل حاشیه نشینی مواجه هستند.
** بازآفرینی شهری در استان اردبیل تسریع می شود
محبوب حیدری مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: در تلاش هستیم بازآفرینی شهری در محلات مختلف را تسریع دهیم.
وی با بیان اینکه مطالعات اولیه و نحوه بازآفرینی 60 محله در استان انجام شده ، افزود: 20 محله در اردبیل ، 12 محله در مشگین شهر ، 11 محله در پارس آباد مغان و هفت محله در خلخال بعنوان بافت فرسوده ناکارآمد شناسایی شدند.
وی بیان کرد: در حال حاضر 963 هکتار از مساحت شهر اردبیل ، 248 هکتار از مساحت پارس آباد ، 95 هکتار از مساحت مشگین شهر و 84 هکتار از مساحت شهر خلخال بافت فرسوده ناکارآمد است.
وی افزود: بر اساس ماده 59 قانون توسعه ششم تا سال 1400 در مشگین شهر 12 محله بازآفرینی می شود و از این تعداد چهار محله در سال 97 و سه محله در سال 98 و سه محله در سال 99 و مابقی در سال 1400 در برنامه باز آفرینی شهری استان لحاظ شده است.
** طرح بازآفرینی 3 شهر استان اردبیل عملیاتی می شود
شهرام باباخانی معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل نیز گفت: امسال طرح بازآفرینی 3 شهر اردبیل ، پارس آباد و مشگین شهر با ابلاغ اعتبارات لازم عملیاتی می شود.
وی افزود: با توجه به ابلاغ موافقتنامه بازآفرینی شهری استان اردبیل با 393 میلیارد ریال اعتبار در اواخر سال 97 مقرر شد در سه شهرستان اردبیل، پارس آباد و مشگین شهر باز آفرینی شهری پروژه ها در قالب روبنای ساختمان ها و بهسازی معابر و توانمندسازی اجرایی شود.
باباخانی اظهار داشت: فراهم نمودن شرایط برای بالا بردن سطح زندگی در محلات فرسوده از سیاست های بازآفرینی شهری است و بر این اساس 40 محله این شهرها تا سال 1400 در دستور کار احیا قرار گرفته و طرح جامع استانی در این زمینه نهایی شده است.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل افزود: مباحث بازآفرینی و پروژه های تعریف شده در استان به فراخور نیاز پیش رفته و در حال حاضر پروژه های بازآفرینی سال 97 در حال نهایی شدن است.
وی با اشاره به میزان هماهنگی وضع اجتماعی و فرهنگی محله ها با پروژه های بازآفرینی اضافه کرد: وضعیت اجتماعی و فرهنگی هر شهر با دیگری متفاوت است و عموما در بافت های تاریخی به دلیل نبود اعتماد به سیستم استقبال چندانی از پروژه های جدید دیده نمی شود.
باباخانی بیان کرد: هر محله دارای قوانین منحصر به خود است و چون زمین های خالی برای پروژه وجود ندارد نمی توان پروژه های هم شکلی را برای بافت های قدیمی ایجاد کرد.
معاون بازآفرینی شهری راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: معمولا از مسائل فرهنگی چندان استقبالی نمی شود ، همچنین درباره تعریض خیابان ها و کوچه ها مقاومت وجود دارد و امیدواریم با هماهنگی دستگاه های دیگر این قبیل مشکلات حل شوند.
وی اضافه کرد: در شهرهای مشگین شهر ، پارس آباد ، خلخال ، گرمی و اردبیل محله های هدف شناسایی شدند و 11 پروژه مشارکتی به صورت آماده سازی، ساخت واحدهای مسکونی و تجاری و خدماتی در دستور کار اس و برای اجرای آن 2 هزار میلیار ریال اعتبار پیش بینی شده است .
** صاحبان خانه های فرسوده اردبیل تسهیلات می گیرند
رحمان روحی رییس ستاد باز آفرینی شهری استان اردبیل هم از پرداخت تسهیلات برای احیای منازل واقع شده در بافت فرسوده این استان خبر داد و افزود: متقاضیان واجد شرایط می توانند با مراجعه به ادارات راه و شهرسازی و یا سامانه مربوطه از این تسهیلات استفاده کنند.
وی بیان کرد: ساکنان واقع شده در بافت های فرسوده استان می توانند با بهره گیری از تسهیلات نسبت به نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی خود اقدام کنند.
وی همچنین اظهار داشت: مبلغ این تسهیلات برای هر واحد مسکونی 400 میلیون ریال است و علاوه برآن 150 میلیون ریال به عنوان ودیعه مسکن در اختیار متقاضی قرار می گیرد.
روحی به اختصاص 90 میلیارد ریال برای بازآفرینی و بهسازی محله های ناکارآمد شهری در استان اشاره کرد و افزود: پارسال از تعداد 2 هزار و 500 محله ناکارآمد شناسایی شده در کشور ، 60 محله در استان اردبیل شناسایی شده بود و امسال نیز 17محله دیگر شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه از 17 محله شناسایی شده سه محله در شهرستان مشگین شهر واقع شده از جذب نشدن بموقع اعتبارات تخصیصی توسط شهرداری و دیگر ادارات مرتبط انتقاد کرد.
** ساماندهی محلات کم برخودرار استان سرعت می گیرد
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل با اشاره به سرعت گرفتن بحث ساماندهی محلات کم برخودار در استان گفت: در سه محله کم برخوردار نیار ، پناه آباد و سلمان آباد این شهرستان امسال عملیات ساماندهی انجام می گیرد.
شفیع شفیعی افزود: سه دفتر تسهیل گری و توسعه محلی در این محلات ایجاد خواهد شد.
وی بیان کرد: ملاک انتخاب محلات ذکر شده، شاخص های جمعیتی، مسائل اجتماعی، امکانات شهری و شیوه ساخت و ساز موجود در آنها بوده و مطالعات اولیه برای شناخت این محلات در سال های گذشته صورت گرفته است.
او افزود: دفاتر تسهیل گری و توسعه محلی با رویکرد اجتماع محور و مشارکت جامعه محلی با هدف ارتقای وضعیت اجتماعی، فرهنگی، مالی، محیطی و مسکن خانوارهای ساکن در محلات کم برخوردار تاسیس و با نظارت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فعالیت می کنند.
شفیعی اضافه کرد: این دفاتر به عنوان کانون تمرکز نیروهای محلی و فرامحلی در توسعه محلی به راه افتاده و هدایت و راهبری فعالیت ها با تجمیع نیروها و ایجاد تمرکز در خدمات شهری و کاهش تداخل اقدامات موجود در محلات مربوطه را برعهده دارند.
او اظهار کرد: این موسسات بر اساس آگهی مناقصه و هم چنین انجام مصاحبه های تخصصی و ارائه سوابق کاری مرتبط از سوی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در استان انتخاب شده و هر کدام با 6 کارشناس تخصصی و یک مدیر دفتر در محلات ذکر شده مستقر شده اند.
شفیعی گفت: این دفاتر در حوزه های نوسازی و بهسازی محله، تامین خدمات شهری، توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی جامعه محلی، ظرفیت سازی و نهادسازی و نظارت و پایش به صورت 10 مرحله ای فعالیت خواهند کرد.
در سال گذشته نیز ساماندهی و مطالعه نیازهای محله ایران آباد توسط دانشگاه محقق اردبیلی انجام گرفته و اقدامات برآورد شده در سال جاری آغاز می شود.
** طرح بازآفرینی پایدار شهری خلخال اجرایی می شود
فریدون بابایی فرماندار خلخال هم در این باره گفت: مقدمات لازم برای آغاز عملیات اجرایی طرح بازآفرینی پایدار این شهر سال جدید انجام می شود.
وی افزود: برغم اینکه خلخال به عنوان نخستین شهر پیشتاز استان اردبیل در فراهم کردن مقدمات اجرای این طرح است ولی به علت تعلل برخی از دستگاه های اجرایی در برآورد هزینه های آن آغاز عملیات اجرایی این طرح ملی اندکی با تاخیر از اول سال آینده شروع می شود.
بابایی گفت: 25 میلیارد ریال اعتبار برای آغاز عملیات اجرایی این طرح در منطقه تاریخی قلعه باشی و بازار ابوذر واقع در مرکز شهر از سوی ستاد باز آفرینی پایدار شهری کشور تخصیص یافته که این اعتبار از سوی اداره کل مسکن و شهرسازی استان برای اجرای طرح تهیه و هزینه خواهد شد.
فرماندار خلخال افزود: با اجرای طرح بازآفرینی پایدار شهری زندگی اهالی ساکن در سکونتگاه های غیررسمی ، بافت فرسوده و حواشی شهر خلخال نمود بهتری خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه دولت اعتبارات مورد نیاز برای ارتقای سطح زندگی اهالی ساکن در سکونتگاه های غیر رسمی را از منابع اعتباری مختلف تامین می کند اظهارامیدواری کرد با اجرای درست این طرح در خلخال با همکاری شهرداری و دستگاه های اجرایی عضو ستاد بازآفرینی شهری ، این طرح در زندگی اهالی ساکن در حواشی شهر بطور علنی آثار مثبت خود را نشان دهد.
فاطمه جوادی شهردار خلخال هم در این باره گفت: ساکنان مناطق واقع در بافت فرسوده این شهر که اقدام به بهسازی و نوسازی واحدهای مسکونی خود کنند، از تسهیلات یارانه دار بانکی نوسازی و بهسازی مسکن بهره مند می شوند.
وی افزود: شهرداری خلخال اقدام به معرفی متقاضیان ساکن در این گونه مناطق برای دریافت تسهیلات یارانه دار به بانک های عامل می کند.
جوادی گفت: بر اساس این طرح که موضوع موافقتنامه اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای قانون برنامه پنجم کشور جهت پرداخت یارانه سود تسهیلات به متقاضیان مشمول طرح بافت فرسوده است ، 100 میلیون ریال تسهیلات بهسازی و 200 میلیون ریال تسهیلات یارانه دار نوسازی و در مجموع 300 میلون ریال وام با چهار درصد کارمزد بانکی به متقاضیان این تسهیلات در بافت های فرسوده پرداخت می شود.
او اظهار داشت: مطابق مفاد و موضوع قرارداد پرداخت تسهیلات توسط بانک توسعه تعاون بابت ودیعه مسکن و تعمیر مسکن (بهسازی و نوسازی) در قالب عقود اسلامی در محدوده محلات هدف بافت فرسوده شهری صورت خواهد گرفت.
وی با دعوت از شهروندانی که واحد مسکونی و یا ملک آنها در محلات مورد هدف بافت فرسوده شهری (مطابق نقشه دفتر فنی و شهرسازی شهرداری) واقع شده برای استفاده از این تسهیلات افزود: مالکان در صورت تمایل برای بهسازی و نوسازی ملک و اخذ تسهیلات می توانند به واحد فنی و شهرسازی شهرداری مراجعه و از مزایای این طرح بهره مند شوند.
حمید لطف الهیان، شهردار اردبیل هم با بیان اینکه حفظ معماری و اصالت محلات شهری مورد تاکید است افزود: شهرداری تلاش می کند علاوه بر حفظ بافت و معماری بافت های فرسوده شهری ،هویت و فرهنگ این مناطق با حفظ ساکنان آن حفظ شود و ساکنان بافت فرسوده راغب به ادامه سکونت در این منطقه باشند چرا که هویت این منطقه به ساکنان آنها است.
وی افزود: امروزه مدیریت شهری با چالش ها و مشکلات فراوانی در مسیر توسعه همه جانبه شهرها و ایمن ســازی محیط شــهر برای رفاه و آسایش شهروندان رو به روست.
لطف اللهیان بیان کرد: اگر چه پیدایش مفهوم بافت های فرســوده و سکونت متراکم بخش بزرگی از جمعیت شــهرها در این مناطق، چند ســالی اســت که به عنــوان یک موضــوع اصلی مدنظر برنامه ریزان شهری قرار گرفته است، ولی واقعیت این است که این پدیده مشکلی جدی اســت و به آن توجه کمتری شده است.
شهردار اردبیل گفت: آسیب شناسی از مسائل اقتصادی، اجتماعی و حقوقی این مناطق نشان می دهد که توجه به این بافت ها در سطح شهر باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی اضافه کرد: بافت فرسوده وضعیتی است که بنا به نوع مصالح و اســتحکام بناها و قدمت ساختمان ها به وجود آمده است و باید به عنوان بخشــی ثابت از برنامه های توســعه شــهری و اولویت اول در نوسازی و بهسازی مناطق شــهری قرار گیرد.
گزارش : یعقوب شاددل
7110/6016
هم اکنون بافت اکثریت شهرهای استان دچار فقر شهری، هویتی و ناپایداری بوده و نیاز است که گام های موثرتری برای رفع این نارسایی و کمبودها برداشته شود.
بر اساس آمارهای رسمی، در استان اردبیل در مجموع بیش از 2 هزار و 669 هکتار با سکنه بیش از 141 هزار نفر شامل یک هزار و 145 هکتار سکونت گاه غیر رسمی و نیز حدود یک هزار و 523 هکتار بافت ناکارآمد میانی شناسایی شده که حدود 30 درصد مساحت شهرهای مورد مداخله استان را شامل می شود.
با اینکه دولت در سال های اخیر با تشکیل ستاد بازآفرینی شهری اقدامات اساسی برای نوسازی و بازسازی فرسوده شهری و چاره اندیشی برای رفع کاستی های اجتماعی، فرهنگی و مبلمان مناطق حاشیه ای شهر ها انجام داده اما همچنان نیاز به فعالیت بیشتر برای زدودن آثار فرسودگی عمرانی و اجتماعی در این بافت ها می باشد.
در حال حاضر از 21 شهر استان اردبیل اکثریت آنها دارای بافت روستایی بوده و مهم ترین و بزرگترین آنها نیز با مشکل حاشیه نشینی مواجه هستند.
** بازآفرینی شهری در استان اردبیل تسریع می شود
محبوب حیدری مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: در تلاش هستیم بازآفرینی شهری در محلات مختلف را تسریع دهیم.
وی با بیان اینکه مطالعات اولیه و نحوه بازآفرینی 60 محله در استان انجام شده ، افزود: 20 محله در اردبیل ، 12 محله در مشگین شهر ، 11 محله در پارس آباد مغان و هفت محله در خلخال بعنوان بافت فرسوده ناکارآمد شناسایی شدند.
وی بیان کرد: در حال حاضر 963 هکتار از مساحت شهر اردبیل ، 248 هکتار از مساحت پارس آباد ، 95 هکتار از مساحت مشگین شهر و 84 هکتار از مساحت شهر خلخال بافت فرسوده ناکارآمد است.
وی افزود: بر اساس ماده 59 قانون توسعه ششم تا سال 1400 در مشگین شهر 12 محله بازآفرینی می شود و از این تعداد چهار محله در سال 97 و سه محله در سال 98 و سه محله در سال 99 و مابقی در سال 1400 در برنامه باز آفرینی شهری استان لحاظ شده است.
** طرح بازآفرینی 3 شهر استان اردبیل عملیاتی می شود
شهرام باباخانی معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل نیز گفت: امسال طرح بازآفرینی 3 شهر اردبیل ، پارس آباد و مشگین شهر با ابلاغ اعتبارات لازم عملیاتی می شود.
وی افزود: با توجه به ابلاغ موافقتنامه بازآفرینی شهری استان اردبیل با 393 میلیارد ریال اعتبار در اواخر سال 97 مقرر شد در سه شهرستان اردبیل، پارس آباد و مشگین شهر باز آفرینی شهری پروژه ها در قالب روبنای ساختمان ها و بهسازی معابر و توانمندسازی اجرایی شود.
باباخانی اظهار داشت: فراهم نمودن شرایط برای بالا بردن سطح زندگی در محلات فرسوده از سیاست های بازآفرینی شهری است و بر این اساس 40 محله این شهرها تا سال 1400 در دستور کار احیا قرار گرفته و طرح جامع استانی در این زمینه نهایی شده است.
معاون بازآفرینی شهری و مسکن راه و شهرسازی استان اردبیل افزود: مباحث بازآفرینی و پروژه های تعریف شده در استان به فراخور نیاز پیش رفته و در حال حاضر پروژه های بازآفرینی سال 97 در حال نهایی شدن است.
وی با اشاره به میزان هماهنگی وضع اجتماعی و فرهنگی محله ها با پروژه های بازآفرینی اضافه کرد: وضعیت اجتماعی و فرهنگی هر شهر با دیگری متفاوت است و عموما در بافت های تاریخی به دلیل نبود اعتماد به سیستم استقبال چندانی از پروژه های جدید دیده نمی شود.
باباخانی بیان کرد: هر محله دارای قوانین منحصر به خود است و چون زمین های خالی برای پروژه وجود ندارد نمی توان پروژه های هم شکلی را برای بافت های قدیمی ایجاد کرد.
معاون بازآفرینی شهری راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: معمولا از مسائل فرهنگی چندان استقبالی نمی شود ، همچنین درباره تعریض خیابان ها و کوچه ها مقاومت وجود دارد و امیدواریم با هماهنگی دستگاه های دیگر این قبیل مشکلات حل شوند.
وی اضافه کرد: در شهرهای مشگین شهر ، پارس آباد ، خلخال ، گرمی و اردبیل محله های هدف شناسایی شدند و 11 پروژه مشارکتی به صورت آماده سازی، ساخت واحدهای مسکونی و تجاری و خدماتی در دستور کار اس و برای اجرای آن 2 هزار میلیار ریال اعتبار پیش بینی شده است .
** صاحبان خانه های فرسوده اردبیل تسهیلات می گیرند
رحمان روحی رییس ستاد باز آفرینی شهری استان اردبیل هم از پرداخت تسهیلات برای احیای منازل واقع شده در بافت فرسوده این استان خبر داد و افزود: متقاضیان واجد شرایط می توانند با مراجعه به ادارات راه و شهرسازی و یا سامانه مربوطه از این تسهیلات استفاده کنند.
وی بیان کرد: ساکنان واقع شده در بافت های فرسوده استان می توانند با بهره گیری از تسهیلات نسبت به نوسازی و مقاوم سازی واحدهای مسکونی خود اقدام کنند.
وی همچنین اظهار داشت: مبلغ این تسهیلات برای هر واحد مسکونی 400 میلیون ریال است و علاوه برآن 150 میلیون ریال به عنوان ودیعه مسکن در اختیار متقاضی قرار می گیرد.
روحی به اختصاص 90 میلیارد ریال برای بازآفرینی و بهسازی محله های ناکارآمد شهری در استان اشاره کرد و افزود: پارسال از تعداد 2 هزار و 500 محله ناکارآمد شناسایی شده در کشور ، 60 محله در استان اردبیل شناسایی شده بود و امسال نیز 17محله دیگر شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه از 17 محله شناسایی شده سه محله در شهرستان مشگین شهر واقع شده از جذب نشدن بموقع اعتبارات تخصیصی توسط شهرداری و دیگر ادارات مرتبط انتقاد کرد.
** ساماندهی محلات کم برخودرار استان سرعت می گیرد
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اردبیل با اشاره به سرعت گرفتن بحث ساماندهی محلات کم برخودار در استان گفت: در سه محله کم برخوردار نیار ، پناه آباد و سلمان آباد این شهرستان امسال عملیات ساماندهی انجام می گیرد.
شفیع شفیعی افزود: سه دفتر تسهیل گری و توسعه محلی در این محلات ایجاد خواهد شد.
وی بیان کرد: ملاک انتخاب محلات ذکر شده، شاخص های جمعیتی، مسائل اجتماعی، امکانات شهری و شیوه ساخت و ساز موجود در آنها بوده و مطالعات اولیه برای شناخت این محلات در سال های گذشته صورت گرفته است.
او افزود: دفاتر تسهیل گری و توسعه محلی با رویکرد اجتماع محور و مشارکت جامعه محلی با هدف ارتقای وضعیت اجتماعی، فرهنگی، مالی، محیطی و مسکن خانوارهای ساکن در محلات کم برخوردار تاسیس و با نظارت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فعالیت می کنند.
شفیعی اضافه کرد: این دفاتر به عنوان کانون تمرکز نیروهای محلی و فرامحلی در توسعه محلی به راه افتاده و هدایت و راهبری فعالیت ها با تجمیع نیروها و ایجاد تمرکز در خدمات شهری و کاهش تداخل اقدامات موجود در محلات مربوطه را برعهده دارند.
او اظهار کرد: این موسسات بر اساس آگهی مناقصه و هم چنین انجام مصاحبه های تخصصی و ارائه سوابق کاری مرتبط از سوی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در استان انتخاب شده و هر کدام با 6 کارشناس تخصصی و یک مدیر دفتر در محلات ذکر شده مستقر شده اند.
شفیعی گفت: این دفاتر در حوزه های نوسازی و بهسازی محله، تامین خدمات شهری، توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی جامعه محلی، ظرفیت سازی و نهادسازی و نظارت و پایش به صورت 10 مرحله ای فعالیت خواهند کرد.
در سال گذشته نیز ساماندهی و مطالعه نیازهای محله ایران آباد توسط دانشگاه محقق اردبیلی انجام گرفته و اقدامات برآورد شده در سال جاری آغاز می شود.
** طرح بازآفرینی پایدار شهری خلخال اجرایی می شود
فریدون بابایی فرماندار خلخال هم در این باره گفت: مقدمات لازم برای آغاز عملیات اجرایی طرح بازآفرینی پایدار این شهر سال جدید انجام می شود.
وی افزود: برغم اینکه خلخال به عنوان نخستین شهر پیشتاز استان اردبیل در فراهم کردن مقدمات اجرای این طرح است ولی به علت تعلل برخی از دستگاه های اجرایی در برآورد هزینه های آن آغاز عملیات اجرایی این طرح ملی اندکی با تاخیر از اول سال آینده شروع می شود.
بابایی گفت: 25 میلیارد ریال اعتبار برای آغاز عملیات اجرایی این طرح در منطقه تاریخی قلعه باشی و بازار ابوذر واقع در مرکز شهر از سوی ستاد باز آفرینی پایدار شهری کشور تخصیص یافته که این اعتبار از سوی اداره کل مسکن و شهرسازی استان برای اجرای طرح تهیه و هزینه خواهد شد.
فرماندار خلخال افزود: با اجرای طرح بازآفرینی پایدار شهری زندگی اهالی ساکن در سکونتگاه های غیررسمی ، بافت فرسوده و حواشی شهر خلخال نمود بهتری خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه دولت اعتبارات مورد نیاز برای ارتقای سطح زندگی اهالی ساکن در سکونتگاه های غیر رسمی را از منابع اعتباری مختلف تامین می کند اظهارامیدواری کرد با اجرای درست این طرح در خلخال با همکاری شهرداری و دستگاه های اجرایی عضو ستاد بازآفرینی شهری ، این طرح در زندگی اهالی ساکن در حواشی شهر بطور علنی آثار مثبت خود را نشان دهد.
فاطمه جوادی شهردار خلخال هم در این باره گفت: ساکنان مناطق واقع در بافت فرسوده این شهر که اقدام به بهسازی و نوسازی واحدهای مسکونی خود کنند، از تسهیلات یارانه دار بانکی نوسازی و بهسازی مسکن بهره مند می شوند.
وی افزود: شهرداری خلخال اقدام به معرفی متقاضیان ساکن در این گونه مناطق برای دریافت تسهیلات یارانه دار به بانک های عامل می کند.
جوادی گفت: بر اساس این طرح که موضوع موافقتنامه اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای قانون برنامه پنجم کشور جهت پرداخت یارانه سود تسهیلات به متقاضیان مشمول طرح بافت فرسوده است ، 100 میلیون ریال تسهیلات بهسازی و 200 میلیون ریال تسهیلات یارانه دار نوسازی و در مجموع 300 میلون ریال وام با چهار درصد کارمزد بانکی به متقاضیان این تسهیلات در بافت های فرسوده پرداخت می شود.
او اظهار داشت: مطابق مفاد و موضوع قرارداد پرداخت تسهیلات توسط بانک توسعه تعاون بابت ودیعه مسکن و تعمیر مسکن (بهسازی و نوسازی) در قالب عقود اسلامی در محدوده محلات هدف بافت فرسوده شهری صورت خواهد گرفت.
وی با دعوت از شهروندانی که واحد مسکونی و یا ملک آنها در محلات مورد هدف بافت فرسوده شهری (مطابق نقشه دفتر فنی و شهرسازی شهرداری) واقع شده برای استفاده از این تسهیلات افزود: مالکان در صورت تمایل برای بهسازی و نوسازی ملک و اخذ تسهیلات می توانند به واحد فنی و شهرسازی شهرداری مراجعه و از مزایای این طرح بهره مند شوند.
حمید لطف الهیان، شهردار اردبیل هم با بیان اینکه حفظ معماری و اصالت محلات شهری مورد تاکید است افزود: شهرداری تلاش می کند علاوه بر حفظ بافت و معماری بافت های فرسوده شهری ،هویت و فرهنگ این مناطق با حفظ ساکنان آن حفظ شود و ساکنان بافت فرسوده راغب به ادامه سکونت در این منطقه باشند چرا که هویت این منطقه به ساکنان آنها است.
وی افزود: امروزه مدیریت شهری با چالش ها و مشکلات فراوانی در مسیر توسعه همه جانبه شهرها و ایمن ســازی محیط شــهر برای رفاه و آسایش شهروندان رو به روست.
لطف اللهیان بیان کرد: اگر چه پیدایش مفهوم بافت های فرســوده و سکونت متراکم بخش بزرگی از جمعیت شــهرها در این مناطق، چند ســالی اســت که به عنــوان یک موضــوع اصلی مدنظر برنامه ریزان شهری قرار گرفته است، ولی واقعیت این است که این پدیده مشکلی جدی اســت و به آن توجه کمتری شده است.
شهردار اردبیل گفت: آسیب شناسی از مسائل اقتصادی، اجتماعی و حقوقی این مناطق نشان می دهد که توجه به این بافت ها در سطح شهر باید مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی اضافه کرد: بافت فرسوده وضعیتی است که بنا به نوع مصالح و اســتحکام بناها و قدمت ساختمان ها به وجود آمده است و باید به عنوان بخشــی ثابت از برنامه های توســعه شــهری و اولویت اول در نوسازی و بهسازی مناطق شــهری قرار گیرد.
گزارش : یعقوب شاددل
7110/6016
کپی شد